Şifrem?
115 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

1 Kişilik Kadroya 2 Bin 369 Başvuru
Ayvalık'ta, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ihtiyacı olan 1 kişilik eksik personelin tamamlanması için yapılan müracaat sayısının 2 bin 369 kişi olduğu öğrenildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Vakfa yıllar sonra ilk kez sözleşmeli memur alımı yapılacağını belirten Ayvalık Kaymakamı ve İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Nihat Nalbant’ın konuyla ilgili olarak, ilçede yayın yapan yerel bir gazetede yayınlanan, “Bunu şöyle yorumluyorum; Herkes devlet memuru olayım, devletin maaşını alayım, yan gelip yatayım diyor” şeklindeki sözleri tepki çekti. Ayvalık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından geçtiğimiz 24 Ağustos tarihinde resmi ilanla 1 kişilik erkek personel alımı yapılarak, ilan tarihinden itibaren 7 Eylül’de kadar müracaatların kabul edileceği belirtildi. Yapılan resmi ilan sonrasında Ayvalık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ihtiyacı olan 1 kişilik sözleşmeli memurluk için 15 günlük süreçte Balıkesir genelinden toplam 2 bin 369 kişi başvuru yaptı.

Ayvalık SYDV’de daimi 4-A statüsünde SSK’lı ve sözleşmeli olarak asgari ücret karşılığında çalışacak olan 1 kişilik kadro için 2 bin 369 kişinin başvurmasını ardından, önceki gün yapılan mülakat sonrasında Ayvalık’ta ikamet ettiği belirtilen şanslı kişinin bekar bir genç olduğu öğrenildi. Değerlendirmelerin, başvuru yapanların arasında en yüksek KPSS puanına göre yapıldığı ve mülakatta da komisyonun 2 bin 369’da bir şans olarak nitelendirilen şanslı kişiyi uygun gördüğü kaydedildi.

Öte yandan, Ayvalık Kaymakamı ve İlçe Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Başkanı Nihat Nalbant’ın konuyla ilgili ilçede yayın yapan yerel bir gazeteye, “1 memur alacaktık. 2 bin 369 üniversite mezunu müracaat etti. Bunu şöyle yorumluyorum. Herkes devlet memuru olayım. Yan gelip yatayım diyor. Herkes ağlıyor, iş yok diyor. Ahlaklı, temiz güvenilir bebek bakıcısına da toplumda ihtiyaç var. Yaşlı bakıcısına da ihtiyaç var. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzde iş garantili kurslarımız açılıyor. Üniversite mezunu gelsin bunu yapsın anlamında söylemiyorum ama toplumda çok iş arayan insan var. Ben ömrümü hiç boş geçirmedim. Üniversiteyi bitirmiş öğretmenlik yaparken bile günün boş bölümünde menteşe çakıyordum. Ama şimdi insanlarımız iş beğenmiyorlar. 2 bin 300 kişi boş mu geziyor? İş beğenmiyor” ifadelerini kullanan demeci ise ilçedeki memur kesimi tarafından tepkiyle karşılandı.

KAYMAKAM NALBANT’A MEMUR KESİMİNDEN SERT TEPKİ
Eğitim Sen Ayvalık Baştemsilcisi Edibe Keleş, Kaymakam Nalbant’ın “Herkes devlet memuru olayım, yan gelip yatayım istiyor” şeklindeki sözleriyle ilgili çalışmaları sürdürdüklerini ve bugün konuyla ilgili geniş bir açıklama yapmaya hazırlandıklarını belirterek, “Hiçbir memur yan gelip yatmıyor. Başta öğretmenler olmak üzere hepimiz aldığımız maaşı hak etmek için ter döküyoruz” ifadelerini kullanırken, Eğitim-İş Ayvalık Baştemsilcisi Nahil Filiz ise; “Devletin memurlarından biri olan öğretmenleri ele alırsanız; herkes evindeki çocuklarıyla ilgilenebilmek için bile oldukça özverili emek harcarken, öğretmenler her gün 20-30 çocukla ilgilenip, onları ülkemizin geleceğinde aydınlık birer birey yetiştirebilmek için inanılmaz gayretler gösteriyor. Kamu yöneticilerinin böylesi açıklamalarını büyük talihsizlik olarak nitelendiriyorum” diye konuştu.

12.09.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
05.05.2024 Tarihli Haberler
04.05.2024 Tarihli Haberler
03.05.2024 Tarihli Haberler
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 1 Kişilik Kadroya 2 Bin 369 Başvuru

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi