Şifrem?
132 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Geleceğin Şampiyonları Yüzme Havuzu İstiyor
Balıkesir'de olimpik ve yarı olimpik havuzların sadece yaz mevsiminde kullanılabiliyor olması kentte büyük sıkıntıya yol açıyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Yüzlerce sporcu olduğu halde kapalı olimpik salon olmadığı için sonbahar, kış ve ilkbahar mevsimlerinde yüzme imkanı hiç bulamayan sporcular, gelecek için hayal ettikleri müsabakalara hazırlanamazken, gerek milli takım gerek kulüp ve gerekse bireysel olarak ulusal ve uluslar arası yarışlara da katılma fırsatını yakalayamıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bünyesinde bulunan Gençlik Spor Kulübünün lisanslı yüzücüleri, yaz mevsiminde haftalarla sınırlı sürede çalışırken, kapalı salon olmadığı için aylarca çalışamıyor. Marmara ve Ege Denizindeki kıyıları ile Türkiye'nin eşsiz güzellikteki sahillerine sahip olan deniz kenti Balıkesir'de kapalı yüzme salonu (olimpik, yarı olimpik) olmayışı büyük bir ayıp olarak nitelendiriliyor.

İL MÜDÜRÜNDEN MÜJDELİ HABER
Henüz 1 yıl önce atandığı görevinde başarılı çalışmalara imza atan Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, mevcut olimpik ve yarı olimpik yüzme havuzlarında yüzlerce sporcunun (kulüp sporcuları) çalıştığını, ancak yaz mevsimindeki kısıtlı sürenin ardından Eylül ayı itibariyle kapalı salon imkanı olmadığı için çalışamadıklarını, bunun en başta kendilerini rahatsız ettiğini söyledi. İlhan Aslan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın getirdiği vizyon, dinamizm ve verdiği talimatlar ile gençlik hizmetleri ve spor alanında en iyi hizmetlerin kaliteli bir şekilde verilmesi için mesai gözetmeksizin çalıştıklarını bildirdi. Balıkesir'de mevcut yüzme havuzunda ilave olarak yapılan 25 metre yarı olimpik ve çırpınma havuzlarının raylı sistem ile üzeri kapanacak şekilde projelendirildiğini, ayrıca ısınma sisteminin de buna göre önceden düşünülüp projeye dahil edildiğini, gerekli bürokrasinin tamamlanmasıyla birlikte bu havuzun derhal kapatılıp kışın da sporculara hizmet vereceklerini açıkladı. Yüzme havuzunda Gençlik Spor Kulübünün yeni alt yapı takımını ziyaret eden İl Müdürü İlhan Aslan, yüzme takımının genç ve başarılı antrenörü Ogün Yıldız'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ogün Yıldız 7-12 yaş aralığında 32 sporcunun bulunduğu takımda alt yapı oluşturduklarını, günlük antrenmanı sabah ve öğleden sonra olmak üzere ikiye çıkardıklarını, hava şartlarına göre hareket ettiklerini söyledi. Takımda başarılı sporcuların olduğunu, ancak kış koşullarında antrenmanlara mutlak suretle kapalı ve olimpik bir salonda devam etmeleri gerektiğini iletti. Kapalı salon imkanı olmadığı takdirde seneye yaz ayına kadar beklemek zorunda kalacak olmanın büyük bir kayıp olacağını kaydeden yüzme antrenörü sporcuların kışın da yüzmek istediklerini kaydetti. Gençlik Spor Yüzme Kulübündeki çocuklarla sohbet eden İl Müdürü İlhan Aslan, istikrar ve başarı için havuzun bir an önce kapanması gerektiğini, bunun için çalıştıklarını söyledi. İlhan Aslan, kısa süre içerisinde Ankara genel müdürlükten gelecek proje onayı ile hemen harekete geçeceklerini, Bayındırlıktan projenin maliyetinin tespit edilip ilgili ödeneğin tahsis edilmesiyle gerekli ihalenin derhal yapılıp yarı olimpik yüzme havuzunun tamamen kapanacağını, muhtemelen bu kış havuzda sporcuların çalışmalarına devam edeceğini bildirdi. Çocuklarla birlikte aileleri de çalışmaların kışın da devam etmesi için umutla bekleyişlerini sürdürüyor. Yıllardır konuşulan havuzun kapanmasıyla ilgili ilk defa ciddi bir adım atıldığı ve sonuca ulaşılacağı belirtiliyor. Daha önce yapılan tespitte yaklaşık 1 milyon 400 bin TL maliyet hesabı çıkarılan raylı sistem proje maliyetinin yine bu civarda olduğu öğrenildi.
Balıkesir Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun raylı sistemle kapanmasının bu ay veya en geç Kasım ayına kadar gerçekleşmesi bekleniyor.

05.09.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Geleceğin Şampiyonları Yüzme Havuzu İstiyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi