Şifrem?
97 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Nazım Hikmetli'den 26 Ağustos Açıklaması
Ayvalık'ta, Kemalist düşüncenin keskin neferi olarak kabul edilen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şubesi’nden Büyük Taarruzun 90. yıldönümüyle ilgili yazılı bir basın açıklaması yapıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

ADD Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç’in imzasını taşıyan ve Nazım Hikmet’in “Sarışın bir kurda benziyordu ve mavi gözleri çakmak çakmaktı. Yürüdü uçurumun başına kadar eğildi ve durdu. Bıraksalar ince, uzun bacakları üstünde yaylanarak ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak Kocatepe’den, Afyon Ovası’na atlayacaktı” dizeleriyle başlayan açıklamada, “Nazım Hikmet’in bu ünlü mısralarında sarışın kurda benzettiği Mustafa Kemal Atatürk, 26 Ağustos 1922 tarihinde saat 05.30’da Kocatepe’de Büyük Taarruz’un başlama emrini verdiği an, Türk Milleti’nin iki yüzyıldan beri süren kötü talihinin de sona erdiği andır. Kocatepe’de mutlak bir zaferin işaretini veren top ateşleri aynı zamanda tam bağımsız, özgür, egemen, çağdaş temeller üzerinde yükselecek yeni bir ülkenin de işaretlerini veriyordu. Türk; kurtarılması için değil çağdaş, laik ve uygar bir devletin kurulması için de Atatürk’e tam destek verdi” ifadeleri yer aldı.

Yapılan açıklamada, Atatürk’ün milletten aldığı güçle Türkiye’ye çağ atlattığı vurgulanarak, “Atatürk, ülkemizin, dünyanın en uygar ülkelerinin düzeyine ulaşmasının yolunu açtı. Aklın ve bilimin önderliğinde Türkiye’yi dünyanın en barışçı ve en saygın ülkelerinden biri haline getirdi. Şimdi O’nun bu yüce eserini tahrip etmeye çalışanlar var. O’nun en büyük devrimlerinden biri olan Türk Milletini bölüp, bir cumhuriyetin kurulacağının, milleti sadece parçalamaya çalışanlar var. Din, mezhep ve etnik köken farkı gözetmeden bütün vatandaşlarımızın Türk olduğu inancını ortadan kaldırmaya çalışanlar var. Türk Milleti kavramını ağızlarına almaktan kaçınan siyaset adamları var. O’nun cumhuriyetin en temel dayanaklarından biri yaptığı laikliği ortadan kaldırıp, Türkiye’yi totaliter bir din devleti yapmaya kalkışanlar ve bunlara payanda olanlar var. Silah zoruyla Atatürk Cumhuriyeti’ni yıkıp, devlet içinde devlet kurmaya çalışanlar eli kanlı teröristlerle müzakere masasına oturanlar, hatta onlarla kucaklaşanlar var. Ülkenin saygın aydınlarını, bilim adamlarını, gazetecilerini, subaylarını halkın gözünde küçük düşürmeye, cezalandırmaya kalkışanlar var. Yabancı ülkelerin dümen suyundan giderek ülkemizi Ortadoğu’nun savaş bataklığına sürüklemek isteyenler var. Biz, Atatürk’e ve O’nun devrimlerine yürekten inanan yurtseverler olarak, onlara diyoruz ki; “Başaramayacaksınız” denildi.

ATATÜRK’E SESLENDİLER
Açıklamada, “26 Ağustos 1922’den bu yana geçen 90 yıl içinde büyük kurtarıcısından vazgeçmeyecek olan milyonlarca yurttaşımız size geçit vermeyecektir” ifadelerine yer verilerek, Atatürk’ün manevi şahsiyetine, “Büyük Atatürk; Atatürkçü Düşünce Derneği, senin eşsiz devrimlerinin ebediyen yaşaması ve Türkiye’nin senin gösterdiğin yolda, demokrasi ve barış içinde ilerlemesi için var gücüyle çalışmaya devam edecektir” sözleriyle seslenildi.

27.08.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Nazım Hikmetli'den 26 Ağustos Açıklaması

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi