Şifrem?
130 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Balıkesir'de
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Bölücü terörün halkımızın kardeşliğini bozmaya, birbirine düşürmeye yönelik gayreti var. Öfkemizi, tepkimizi unutarak birbirimizi sorgular, kardeşliğimizi şüpheli bir ortama doğru taşır bir davranış içine girersek asıl o noktada terör örgütünün amacına hizmet etmiş oluruz. Bu provokasyonlara alet olmayacağız" dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'de TRT'nin canlı yayınına katılan Şahin, son terör olaylarını değerlendirdi. Güvenlik güçlerinin ülkenin her yerinde gerekli tedbirleri aldığını belirten Şahin, "Bu durum karşısında teröristler kırsalda güvenlik güçleriyle doğrudan çatışmaya cesaret edemiyor. Bunun yerine sansasyonel olayları, mesela adam kaçırma, yol kesme, bombalama gibi olayları tercih etmeye başladı. Gaziantep'teki bombalama olayı böyledir. Olay bizi üzmüştür. 9 insanımızı kaybettik. Masum insanlarımız hedef alındı. Bölücü terör örgütü bunu üstlenmedi, daha sonra da inkar etti. Gaziantep'in veya herhangi bir şehrimizin hedef alınmasında, bölücü terör örgütünün kendi varlığını hissettirmesinin yanında başka gayretleri de vardır. Bunun ötesinde provokasyon amacı taşımaktadır. Bölücü terörün şehirlerimizde halkımızın kardeşliğini bozmaya, birbirine düşürmeye, birbiriyle kardeşliğinden şüphe etmeye yönelik bir ortam, bir acı oluşturmaya yönelik gayreti vardır" diye konuştu.

Gaziantep'te bunun çok açık seçik gözüktüğünün altını çizen Şahin, "Sıcak saatlerde halkımızın bir tepkisi ortaya çıktı. Tepki öfkeye dönüştü. Bunlar terör örgütünün eylemlerine duruş açısından beklediğimiz, doğru bulduğumuz tepkilerdir. Milli birliğin ve kardeşliğin, olay anında, acı anında, kan akıtılma anında göstergesidir. Ama terör örgütünün nihai amacı, olayın sıcak saatleri geçtikten sonra da ülkenin herhangi bir yerinde kardeşliğin zaafa uğratılması amacı vardır. Gaziantep'te veya herhangi bir şehrimizde meydana gelen bu tip olaylarda bizim terör örgütüne yönelik tepkimizi göstermemiz çok doğal. Fakat devamında, öfkemizi, tepkimizi unutarak, birbirimizi sorgular, kardeşliğimizi şüpheli bir ortama doğru taşır bir davranış içine girersek asıl o noktada terör örgütünün amacına hizmet etmiş oluruz. Tepkiye evet, öfkeye evet ama kontrol edilemeyen öfke bizim aleyhimize döner, bölücü terör örgütünün ise lehine döner. Kontrolümüzü korumamız gerekir. Koruduğumuza da inanıyorum. Terör örgütünün bu tür provokasyon içerikli hedeflerine alet olmayacağız" diyerek halkı sağduyuya davet etti.

İstihbarat zafiyetiyle alakalı soruları da cevaplandıran Şahin, bunun araştırılacağını söyledi. Güvenlik güçleri ve istihbarat birimlerinin 40 olaydan 39'unu önlediğine dikkat çeken Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"40 meşum olaydan biri gerçekleştiğinde ise haklı olarak eleştirilerimizi yapıyoruz. Buna hiçbir şey söylemiyorum çünkü görevimiz bizim 40'ta 40'tır. Ama benim güvenlik güçlerimin, istihbaratımın şu da hakkıdır; 40 emelden 39'u önlendiğinde onlara teşekkür etmeliyiz. Onların moralini olumsuz yönde etkileyecek değerlendirmeler yapılıyor. Bilen de konuşuyor, bilmeyen de. Herhalde zamanı çok olan konuşuyor. Akabinde, gene istihbaratımızın çabası sonunda 10'u aşkın şüpheli tespit edildi. En önemli aktör, KCK'nın 'yapmadık' dediği olayın aktörü tespit edildi. Fotoğrafı, kimliği, kod adı paylaşıldı. Bundan sonra mümkün olduğunca bunu yapacağız. 'Suçlu budur, şekli, yaşı, kimliği budur. Ey halkım, bunu hep birlikte yakalayalım da adalete teslim edelim' diyeceğiz. Bunu, istihbarat zafiyeti var mı yok mu diye tartışanlar mı çözdü, yoksa güvenlik güçlerimiz, istihbaratımız mı çözdü? Aslolan olay olmamasıdır, olduktan sonra da şüphelileri delilleriyle yakalayıp benzer olaylardan yara almamaktır."

25.08.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Balıkesir'de

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi