Şifrem?
193 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Başkan Kılıç'tan Beklenen Açıklama Geldi
Edremit'in başarılı Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, kamu gündemini sık sık meşgul eden yaptığı yurtdışı gezilerinin belediyeye büyük külfet getirdiği eleştirileri yöneltenlere, yaptığı yurt dışı gezilerinin listesi ile cevap verdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Edremit Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ın ikinci kez göreve geldiği günden bu güne kadar 14 ülkeye resmi ziyarette bulunduğu belirtilirken, bu gezilerin maliyetlerinin tamamına yakınının çeşitli birlikler, dernekler, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve odalar tarafından karşılandığının altı çizildi. Ayrıca bu gezilerde Tuncay Kılıç için Edremit Belediye Başkanlığı bütçesinden tek bir kuruş dahi çıkmadığı belirlendi. Bu gezilerde belediye bütçesinden çıkan paraların meclis üyeleri ve daire müdürlerini yol ve konaklama maliyetlerinin düşük bir bölümünü karşılamakta kullanıldığı ifade edilirken, bu 14 gezinin 11inde ise meclis üyeleri ve daire müdürlerine de belediye kasasından ödeme yapılmadığının altı çizildi.

Ayrıca yapılan incelemelerde Başkan Kılıç’ın hiçbir geziye yalnız katılmadığı, belediyeden tek kuruş harcirah almadığı ve eşi ile katıldığı tüm gezilerde masrafları da kendi cebinden karşıladığı tespit edildi.

GEZİLERİN ARTISI BÜYÜK
Konu ile ilgili kısa bir açıklamada bulunan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, belediye başkanlığı makamına gelmeden öncede defalarca yurt dışına çıktığını ifade ederken, başkanlık makamında olduğu sürede yaptığı gezilerinde belediyeye büyük menfaatler kazandırdığını söyledi. Bu geziler sırasında kazanılan deneyimlerin ilçeye büyük bir kazanç sağladığını ifade ederken, bu faydalardan bir tanesinin jeotermal olduğunu bildirdi. Kılıç, “Jeotermal enerjinin ilçeye kazandırılmasının yanı sıra, imardan, şehirciliğe, alt yapıdan, ulaştırmaya kadar sorunsuz bir ilçe oluşturduysak ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyorsak bu gezilerin bize artısı parayla pulla ölçülmeyecek miktardadır” dedi. Ayrıca, Kılıç, “Belediyenin bütçesine kendi parasından daha fazla dikkat ettiğini belirten başarılı siyasetçi gittiğimiz gezilerin masraflarını üye olduğumuz birimler çekiyor. Bu birlikler ve dernekler iller bankasından aldıkları paralar ile bu organizasyonları gerçekleştiriyorlar biz belediye bütçesinden tek kuruş almamamıza rağmen sanki belediyeye büyük bir külfet ile bu gezileri gerçekleştiriyor muşuzcasına kamuoyunu yönlendirmeye çalışanları vicdanları ile baş başa bırakıyorum ben gezi düşkünü bir insan değilim. Yada yurt dışına ilk defa belediye aracılığı ile çıkmış da değilim” derken, Körfez’deki başkanlar arasında en az yurt dışına çıkan isimlerden birisi olduğunu da iddia etti.

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye personelinin 2009 yılından itibaren katıldığı ve geziyi düzenleyerek masrafları üstlenen kurumlar şu şekilde sıralandı;
Edremit Ticaret Odası (24.05.2009) Yunanistan / Midilli. Katılanlar: Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Personeli.
Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (03.10.2009) Fransa / Lyon.
Tarihi Kentler Birliği (13.12.2009) Fas / Marrakes.
Kültür ve Turizm Bakanlığı - Kardeş Kent (28.01.2010) Almanya / Kamp Lintford. Katılanlar: İ. Fatih Çağlar, Haluk Şengül, Şaban Çandır, Aykut Dürüst, Yılmaz Diker, Şükrü Çay, M. Şamil Şen, H. Metin Pınarbaşı, Zekeriya Özdemir, Nejla Nuran, Müşerref Gürs.
Tarihi Kentler Birliği (23.05.2010) Rusya / St. Pedersburg.
Marmara Belediyeler Birliği (10.11.2010) Brezilya / Rio De Jenerio.
Kamu Araştırmaları ve Eğitim Derneği (20.03.2011) Amerika.
Kardeş Kent (25.05.2011) İtalya / Nicolosi. Katılanlar: Hakan Çelik, A.Yılmaz Diker, İ.Haluk Şengül, H.Metin Pınarbaşı, Şaban Çandır, Aykut Dürüst, İlker Pesen, Şakir Uyar, Şükrü Çay, Zülfü Beltekin.
Edremit Ticaret Odası (17.06.2011) Yunanistan / Midilli. Katılanlar: Gülden Ablak, H.Metin Pınarbaşı, Behiye Sağdıç, Ali Eroğlu, Paşa Şentürk.
Kardeş Kent (05.07.2011) Moğolistan / Erdenet. Katılanlar: A.Yılmaz Diker, H.Metin Pınarbaşı, Ahmet Kaynak, Şaban Çandır, Mehmet Karahan.
T.B.B ve Türkiye Jeotermal Kaynaklı Bel. Bir (11.07.2011) Macaristan / Çek Cum.
Kamu Araştırmaları ve Eğitim Derneği (20.05.2012) Hollanda / Belçika / Fransa. Katılanlar: Şakir Uyar, İlker Pesen, Zülfü Beltekin, S.Haluk Yeşilsu, Paşa Şentürk, Ahmet Kaynak, Şaban Çandır, Mehmet Karahan, İ.Haluk Şengül, Aykut Dürüst.
Kıyı Ege Belediyeler Birliği (21.06.2012) Yunanistan / Midilli. Katılanlar: Şükrü Çay, Saban Çandır, Aykut Dürüst, A.Yılmaz Diker.
Kamu Araştırma ve Eğitim Derneği (15.07.2012) İspanya / Barcelona. Katılanlar: Zülfü Beltekin, Mehmet Karahan, Şaban Çandır, S.Haluk Yeşilsu, İlker Pesen, Ahmet Kaynak.

08.08.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Başkan Kılıç'tan Beklenen Açıklama Geldi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi