Şifrem?
315 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Savcılık İhale Dosyalarını İstedi, Edremit Karıştı
Edremit Belediyesi şirketi Ed-Bel’in, polisin yapılan ihale dosyaları incelemek üzere almasından sonra, Ed-Bel genel müdürü Hasan Tunceli ardından ise Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, basın toplantısı düzenlediler.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, satışların içini sızlattığını belirtirken Tunceli ise verilemeyecek hesaplarının olmadığını söyledi.

Akçay’da bulunan Ed-Bel merkezinde düzenlenen basın toplantısında genel müdür Hasan Tunceli çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tunceli. “Son günlerde siyasi rant peşinde olan kişilerce basın da kullanılarak şirketimize aslı astarı olmayan haksız saldırılarda bulunmaktadırlar. Bu kişilerin esas gayeleri kendi çıkarlarını toplum çıkarının üzerinde bulundurmaktır.”diye konuştu.

Tunceli şunları söyledi:
“Şimdi burada AK Parti İlçe Başkanı Sayın Harun Yüzüak’a sormamız gerekiyor. Önce tarihsel gelişime bir göz atıp bu açıklamaları yapmış olsaydı, kendi partisinin belediye başkanını 3 Aralık 2008 tarihinde aynı şirkete yine ihaleyle 11bin 320m2 yani yaklaşık iki misli büyüklükteki arsayı satmış olduğunu görürdü.. Bu mudur miras yedilik, yine aynı dönemde 2005-2006-2007-2008 yıllarında da çeşitli gayrimenkullerini üstelik hiç ihaleye çıkarmadan satılmış olmasına, kimsenin sesi çıkmazken, şimdi tamamen kanun ve nizamlara uygun şekilde yapılmasına rağmen bir grup çığırtkan tarafından sanki dünyanın sonuymuş gibi ortalık ayağa kaldırılmamı iki yüzlülük olarak yorumluyoruz. Biz beklerdik ki aynı duyarlılığı önceki yıllardaki satışlar da da gösterebilselerdi. Şirketimizin bünyesinde 150 kişinin üzerinde bölgenin insanı çalışmaktadır. Bu insanların tek gayesi Edremit halkını daha düzgün daha yaşanılabilir, daha çağdaş bir şehir inşa etmektir. Böylelikle, Edremit Belediyesi’nin yarı yükünü de üstlenmiş durumdadır.”

“ŞİRKETİMİZ ÜVEY EVLAT GİBİ YÖNETİLMİŞ”
Tunceli. “Şirketimiz 2004-2009 yılları arasında üvey evlat gibi yönetilmiş maalesef emekleriyle çalışan bu insanların bırakın maaşlarını sigorta ve vergilerini bile ödeyemez hale gelmiştir. Yaklaşık olarak 1 milyon 700 binTL SGK borcu 1milyon 400 bin TL vergi borcu 900 bin TL belediye ye olan borç esnafa ve diğer borçlarla beraber yaklaşık 4 milyon 500 bin TL borcu bulunan şirketimiz mecburen gayrimenkul satmak zorundaydı. Yoksa yaklaşık olarak her ay 100 bin TL faiz ödeyecekti. Ayrıca 5393 sayılı belediyeler ve bunlara bağlı tüzel kişiler borçlanmasıyla ilgili kısım incelenmiş olsaydı, bir belediye veya bunun yüzde ellisinden fazlasına sahip olduğu şirket ancak gelirlerinin faiz dahil yıllık enflasyon oranı fazlasında borçlanabilirler ki bu da yüzde on fazlasındır. Kısacası Ed-Bel kanunen 110 binTL borçlanırken, biz yıllardır süre gelen bir kanun dişiliğin önüne geçmek adına, yüzde elli borçlanmayı bitirmek için hiçbir getirisi olmayan gayrimenkullerimizi satmak zorunda kaldık. Şu an da şirketimiz borçlarını kapatmış durumdadır. Böylelikle ihalelere girme yolu da açılmıştır. Şirketler tabi ki sürekli gayrimenkul satarak ayakta kalamazlar. Ama bu borçlar kapatılmasaydı faiz yükü yüzünden ödenemez duruma gelecekti. Böylelikle şirketimizi borç batağından kurtardığımız gibi her türlü resmi ihaleye girer pozisyona getirdik.Bu yaptığımız işlerden dolayı hiç kimsenin siyasi ve maddi rant çıkarma hevesi olmasın, bundan böyle şirketimiz üzerinden çıkarılacak spekülatif haberler hakkında kanuni yaptırım hakkımızı kullanacağız”ifadelerini kullandı.

- EDREMİT BELEDİYE BAŞKANI TUNCAY KILIÇ:
- “BU SATIŞLAR, BENİM İÇİMİ SIZLATIP UYKULARIMI KAÇIRDI”

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Ed-Bel genel müdürü Hasan Tunceli’den sonra makamında soruşturma ile ilgili ayrı bir basın toplantısı düzenledi. Kılıç, satışların kendisinin içini sızlatıp uykularını kaçırdığını söyledi.

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, başkanlık makamında bir dönem ara vererek sıfır borç ile bıraktığı belediye ve belediyeye ait olan Ed-Bel şirketinin milyonlarca lira borca batağında bırakıldığını hatırlattı.
Kılıç, “Yönetime geldiğimizde AK Parti yönetimi boyunca belediyenin önünden bile geçmeyen devletin vergi memurları da dahil olmak üzere yüzlerce alacaklı ile karşı karşı kaldık”dedi.

Bu sıkıntıların zaman zaman ulusal basına bile malzeme olduğunu söyleyen Kılıç; Edremit’in kanayan yaralarına çare olmak istediğini belirten iyi niyetinden şüphem olmayan AK Partili ilçe başkanının ilçenin borç sorunu yokmuş, sanki keyfi satışlar yapılıyormuş gibi davranmasına ve kamuoyu ’nu da bu doğrultuda yönlendirmesine anlam veremediğini söyledi. Belediye’nin ve şirketinin emin ellerde olduğunu vurgulayan Tuncay Kılıç, “ O şirketi de belediyeyi de kimse benim kadar düşünemez. İçimiz kan ağlayarak yaptığımız bu satışlar ile ilgili AK Parti ilçe başkanı hesap sormaya kalkışıyorsa, hesap soracağı insanlar aynı iftar sofrasında buluştuğu AK Parti’nin seçimi bana karşı kaybetmiş olan ve büyük bir borç yükü ile bizi karşı karşıya bırakan Yunus Bozbey ve ekibidir” dedi.

Son günlerde başlatılan karalama kampanyası doğrultusunda sanki birilerine şirketin mal varlığı peşkeş çekiliyormuş izlenimi verilmeye çalışıldığını, ancak güneşi balçıkla sıvamak isteyenlerin o karanlıkta boğulacağını da dile getiren Belediye Başkanı Kılıç, Ed-Bel’in bir önceki belediye başkanı ve ekibinin soktuğu borç batağından kurtarılması için kendi çabası ile hiç yoktan bir taş ocağı yeri temini sağladığını. Ocağı satarak buradan gelen para ile borçların ciddi bir bölümünün kapatılmasının sağlandığını ancak şirketin borcunun 4-5 milyon TL gibi rakamlarla ifade edildiğinin de altını çizdi. AK Parti’nin Edremit’e yeni taşınan Edremit İlçe Başkanı aylarca maaş alamayan şirket çalışanlarının evine, çocuğuna para götürememesi, alacaklıların kapılarda yatıp kalkması, daha önceki AK Parti’li yöneticilerin ciddi anlamda peşkeş çektiği araziler ile ilgili acaba eski belediye başkanına neden böyle oldu diye sordun mu sorusunu yöneltti.

Bahsi geçen satışlardan Marina çay bahçesi olarak bilinen alanın satışının belediyeyi ilgilendirmemesine rağmen şeffaf belediyecilik anlayışı gereğince belediye meclis toplantısında gündeme getirdiğini de belirten Kılıç, “AK Parti’li meclis üyeleri de dahil kimse bu duruma karşı çıkmamıştır” dedi. Son yapılan satışlar ile ilgili de tüm yasal prosedürlerin yerine getirildiğini de belirten Kılıç, ilk döneminde kendi şahsi çabaları ile büyük bir mal varlığına ulaştırdığı şirketinin beceriksiz AK Parti’li yöneticiler sayesinde vergisini, sigortasını, elemanına maaşını hatta bürosunun elektrik masrafını dahi ödeyemez hale getirildiğini bu durumun böyle devam edemeyeceğini anladıkları için şirketin borçlarını kapatıp ihalelere girebilecek ve kendini devam ettirebilecek bir kurum olması için bu satışları yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Ed-Bel’in borçlarından arınmış bir şirket olarak şimdi birçok belediyenin temizlik ihalesine girip kendisini devam ettirecek hale geleceğini söyleyen Kılıç, “ Ben belediyenin ve şirketinin mal varlığı ile ilgilendiğim zamanın binde birini ne aileme ne işlerime ayırabiliyorum. Bu satışlar benim içimi sızlatıp, uykularımı kaçırırken gazete sayfalarına boy boy demeç vererek beni eleştiren siyasiler mışıl mışıl uyuyor” diye konuştu. Ed-Bel benim evladım gibidir ifadesini kullanan Kılıç, “Bu şirketi o eski parlak günlerine döndürmek benim boynumun borcudur” diye konuştu. Belediye ve Belediyenin şirketinin sürekli olarak zaten denetlendiğini tekrar eden Tuncay Kılıç, seçmenlerine seslenerek ben ve ekibim bizi yıldırmaya çalışanlara rağmen mücadelesinden vazgeçmeyecektir. “dedi.

Sürekli eski belediye başkanını suçlayan Başkan Kılıç, yaptıklarının ve satışların doğru olduğunu savundu. Gazete patronlarına karşıda mücadele verdiğini belirten Kılıç, plaj ve taş ocağı satışından sonra kötü adam mı olduk” değerlendirmesi yaptı.

Yerelde siyasetin partizanlıkla yapılamayacağının da altını çizen Kılıç, “ Takım tutar gibi yerelde siyaset yapılmaz, yerelde siyaset isim üzerinden yürür, bugüne kadar eski AK Parti’li belediye başkanının bıraktığı milyonlarca TL borca rağmen Faruk Serpil parkından, jeotermale. Millattan sonra yapılan en büyük anfi tiyatrodan, alt yapı ve parke hizmetlerine. Araç alımlarından, köprü yapımlarına kadar onlarca hizmet yapıldıysa ve aksamadan devam ediyorsa bu A ya da B partisi üzerinden değil Tuncay Kılıç isminin verdiği güvenle yapılmaktadır”

08.08.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Savcılık İhale Dosyalarını İstedi, Edremit Karıştı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi