Şifrem?
427 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Vali Yılmaz Arslan Veda Etti
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, İl Genel Meclisi Üyelerine iftar yemeğinde veda etti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Otel Basri’de verilen iftara İGM başkanı Ramazan Bahçavan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, AK Parti Grup Başkan vekili Şükrü Güneş, CHP Grup Başkan vekili Hasan Uslu, MHP Grup Başkan vekili Soner Demirel ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.

VALİDEN DUYGULU VEDA
İftar sonrası İl Genel Meclisi üyelerine hitap eden Vali Yılmaz Arslan, Valiler Kararnamesinde atamasının çıktığını söyleyerek İGM üyelerinden helallik istedi. Vali Arslan, "Sizlerle iftarda birlikte olmak istedim. Balıkesir’de 3 yıl 1 aydır görev yapıyorum. Ben aranızdan ayrılacağım" dedi. Duygulanıp gözleri dolan Vali Yılmaz Arslan, hayatının en güzel ve en verimli 3 yılını Balıkesir'de geçirdiğinin altını çizdi. Vali Yılmaz Arslan, şunları söyledi:

"Balıkesir benim ilk valiliğimdi. Hayatımın en güzel, en dolu, en verimli 3 yılını burada geçirdim. Gerçekten çok güzel bir çalışma ortamı bulduk. Bu ortamı elimizden geldiğince geliştirmeye gayret ettik. Burada bana göre Türkiye’nin en iyi İl Genel Meclisi var. 24 yıldır bu mesleği yapıyorum. Çok yerde bulundum Kaymakam, Vali Yardımcısı olarak, bu tür seçilmiş mekanizmaların toplantılarında bulunduk. Gerek eğitim seviyesi, gerek ilişkileri, gerek partilerarası uyum açısından burada çok mükemmel bir meclis var. İnanıyorum ki bugüne kadar yapılan güzel çalışmalar bundan sonra il özel idareleri var olduğu sürece devam edecektir. Zaman zaman çoğunuzla ilçe ziyaretlerimizde görüşmelerimiz oldu. Elbette sizler vatandaşa en yakın seçilmiş kişiler olarak sıkıntıları, dertleri bize intikal ettirme konusunda çok önemli bir köprü görevi gördünüz. Ben bundan vali olarak çok istifade ettim. Bizler hepimiz akıllı insanlarız. Oturup konuştuğumuzda, tartıştığımızda doğru yolu, makul olanı bulamamamıza imkan yok, hep de bunu bulduk. Gerçekten Balıkesir’de İl Özel İdaresi olarak ben çok verimli ve başarılı bir 3 yıl geçirdiğimizi düşünüyorum, buna inanıyorum. Bu süreç içerisinde özel idarenin yeniden organize edilmesi, biçimlendirilmesi çalışma düzeninde bir takım değişikliklere gidilmesi gibi hususlarda sizlerin desteği olmasaydı bu kadar çabuk altından kalkamaz, üstesinden gelemezdik. Ben bu konuda doğru yaptığımızı düşünüyorum. Bir sistem oturdukça, belli bir düzenle yürüdükçe sizler de aynı kanaate varıyorsunuzdur. Zaman zaman ilçe ziyaretlerimizde karşılaştığım uygulamadan kaynaklanan hatalar olduğunda oturup çözme şansımız hep oldu. Bundan sonra da hep olacaktır."

Vali Yılmaz Arslan, İl Özel İdare Müdürlüğünün 55 milyon TL'lik borçlanma kararının tamamını Bakanlığa onaya göndermediklerini, bunun 30 milyon TL kısmını gönderdiklerini ve onayının da geldiğini, neticede buraya yeni bir vali geleceği için kendi başına bir çalışma yapmak istemediklerinin altını çizdi. 30 milyon TL'nin Özel İdarenin normal kendi program parası gibi görülmemesi gerektiğini söyleyen Vali Yılmaz Arslan, "Bu parayı kronik hale gelmiş uzun zamandır para ayıramadığımız grup yolları, ilçeleri birbirine bağlayan yollar, bizim ilçelerimizi komşu illerin yollarına bağlayan yollar gibi hakikaten zaruri yolların yapılması için kullanmalıyız. Bu anlamda 30 milyon TL’nin iyi değerlendirileceğine inanıyorum. Büyük şehir yasası çıktığında nasıl bir mekanizma olacağını göreceğiz. Şu anda konuşulanlar bir miktar tahminden ibaret. İnşallah yeni getirilecek yapı özel idarelerin devamı şeklinde olursa siz bu faaliyetlerinize devam edeceksiniz. Yok özel idarelerin kaldırılması şeklinde bir yapı öngörülmüşse muhtemelen sizin yaptığınız, İGM üyelerinin yaptığı görevler büyük şehir belediye meclislerine geçecektir. İnanıyorum ki sizin içinizden pek çoğunuz da böyle bir durumda ilk büyük şehir meclisinde görev alacaksınız" dedi.

İGM ÜYELERİYLE HELALLEŞTİ
İGM üyeleriyle tekrar bir arada oturup görüşme imkanı olup olmayacağını bilmediğini söyleyen Vali Yılmaz Arslan, tüm İGM üyelerinden haklarını helal etmelerini istedi. Vali Arslan, "Görüşme fırsatımız olur mu bilmiyorum. Haklarınızı helal edin diyorum. Gerçekten benim bir hakkım geçmişse, en ufak bir şekilde hem size hem Balıkesirlilere hakkımı helal ediyorum. Güzel bir dönem geçirdik. Gerçekten mutlu oldum burada. İnşallah bundan sonra sizler de, bizler de aynı şekilde mutluluğumuza devam ederiz. Eğer incittiğimiz, üzdüğümüz arkadaşlar olmuşsa o arkadaşlarımdan özür dilerim. Bu akşam beraber olduğumuz için mutlu olduğumu belirtmek isterim. Mübarek Ramazan Bayramına da sağ salim ulaşırız inşallah. Çoluk çocuğumuzla, ailemizle, milletimizle beraber güzel bir bayram geçirmeyi diliyor, hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

VALİ ARSLAN: "BEN MEMNUNUM"
Yemekte söz alan Ayvalık İGM üyesi Arif Göksu'nun, "Sizin bu tayininizi engellemek için ne yapabiliriz düşüncesi kalbimizde vardı. Varsa yapabileceğimiz bir şey bu kalbimizdeki ateşi uygulayalım" demesi üzerine duygulanan Vali Arslan, "Valilik hükumetin tasarrufunda olan bir görev. Normal bir mülkiye müfettişiyken hükumet bizi vali yaptı. Aynı hükumet takdir ediyor, yer değişikliği yapıyor. Bu valilik ve büyük elçiliklerde de böyledir. Siyasi iradenin, hükumetin tasarrufudur. Buna saygı göstermekten öte bir çaba hem hukuki hemde ahlaki olmaz. Dolayısıyla bir şey yapmamız gerekmiyor. Ankara’da ve her platformda Balıkesir’in ve Balıkesir Valisi ile ilgili değerlendirmelerin olağanüstü iyi olduğunu sizlere söyleyebilirim. Bu atamayla hizmetlere başka yerlerde devam edilsin diye düşünülmüştür. Ben yapılan atama işleminden kendi adıma memnunum. İnşallah buraya gelecek vali arkadaşımız da bizim bıraktığımız yerden sizlerin desteği ile hizmete devam edecek. Hayatımızın ilerleyen aşamalarında başka yerlerde inşallah karşılaşırız. Böyle güzel, mutlu, birbirimizi severek ayrılmak çok güzel" diye konuştu.

Yemeğin sonunda İGM başkanı ve üyeleri Vali Yılmaz Arslan ile son bir hatıra fotoğrafı çekildi.

04.08.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Vali Yılmaz Arslan Veda Etti

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi