Şifrem?
117 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Milletvekili Aydınlıoğlu 1 Yıllık Değerlendirme Yaptı
Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, son 1 yıl içinde yaptıkları icraatları ve yatırımları değerlendiren bir basın toplantısı düzenleyerek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Edremit'deki ‘’Entur’ isimli termal tesislerin toplantı salonunda gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısına bölgedeki çok sayıda basın mensubu katıldı. Toplantıya, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak, diğer ilçe ve belde başkanlarıyla partililer katıldı. Edremit Körfezi’ndeki ilçelerde yapılan hizmetleri ayrı ayrı değerlendiren Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, hazırladığı basın açıklamasını da gazetecilere dağıttı. Aydınlıoğlu, “Bir yıldan beri TBMM'de yoğun bir çalışma temposu göstermiş olup, 1 Ekim 2012 ye kadar tatile girmiştir. Bir yıldan beri körfez ilçelerimize yaptığımız hizmetler ekli listede çıkarılmış olup bilgilerinize sunulmuştur. Bu güne kadar yapmış olduğumuz tüm programlarda şahsıma destek veren körfezimizin değerli basınına ve basın mensuplarına teşekkür ve şükranlarımı arz eder saygılar sunarım” dedi.

BURHANİYE DEĞERLENDİRMESİ
Milletvekili Aydınlıoğlu, ilçelerdeki hizmetleri anlatırken, Burhaniye ile ilgili, “Hürriyet İlköğretim Okulu yıkıldı yerine 24 derslikli yeni bir okul yapılıyor. Temel aşamasında güçlendirme yapılıyor. Bir sonraki döneme bitecek. Burhaniye’deki tüm okulların onarımı il özel İdare tarafından yapılmaya devam ediyor. Bir hayırsever tarafından en çok okul ihtiyacı olan Bahçelievler'e de bu sene bir okul yaptırılacak. Yeni SGK Hizmet Binası yapılıyor. 450 metrekare bodrum ve asmakat 1050 metrekare kullanım alanı olacak. İnşaatına başlandı, 110 günde bitecek. 300 kişilik yeni Öğrenci yurdu yapılıyor. Bin kişi kapasiteli bölgenin en büyük cezaevi olacak olan T Tipi Burhaniye Cezaevi ihalesi yapıldı, yapımına en kısa sürede başlanacak. Yeni Hükümet Konağı yapılıyor. Proje aşamasında. Katı Atık Entegre Tesisi yapılıyor. 140 yataklı mevcut hastanenin 3 katı büyüklüğünde yeni bir hastane daha yapılması konusunda çalışmalar devam ediyor. Balıkesir Körfez arası yol yapımı çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.

GÖMEÇ DEĞERLENDİRMESİ
Gömeç'deki hizmetleri anlatan Ali Aydınlıoğlu, “Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün llkkurşun İlköğretim Okulu’nun, Ulubeyler İlköğretim Okulu’nun tadilatları ile Hacıoğlu İlköğretim Okulu çatısının tadilatları, Gömeç Şehit Mustafa Güvenç İlköğretim Okulu da dahil olmak üzere Gömeç’teki tüm okulların tamirat ve tadilatları yapılıyor. Eski İlkkurşun binası boştu, oraya da İmam Hatip ortaokul kısmı açılıyor. Gömeç’e 96 konutluk Toki inşaatlar başladı, devam ediyor. Gömeç’e Hacıhüseylnler köyünden tamamı hibe olmak üzere içme suyu getirildi. Gömeç Ulubeyler Göleti programa alındı. 3 yıl içinde bitirilecek. Gömeç - Edremit arası duble yol sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor. Gomeç ilçemizin giriş ve çıkışında kavşak düzenlemesi ve sinyalizasyon yapıldı. Mezarlık alt geçidi yapıldı. Gömeç Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yüzde 50 desteğiyle düğün salonu yapıldı. Gömeç sahilinde bulunan 2 adet derenin ıslah çalışmaları yapılarak üzerine (1.200.00 TL) bedel ile 2 adet köprü yapıldı ve sahil birbirine bağlanmış oldu ayrıca dere ıslahı yapılan yerlere 2 trilyon bedel ile mahmuzlar yapılacak. Balıkçı Barınağı açıldı. (450.000-TL) İskele (650.000-TL) Çiftçilere tarımsal sulama da kolaylık amacıyla 10 adet trafo konuldu. (400.000-TL) Spor salonu tadilatı yapıldı. Sağlık ocağı hastaneye dönüştürüldü ve diş polikliniği açılarak Edremit Diş Hastanesi ile entegre çalışmaya başladı .Seneye Gömeç'e ilave hastane binası yapılacak. Köy yollarının yapımı devam ediyor. Ulubeyler yolu yapılıyor. Hacıhüseyinler Köyü içme suyu programa alındı. Gömeç belediyemiz ve sahil sitelerinin iş birliği ile deniz temizliği devam etmektedir” dedi.

AYVALIK DEĞERLENDİRMESİ
Edremit Körfezi’ndeki Ayvalık ilçesinde yapılan hizmetleri anlatan AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınloğlu, “Altınova'ya 16 derslikli, ilkokul yapılıyor. Projesi tamam. 1.200.000-TL ödenek çıktı, ihale aşamasında, 1 yılda bitirilecek. Turizm Otelcilik Uygulama Anadolu Lisesi açıldı, otel kısmı bu sene faaliyete geçecek. 380 yataklı.

Turizm eski binasına taşınan Kız Meslek Lisesinin ek binası, yeni İlçe Milli Eğitim hizmet binası olacak. Onayları tamamlandı. 24 derslikli TOKİ tarafından yaptırılan yeni İlköğretim okulu. 15 Eylül İlköğretim Okulu yıkılıp yeniden yapıldı. SGK hizmet binası 2012 yılı içerisinde bitirilip hizmete açıldı. Vergi Dairesi inşaatı bitti, açılışı yapılacak. Yeni Devlet Hastanesi'nin 3 yıldır ödeneği var, ancak belediye ile imar konusunda yaşanan problem nedeniyle son aşamaya yeni gelinebildi. Bundan sonra bir problem çıkmazsa projesi bitti. Eylül Ekim gibi temel atılacak” diye konuştu.

EDREMİT DEĞERLENDİRMESİ
Edremit ilçesinde gerçekleştirdikleri hizmetlerden de bahseden Aydınlıoğlu, “Anadolu İmam Hatip Lisesi binası yapılıyor. (4.000.000-TL) Akçay'a yeni lise programa alındı. Seneye ihalesi yapılacak. Zeytinli’de 12 derslikli okulun temeli atıldı. Zeytinli’de bir hayırsever tarafından Anadolu Lisesi yaptırılacak. Kadıköy’e Sağlık Meslek Lisesi yapılıyor. Edremit SGK hizmet binası. Kadıköy’de 3 arsa teklifi verildi. Balıkesir SCK İl Müdürlüğü incelemesini yapıyor. 200 yataklı Devlet Hastanesi yapılacak. Edremit’te mevcut hastaneye 84 yataklı ek bina ve hafif bir güçlendirme projesi ihaleyi beklerken imar sorunu aşılamadığından yeni bir 200 yataklı hastane yapılması kararlaştırıldı. Akçay Güre arası 60 kayıklık Balıkçı Barınağı yapılıyor. Akçay’a da yeni bir yat limanı ve balıkçı barınağı yaptırmayı düşünüyoruz. Akçay Kızılkeçili kavşağında düzenleme yapıldı Akçay kavşağından Kızılkeçili'ye geçiş için Yasa’nın arkasından yeni yol açıldı. Asfaltlaması yapılıyor. Havran - Edremit yolu yapılıyor. Edremit - Kaklım yolu 35 km projesi yapılıyor. İnşallah 2013’de yol çalışmasına başlayacağız. Edremit - Kaklım Çevre Yolu’nun 4 kilometre ihalesi bu hafta yapılacak. Tarım Bakanlığımız tarafından denizde balık üremesi İçin denize resifler atılıyor. Atılan resif sayısı 3.000'i geçti toplam 9 bin 900 adet olacak. Seyit Onbaşı Havaalanı yeni terminal binası 2013 Mayıs ayında bitirilecek ve havaalanımız uluslararası uçuşlara açıktır işaretini alacak. Günde ortalama 350 kişinin diş tedavisi yaptırdığı Edremit Diş Hastanemizin hemen bitişiğine 250 metrekare alana oturacak 4 katlı bin metrekare yeni ilave bina yapılacak. Tüp geçitle binalar birbirine bağlanacak. 13 olan diş ünitesi sayısı 20'ye çıkacak ve diş ameliyatlında yapılabilecek. Hastane bir üst sınıfa çıkacak. Hastanemize bir adet ambulans gönderiyoruz” dedi.

HAVRAN DEĞERLENDİRMESİ
Son olarak ta Edremit Körfezi’ndeki Havran'daki yatırımları değerlendiren Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, “Havran ilçemize bağımsız yeni bir anaokulu yapılacak.(Programa alındı parası hazır.) 16 derslikli yeni Anadolu programa alındı. (4.000.000-TL bedel ile yakında ihalesi yapılacak). Futbol sahasının olduğu yere yeni Devlet Hastanesi yapılıyor. Havran Barajının kanalları bu sene bitirilecek. Havran - Balıkesir arası duble yol çalışmaları devam ediyor.(Yolun 50 Km'ye yakın kısmı bitirildi.) 30 kilometresi de bu yıl içerisinde bitirilmeye çalışılacak. Havran'a süt inekçiliği projesi yapıldı. (80 5-400 Baş Süt inekçiliği projesi hayata geçirilecek). Havran Kapalı Spor Salonu yapıldı. Belediyemiz öncülüğünde Havran'da bütün konuklara Eybek Suyu verilmesi için planlama çalışması devam ediyor” dedi.

BALIKESİR’DEKİ SAĞLIK YATIRIMLARI
Sağlık hizmetlerine büyük önem verdiklerini, yaptıkları yeni hastanelerle ve yeni projelerle anlatan Ali Aydınlıoğlu, “Balıkesir ilimizde ve ilçelerimizde bir yıldan beri başlattığımız ve devam eden sağlık yatırımlarıdır. Merkezde bin yataklı hastane projesi bitirilip TOKİ’ye teslim edildi. İhale edilmeyi bekliyor. Merkezde Sağlık Müdürlüğü inşaatı başladı. 2013 yazına bitecek. Bigadiç’te 100 yataklı olacak hastane inşaatı başladı. 2013 sonunda teslim edilir. Dursunbey’de 75 yataklı hastane inşaatı ihale edildi. Sonuçlanmayı bekliyor. Gönen’de 100 yatak kapasiteli hastane inşaatının kabası bitti. 2013 sonunda teslim edilecek. Erdek’te 30 yataklı hastane bitti. Hizmete açıldı. Havran’da arsa sorunu bittiğinde hastane projesine hemen başlayacağız. Edremit’te mevcut hastaneye 84 yataklı ek bina ve hafif bir güçlendirme projesi ihaleyi beklerken, imar sorunu aşılamadığından yeni hastane yapılmasına karar alındı. Merkezde uygun yer bulunursa proje çalışmasına hemen başlanacak. Aynı zamanda burada ilçe müdürlüğü ve ağız dış sağlığına ek bina yapılacak. Burhaniye’de arsa sorunu çözüldüğünde hemen proje aşamasına geçeceğiz. Ayvalık'ta hastane ihalesinde son aşamadayız. Yaz içinde ilana çıkarız. Aynı zamanda ilçede müdürlük binası yapacağız. Belediye ile sorunlar çözülürse inşaatı yapılacak. Balıkesir il merkezimizde ve ilçelerimizde şu ana kadar hastane olarak halkımıza hizmet veren hastanelerimizin toplam metre karesi 90 bin metre karedir. Bu yıl planladığımız Balıkesir merkezde yapacağımız bin 200 yataklı şehir hastanesi ile ilçelerde yapacağımız yeni hastanelerin işgal edeceği alan 210 bin metre kare olacaktır ve 300 Trilyon tutarında olacaktır. Bu hizmet Balıkesir’imizde sağlık hizmetlerinde bir devrim olacaktır. Halkımız hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Basın bilgi notunun okunmasının ardından soruları yanıtlayan Ali Aydınlıoğlu, daha sonra toplantıya katılanlar ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi..

18.07.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Milletvekili Aydınlıoğlu 1 Yıllık Değerlendirme Yaptı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi