Şifrem?
102 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ay Işığı Manastırı Bilmecesi
Ayvalık'ta eski adı Çevre, yeni ismi ise Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, Türkiye’nin en büyük tabiat parklarından biri olan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nda 2004 yılına ait revizyon planının, 2009 yılında yenilenen Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planı haline dönüştürülmesine sert tepki vererek itiraz ederek, konuyu yargıya taşımasının ardından, Danıştay 6. Hukuk Dairesi Başkanlığı kararını açıkladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Platform adına; Havva Taylan, Şükrü Kaygısız, Cemil Tosunoğlu ve Nebahat Dinler tarafından açılan ve mahkeme masraflarının Ayvalık halkından toplandığı davada mahkeme heyeti, çevreci platformun itirazını yerinde bularak, bakanlığın 2009 yılına ait revizyon planının yürütülmesini durdurdu. Aralarında Ayvalık Belediyesi ile Küçükköy Belediyesi’nin de bulunduğu, ilçede faaliyet gösteren 27 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Koruma Platformu üyeleri ise kararı Danıştay’ın aldığı kararı büyük bir sevinçle karşıladı. Önceki gün, Ayvalık Belediyesi’ne ait Boğaziçi Otel’de saat 14.00’de yapılan basın toplantısında bir araya gelen platform üyeleri, giriştikleri hukuki mücadeleden tam bir zaferler çıkmış olmanın mutluluğunu basın mensuplarıyla paylaştı.

Aralarında Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in de bulunduğu toplantıda, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Koruma Platformu Sözcüsü Havva Taylan, 10 bin TL tutan mahkeme masraf ve harç paralarını ilçe halkıyla yapılan imece ile 1 TL’lik katkılarla toplanıldığını hatırlatarak, alınan karardan nedeniyle mutluluklarının kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyük olduğunu söyledi. Toplantıda konuşan Platform’un gönüllü avukatı Zehra Yetkin ise, Danıştay 6. Hukuk Dairesi’nin 2009 revizyon planı hakkında yürütmeyi yüzde yüz durdurma kararı aldığını ve söz konusu revizyon planının iptali ile ilgili kararın da bu kararın ardından gelmek üzere olduğunun altını çizdi. Danıştay’ın kararıyla Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içinde 2004 yılındaki revizyon planında ‘Mutlak Koruma Alanlarının, 2009 revize planında ‘Sınırlı Koruma Alanları’ haline dönüştürülmesine ve 1. Derece’de ki SİT alanlarında, sınırlı olsa imar yapılmasının önüne geçildiğini vurguladı.

AY IŞIĞI MANASTIRI BİLMECESİ
Kararın, 2009 revizyon planının hükümlerini sona erdirdiğini, kararla birlikte 2004 yılına ait revizyon planına dönüşün gerçekleştiğini kaydeden Avukat Zehra Yetkin, bir soru üzerine; Tabiat Parkı sınırları içinde kalan Suzan Sabancı’nın geçtiğimiz 13 Nisan tarihinde açılışını yaptığı ‘Ay Işığı Manastırı’nın Danıştay’ın aldığı karar doğrultusunda ancak müze olarak kullanılabilmesini mümkün kıldığını belirterek, “Ay Işığı Manastırı’nın şu andan itibaren konut olarak kullanılması yasaklanmış durumdadır. Ancak süreçle ilgili bizim platform bünyesinde Manastır’ın sahipleri Suzan Sabancı ve eşi Haluk Dinçer aleyhine açılmış davalarımız da sürüyor. Bu davalarla ilk duruşma 13 Temmuz’da Ayvalık Adliyesinde görülecektir” diye konuştu.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkını Koruma Platformu üyeleri basın toplantısının ardından, Madra Dağı Belediyeler Birliği Danışmanı Salih Sönmezışık’ın öncülüğünde, Kazdağları Ulusal Çalıştayı ile bilgiler verdikten sonra, Madra Dağı’nın eteklerinde bulunan Türkiye’nin fıstık ihtiyacının büyük bir çoğunluğunu karşılayan Kozak bölgesinde altın arama faaliyetleri nedeniyle doğanın gördüğü tahribatı bir slayt gösterisi ile platform üyelerine aktardı.

10.07.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ay Işığı Manastırı Bilmecesi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi