Şifrem?
64 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Türkiye Birincisi Balıkesir'den Çıktı
Panasonic’in tüm dünyada başlattığı “Okulumuz Yeşil” eğitim programı, Türkiye'de de uygulandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

İstanbul’daki 39 ve Balıkesir’deki 20 okulun öğrencileri, program çerçevesinde hem çevre konusunda bilinçlendirildi hem de “Çevreci Resimli Günlük” yarışmasına katıldı.

Türkiye’de birinci olan okul bir Panasonic ürününe sahip olacak ve yarışmanın 5 bin AVRO ödüllü Avrupa ayağında yarışma hakkı kazanacak. Kurucusu Konosuke Matsushita’nın çizdiği “kendini topluma ve yaşam kalitesine adama” ilkesiyle Panasonic, tüm dünyada çevre bilincini genç nesillere aşılamayı hedefleyen, dünya çapında bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan “Okulumuz Yeşil” (Eco Kids) eğitim programını İstanbul ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin desteğiyle Türkiye’ye getirdi. İlerleyen dönemlerde Türkiye'nin başka bölgelerindeki okulları da kapsayacak olan Okulumuz Yeşil programı bu yıl toplamda 7 bin 921 öğrenciye çevreyi korumak için neler yapabileceklerini öğretti. Panasonic’in 63 ülkede faaliyet gösteren çevreci bir sivil toplum kuruluşu olan FEE (Çevresel Eğitim Vakfı) ile birlikte geliştirdiği “Okulumuz Yeşil” eğitim programı, ilköğretim öğrencilerine iklim değişikliğine ve gezegenin korunma yollarına dair kolay ve eğlenceli bir öğrenim olanağı sunuyor.

OKULLARDA, "ÇEVRECİ RESİMLİ GÜNLÜK" YARIŞI
Okulumuz Yeşil kapsamında hem ülke hem de Avrupa çapında okullar arası bir yarışma düzenlendi. "Çevreci Resimli Günlük" adı altında düzenlenen yarışma, çocukların okuldaki çevre derslerinde neler öğrendiklerini ve çevreye dair düşüncelerini yazıyla ya da resimlerle anlatabileceği Çevreci Resimli Günlük’lerin arasından en iyisini belirledi. Öğretmenler Panasonic’in dağıtmış olduğu Çevreci Resimli Günlükleri sınıfta öğrencileriyle paylaştılar. Öğrencilerin doldurduğu Çevreci Resimli Günlükler Panasonic’e gönderildikten sonra seçim süreci başladı. Nisan sonuna kadar yapılan son müracaatlardan sonra Çevreci Resimli Günlükler arasından ülke çapında birinci gelenin ait olduğu okul tespit edildi. Bu okul Balıkesir Altıeylül İlköğretim Okulu oldu. 5/B sınıfı öğrencisi Şeydanur Günaydın, Türkiye birincisi seçilerek okuluna hem bir Panasonic ürünü kazandırmış oldu, hem de Avrupa çapında yarışmaya hak kazandı. Japonya'da yapılacak Avrupa birinciliği yarışını kazanan okula ise 5 bin AVRO ödül verileceği açıklandı.

Okulumuz Yeşil eğitim programı www.panasonic.com.tr adresinden takip edilebiliyor. Sitede öğretmenlere kendi çevreci derslerini oluşturabilmeleri için ücretsiz eğitim materyalleri, dokümanlar, videolar ve yardımcı ders planları yayınlanıyor. Panasonic, bu materyalleri öğretmenlere tamamen ücretsiz temin edeceğini bildirdi. Böylece, ilköğretim çağındaki çocukların çevre bilincine, küresel ısınmanın etkilerine ve geri dönüşümün dünyaya sunduğu faydalara dair çok kapsamlı bir eğitim alabilecekleri kaydedildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Panasonic Türkiye A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Shigeo Suzuki, Okulumuz Yeşil programının kıymetli öğretmenlerin katkılarıyla Türk çocuklarını çevre sonuçlarına dair bilinçlendirip daha sürdürülebilir bir toplumun oluşmasında önemli bir rol oynayacağını ifade ederken eğitimin sağlıklı gelecek nesillerin oluşumu için en önemli koşul olduğunun altını çizdi.

TÜRKİYE BİRİNCİSİ BALIKESİR'DEN
Panasonic'in Okuluz Yeşil yarışının Türkiye finalisti Balıkresir Altıeylül İlköğretim Okulu 5/B sınıfı öğrencisi Şeydanur Günaydın oldu. Konuyla ilgili duygularını ve sevincini dile getiren Şeydanur'un sınıf öğretmeni Nurşen Afacan, "Panasonic firması ve Milli Eğitimin ortak hazırladığı projeye katıldık. Bize Balıkesir Lisesinde bir eğitim verdiler. Bu eğitimin sonucunda serbest etkinlik saatlerimizde her güne bir konu olmak üzere Panasonic firmasının hazırlamış olduğu Okulum Yeşil kampanyasında orada verilen programa göre öğrencilerimize açıklamalarda bulunduk, öğrencilerimiz de buna göre resimlerini yaptılar ve günlüklerini tuttular. Daha sonra okulumuzda komisyon kurup bir seçim yaptık. Dört öğrencimizin resmini Milli Eğitime gönderdik, bunun sonucunda öğrencim Şeydanur Günaydın Türkiye biricisi seçilmiş. Çok mutluyum, çok da memnun oldum. Bize direk Türkiye birinciliği bildirildi. Öğrencimin böyle bir yarışmada birinci olacağını tahmin ediyordum. Çünkü çok güzel kompozisyon yazıyor ve çok güzel resimler yapıyor. Şeydanur verilen görevi asla başından savmaz ve mükemmel bir öğrenci. Sonuç da mükemmel oldu" dedi.

BAŞARI GURURLANDIRDI
Altıeylül İlöğretim Okulu Müdürü Orhan Aydın da, öğrencileri Şeydanur'u öğretmenini ve ailesini tebrik etti. Müdür Orhan Aydın, "Ben her öğrencimin okulu yada kendisini en iyi şekilde temsil edebileceğini düşünüyorum. Öğrencimin birinciliğinden oldukça mutluyum. Öğrencimi ve onu yetiştiren öğretmenimi kutluyorum. Bütün öğrencilerimle olduğu gibi onunla da gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Panasonic firması her kademede çeşitli ödüller veriyor. Bunlardan firmanın web sayfasından edindiğimiz bilgiye göre Avrupa'da birinci olan öğrencinin okuluna 5 bin AVRO para ödülü verilecekmiş. Ayrıca dünya birinciliği için de bizim öğrencimizi Japonya'ya götürecek. Babasıyla beraber gidecekler, orada ülkemizi temsil edecekler. Bunu en güzel şekilde yapacaklarına inanıyorum. Ayrıca Şeydanur'un babasına da böyle bir öğrenci yetiştirdiği için teşekkür ederim" dedi.

ŞEYDANUR'UN GÖZÜNDEN DÜNYA
Balıkesir Altıeylül İlköğretim Okulu 5. Sınıf Öğrencisi Şeydanur Günaydın, Türkiye birinciliğini getiren çalışmasını anlattı. Çok mutlu olduğunu belirten minik yetenek, "Öğretmenimin verdiği bilgiyle Panasonic'in Okulum Yeşil kampanyasına katılıp güzel resimler yaptım. Çevre ve hava kirlilikleri ile eğer biraz daha sabırlı olursak, çöpleri yerlere atmayıp, biraz dikkat edersek dünyamızın nasıl temiz bir dünya olacağını anlattım. Türkiye şampiyonu olduğum için de çok mutluyum. Beni yetiştiren öğretmenime teşekkür ediyorum. Birinci resmimde fabrika dumanlarının havaya verdiği zararı anlattım. Altına o konuyla ilgili bir kompozisyon yazdım ve en altına bunun fabrika sahiplerine duyurulmasını öneriyorum yazdım, bu da benim önerimdi. İki, üç, dört ve beşinci resimlerde de yine aynı resme göre kompozisyon yazıp altlarına da önerilerde bulundum. Kedi gözünü alıp dünyanın gözüne yapıştırdım. Daha sonra elişi kağıtlarını kesip dünyaya rengarenk bir hal aldırdım ve keçeli kalemlerle ise dünyanın üstüne çeşitli renklerde çiçekler yaptım. Altına da, 'Eğer dünyamızı temiz tutarsak eminim ki dünyamız bu hali alacak ve buna sabretmeliyiz' diye yazdım. Kedi gözü vitrinimizin üzerindeki oyuncak bir kedinin gözü. Onu kesip dünyamıza yapıştırmıştım. Yani o kedi canlı göz değil, beni katil sanmasınlar. O göz benim bakış açımı yansıtıyor, kendi gözümü çıkarım koyamayacağım için böyle yaptım, yani o göz beni temsil ediyor. Benim gözümden dünya" diye konuştu.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Altıeylül İlköğretim Okulu'nun elde ettiği bu başarıdan dolayı kutladı. Şeydanur Günaydın, öğretmen olan babasıyla birlikte Kasım ayında gideceği Japonya'da Türkiye adına yarışacak olmanın heyecanını yaşadığını, bunun büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.

02.07.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Türkiye Birincisi Balıkesir'den Çıktı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi