Şifrem?
139 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Olimpik Gün Yürüyüşü 8 İlde Aynı Anda Start Aldı
Tüm dünyada ve ülkemizde gelenekselleşerek düzenlenen Olimpik Gün şenlikleri bu yıl 10 Haziran'da Balıkesir, Denizli, Kocaeli (Gebze), Mersin, Rize, Konya, İstanbul (Kartal) ve Eskişehir'de yoğun halk katılımı ile yapıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kayıtların İl Spor Müdürlüklerinde yapıldığı etkinlik için çıkış verilen il Balıkesir oldu. Vali Yılmaz Arslan'ın oğlu ile birlikte katıldığı ve startını bizzat verdiği olimpik Gün Yürüyüşüne genç, yaşlı, kadın, erkek ve çocuklarında bulunduğu 3 bine yakın kişi katıldı. Balıkesir'deki start TRT Spor kanalından canlı olarak yayınlandı.

Balıkesir Atatürk Stadyumu önündeki başlangıçtan çıkış yapılan yürüyüş 3 kilo metrelik parkurun ardından yine aynı noktada son buldu.
Olimpik Gün Yürüyüşüne Vali Yılmaz Arslan, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Gürsel Şen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Özenç ve Tuna Aktürk, dünyaca ünlü olimpiyat şampiyonu eski maratoncu İsmail Akçay, İl Sağlık, Tarım, Milli Eğitim, Orman Bölge müdürleri, Türk Kızılay'ı Balıkesir Şube Başkanı Avukat Hüseyin Gündoğan, bazı STK temsilcileri, basın mensupları, çok sayıda spor gönüllüsü ile vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş başlamadan önce halk oyunları gösterilerinin sergilendiği Olimpik Gün Yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Türk Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Yönetim Kurulu Üyesi Gürsel Şen, Balıkesir'deki etkinliğin son derece geniş katılımlı ve güzel bir şekilde gerçekleştiğini belirterek organizasyonu sağlayan başta valilik ve belediye olmak üzere Spor İl Müdürlüğü ile diğer kuruluşlara teşekkür etti. Vali Yılmaz Arslan da tamamen gönüllü bir katılım ile gerçekleşen bu etkinliğe ilgi gösteren tüm Balıkesirli vatandaşlara teşekkür etti. Olimpik Gün Yürüyüşünün son derece güzel bir şekilde yapıldığını, Balıkesir olarak örnek bir faaliyet gösterdiklerini kaydeden Vali Yılmaz Arslan, emeği geçenleri kutladı. Balıkesirli milli maratoncu İsmail Akçay da bugün gerçekleşen Olimpik Gün Yürüyüşü ile Balıkesir'in ulusal ve uluslar arası dünya çapındaki spor organizasyonlarına çok rahatlıkla ev sahipliği yapabileceğinin bir defa daha anlaşıldığını söyledi. Gençlik ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan da özellikle son 1 aydır iyi bir şekilde hazırlandıkları Olimpik Gün Yürüyüşü şenliklerinin Balıkesir'de yüz akıyla sonuçlandığını, son derece başarılı bir organizasyona imza atmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Yetkililer, dünya çapındaki bu organizasyona gösterdikleri ilgiden dolayı basın mensuplarına da özellikle teşekkür ettiler.

Bugün saat 10.00'da Balıkesir Atatürk Stadyumu Önünde başlayan Olimpik Gün Yürüyüşü, 10'ar dakika ara ile Mersin Barış Meydanı, Konya Atatürk Stadyumu VİP Giriş Kapısı önü, Eskişehir Valilik Önü,
Kocaeli Gebze Kent Meydanı, Denizli Demokrasi Meydanı, Rize Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önü ve İstanbul Kartal (Kartal Sahili Gezinti Yolu) şeklinde gerçekleşti. Balıksir'deki 3 km.'lik parkur yaklaşık yarım saatten tamamlandı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne üye ülkelerin ‘Olimpizm’ temalı etkinliklerle düzenlediği ve Türkiye’de bu sene 8 kentte gerçekleştirilen ‘Olimpik Gün’ koşularına 10 Haziran 2012 Pazar günü 30 bini aşkın kişi katıldı. Samsung Electronics firmasının ana sponsorluğunda düzenlenen organizasyona TRT sponsor desteği verdi. Toplamda 30 bine yakın kişinin tamamladığı koşulara özellikle Balıkesir, Eskişehir, Konya, Mersin ve İstanbul'da büyük ilgi olduğu kaydedildi. Her ildeki parkuru tamamlayan katılımcılar IOC Başkanı Jacgues Rogge ve TMOK Başkanı Uğur Erdener imzalı sertifikalarla ödüllendirildi. Etkinlikte katılımcılara 2 binden fazla olimpik tişört ve şapka hediye edildi.

DONDURMA İZDİHAMI
Balıkesir'deki Olimpik Gün Yürüyüş şenliğinde dondurma izdihamı yaşandı. Bitişe gelen sporcular, stat önünde kurulan bazı firmaların ücretsiz olarak ikram ettiği dondurma ve yöresel tatlıya hücum etti. Binlerce su dağıtılan katılımcılara büyük dolap içerisindeki dondurma ve tatlılar yetmedi. Bulanın ikişer, üçer aldığı dondurmalardan bazıları ise hiç alamadı. Firma görevlisinin zor anlar yaşadığı dondurma dağıtımındaki izdihamda çocuklar da ezilme tehlikesi geçirdi. Balıkesir tatlısı olan höşmerim de dağıtılan etkinlikten tüm katılımcılar memnun bir şekilde ayrıldı.

11.06.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler







Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Olimpik Gün Yürüyüşü 8 İlde Aynı Anda Start Aldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi