Şifrem?
92 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Öğrenci Yurdundaki Yangından Arda Kalanlar
Edremit'deki kız öğrenci yurdunda gece yarısı çıkan yangın yaklaşık 100 öğrenciye korku dolu anlar yaşatırken, gün ışığıyla birlikte yangının rehaveti de ortaya çıktı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Edremit Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ise, yangında olumsuzluklar yaşandığı yönündeki iddiaları değerlendiren bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

İlçenin Gazi Caddesi üzerinde bulunan ve yaklaşık 100 öğrencinin kaldığı 5 katlı Nilüfer isimli kız öğrenci yurdunun çatısında saat 01.30’da yangın çıkmış ve kısa zamanda tahliye edilen binada yangın söndürme mücadelesi başlamıştı. Yangına uykuda yakalanan kız öğrencilerden yaklaşık 50’si yaşadıkları şok ve dumandan etkilenerek sağlık görevlilerin ayakta tedavisiyle normale döndürülmüştü. Edremit Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangına tedbir amacıyla Havaalanı, Havran ve Burhaniye ilçeleriyle, Edremit’e bağlı Kadıköy, Akçay ve Zeytinli belediyelerinin itfaiye ekipleri de çağırılmıştı. Yaklaşık 2 saat süren söndürme çalışmalarını mahalleli endişe içinde izlemiş ve can kaybı ile yaralananın olmaması yürekleri serinletmişti. Tamamen yanan çatıda saatlerce soğutma çalışmaları yapılmış ve yangın mahalline Edremit Kaymakamı Osman Tunç ile İlçe Emniyet Müdürü Nadi Ünver de gitmişti.

Yangının söndürülmesinden birkaç saat sonra havanın aydınlanmasıyla birlikte öğrenci yurdunun çatısındaki manzara görenleri şaşırttı. Kısmen tamamı kullanılamaz hale gelen çatı boşluğunda yatak ve yanmaya müsait malzemelerin bulunduğu öğrenildi. İtfaiye ekipleri, halen yangının çıkış nedenini araştırırken, açıklama yapan Edremit Kaymakamı Osman Tunç, başarılı çalışma kaydeden itfaiye görevlilerine, yurt binasının kısa sürede tahliyesini yapan yurt görevlilerine ve çevre güvenliğini sağlayan polis ekiplerine teşekkür etti.

İTFAİYE MÜDÜRÜ “İÇİMİZ RAHAT, İDDİALAR ASILSIZ” DEDİ
Yangın haberinin bazı basın kuruluşlarının haberinde eleştiriler barındırılarak yapıldığını bildiren Edremit belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, öğlen saatlerinde basın toplantısı yaparak soruları yanıtladı. Basın mensuplarının ilgi göstermediği toplantıda konuşan İtfaiye Müdürü Şaban Özbaş, “Personel açısından araç açısından, su açısından bu olayda hiçbir yetersizlik yaşanmadı. Çevre belediyelere ait araçları çağırmamızın sebebi bir itfaiyecilik tekniğidir. İtfaiyecilikten sınır mücavir alan gibi terimler yoktur. Bütün itfaiye teşkilatları birbirine yardım etmekle ve orada bulunmakla mesuldür. Bu kanuni bir zorunluluktur. Havran İtfaiye aracı, Edremit Hava Limanı İtfaiye aracı, Burhaniye İtfaiye aracı, olay yerine intikal etmelerine rağmen hiçbir müdahale yapmadan geri bölgelerine gönderilmiştir. Bu araçlar ve görev alan araçlar yangın boyunca en yakın alanda hazır bulundurularak yangın bittikten sonra rutin görevlerine geri dönmüşlerdir. İtfaiyenin farklı bir çalışma tekniği vardır. Vatandaşlar bunu farklı algılayabilir. Biz araçları değiştiririz. Hortumlar atarız. Yangının rüzgar yönüyle değişmesiyle farklı önlem hareketleri yaparız. Yanan malzemenin efsafına göre kendimizi tekrar konumlandırabiliriz. Merdivenli araç oraya gitmese dahi, bir Edremit Belediyesi İtfaiyesi olarak o çatı yangınını bir kendi imkanlarımız ile söndürürüz.”dedi.

Gazetecilerin yangında merdiven zafiyeti yaşandı mı soruları üzerine, “Orası beş katlı bir bina. Bizim şu anki imkanlarımız ile, yeteri düzeyde müdahale imkanımız vardır. Merdivenin tahliyede kullanılmasına gerek yoktu. Yangın zaten çatı katında meydana gelmişti. Bina yetkililerinin zamanında ve atik davranışları ile bina tahliyesi çok kısa sürede normal merdiven sistemi kullanılarak, ve açık görüşte tamamlanmıştı. Merdiveni sadece hortum çekmenin farklı ve kısa yollarını gerçekleştirmek için kullandık. Bu yangında tahliye için merdivene ihtiyaç yoktu” diye konuştu.

İtfaiye araçlarının suyunun bittiğinin iddia edildiğinin hatırlatılması üzerine Müdür Özbaş, “Kesinlikle itfaiye araçlarımızın suyu bitip yangına müdahale süreci sekteye uğramamıştır. Suyu biten arazözler yenileri ile anında değiştirilmiş ve yangına aralıksız müdahale sağlanmıştır. Yangın bölgesinde 4 ayrı noktadan 12 araç ile müdahale edilmiştir. Su bitmesi yüzünden yangınla mücadelenin sekteye uğraması gibi bir durum yaşanmamıştır” dedi.

Edremit Belediyesi İtfaiyesinin hızlı ve koordineli bir şekilde olaya müdahale ettiğini ve çevre ilçe ve beldelerden gelen itfaiyelerinde kendi emir komutalarına girmesi ardından yangına müdahalenin daha hızlı bir şekilde yapıldığını ifade eden Özbaş, “Biz oraya yangın ihbarı verildikten 2 dakika sonra ulaştık. Bina tahliyesi tamamlandıktan 30 dakika sonra yangının ilerlemesini durdurduk ve yangını kontrol altına aldık. Bundan sonraki 45 dakikada ise bizim ekiplerimiz detaylı söndürme ve soğutma çalışması yaptı” dedi.

04.06.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Öğrenci Yurdundaki Yangından Arda Kalanlar

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi