Şifrem?
114 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kuş Cenneti Festivalinde Şevval Sam Coşkusu
Bandırma Uluslararası Kuş Cenneti Kültür ve Sanat Festivali, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yapıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaş, sanatçı Şevval Sam’ın konseriyle festival coşkusunu doyasıya yaşadı.

Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen 23. Bandırma Uluslararası Kuş Cenneti Kültür ve Sanat Festivali, coşkulu bir şeklide başladı. Kuş Cenneti köyünde başlayan festival coşkusu, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Şevval Sam konseriyle doruğa ulaştı. Kuş Cenneti’nin korunmasına dikkat çekmek için düzenlene festivale, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. 5 bin kişinin katıldığı festivalde vatandaşlara seslenen Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Uluslararası Bandırma Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali’nin coşkulu bir şekilde kutladığını belirterek, Kuş Cenneti’ni geleceğe güvenli bir şekilde aktarmak için el birliğiyle çalıştıklarını ifade etti. Pekel, “Kuş Cenneti’ni bize bırakılan emanet olarak görmeliyiz ve gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Kuş Cenneti’nin daha iyi noktalara taşımak için düzenlenen bu önemli festival devam edecek. Çeşitli kültür sanat etkinlikleriyle çok güzel bir iklim sunuyor. Bu kuş cennetinin dünyaya tanıtılmasını da sağlıyoruz. Festivaller her yerde yapılıyor. Ama çevre konusuna dikkat çeken festivallerin az. Çevre korumacılığı hepsinden önemli” dedi.

“SANATI GÜÇLÜ OLAN ÜLKELER GÜÇLÜ OLUR”
Sanatı güçlü olan ülkelerin her zaman güçleneceğini ifade eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bandırmalılar heyecan yaşıyorsa ‘ben de orada olacağım’ dedim. Bandırma’nın bir özelliği var. Bandırma bağrında aydınları barındırır. Bandırmalılar ulusal kurtuluş savaşının yiğit erleridir. Sizinle olmak benim için bir onurdur. Sanatı olmayan bir millet olamaz. Milletleri yapan kültürdür. Değerleridir. Bunları yaşatırsak bir millet oluruz. Güçlü olarak ayakta kalırız. Heykellerimizi de yapanlar sanatçılardır. Camileri de yapan sanatçılardır. Sanat dünyası çok zengin ve görkemlidir. Ne mutlu size” diye konuştu.

“ÖZGÜRLÜĞÜN ADRESİ CHP’DİR”
Sadece sanata değil, doğaya da önem verdiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, bu festivalin kaynağında doğa sevgisi yaşadığını vurguladı. Bu güzel bir duyguyu festivale dönüştürmenin önemli olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanımızı da yürekten kutluyorum. Şevval Sam’ı daha önce dinlemiştim. Mükemmel bir sanatçı. Bu Bandırmalılar’a en çok Şevval Sam yakışıyor. Kendini yürekten kutluyorum. Sizi seviyoruz. Sizi özgürlük adına demokrasi adına seviyorum. Adalet adına seviyorum. Bu güzel ülkede bu güzel coğrafyada hepimiz kucaklaşarak dostça bir arada yaşamalıyız. Bunun adresi CHP olacaktır. Size söz veriyorum” dedi.

ŞEVVAL SAM COŞKUSU
Başkan Pekel, festivale katkılarından dolayı Kılıçdaroğlu’na plaket takdim etti. Konuşmaların ardından sahneye ünlü sanatçı Şevval Sam çıktı. Binlerce vatandaşı şarkılarıyla coşturan ünlü sanatçı, sahne performansıyla tam not aldı. Anadolu’nun her yöresine ait şarkılardan kesitler sunan Şevval Sam, attığı horonlarla da hayranlarını coşturdu. Meydanı dolduran vatandaşlar akşam geç saatlere kadar Şevval Sam’ın şarkılarına renk kattı. Konser esnasında patlatılan havai fişekler ise alana renk kattı.

1-5 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan şenlikte renkli programlar düzenlenecek. Şiir dinletileri, sergi, söyleşiler, tiyatro, fasıl gibi birbirinden farklı etkinliğin düzenleneceği festivalde ünlü sanatçılar da sahne alacak. Festivalin ikinci gününde Grup Model, 3. gününde Grup Karmate, 4. gününde Bülent Altınbaş ve Gökhan Sezen sahne alacak. Festivalin final akşamında ise Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda ünlü sanatçı Hadise sevenleriyle buluşacak.

02.06.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kuş Cenneti Festivalinde Şevval Sam Coşkusu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi