Şifrem?
107 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'Bir Lira Yolsuzluğumu Bulsunlar İstifa Ederim'
AK Parti Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, "1 lira yolsuzluk bulunursa milletvekilliğinden istifa ederim" dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Öztaylan, AK Parti Bandırma ilçe teşkilatında yaptığı basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel tarafından yapılan "Biz yolsuzluk yapmadık, yol yaptık" şeklindeki açıklamalar ile bir önceki dönemde yolsuzluk yapıldığına dair imalarda bulunulduğuna işaret ederek, "1 lira yolsuzluk bulunursa milletvekilliğinden istifa ederim" dedi.

Öztaylan, Bandırma CHP ilçe teşkilatının delege seçimlerine belediye başkan yardımcılarının müdahil olduğunu, bunun parti içerisinden tepki aldığını belirterek, "Yolsuzluk aranıyorsa orada aransın" şeklinde konuştu.

Öztaylan, Ak Parti döneminde ihalesi yapılarak inşasına başlanan belediye binası, alışveriş merkezi ve otel inşaatı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, Belediye Başkanı Sedat Pekel'in meclis kararı olmadan müteahhit firma ile ek sözleşme adı altında sözleşme yaptığını, yapılan bu sözleşmenin hukuksuz olduğunu söyledi. Öztaylan açıklamasında, "Yapılan otel inşaatı ile ilgili olarak belediye başkanından belediye meclis üyelerimiz aracılığı ile bilgi istemiştik. Başkan Pekel bu bilgiyi tarafımıza yazılı olarak yapacağını beyan etti ve 6-7 ay sonra yazılı cevap verdi. Açıklamasında otel inşaatının tamamlanması sonrasında tefrişatının firma tarafından yapılacağını belirtiyor. Ancak Bandırma 4'üncü noterinde "ek sözleşme" adı altında yapılan sözleşmede, "otel tefrişatı yapma yükümlülüğü yoktur" şeklinde ibare yer alıyor, dolayısı ile firma isterse tefrişatını yapmaz. Ek sözleşme adı altında bir düzenleme yapılarak hileli yola başvurulmuş, bu şekilde ihale uhdesinde kalan ve idare ile ilk sözleşmeyi imzalayan yüklenicinin fiilini ilk sözleşmede tanımlanan şekilde yerine getirme yükümlülüğü ortadan kaldırılarak yükleniciye haksız menfaat sağlanmıştır. Bu da belediyeye ek külfet olur "dedi.

Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı Mahalli idareler Genel Müdürlüğüne dilekçe yazdığını ifade eden Öztaylan, "Ben yazdığım bu dilekçe ile şikayette bulunmuyorum, sadece devletin kurumlarının araştırma yapmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

"BÜYÜK ŞEHİR ANLATILDIĞI KADAR KÖTÜ DEĞİL"
Milletvekili Öztaylan, son dönemlerde gerek ülke gündemi, gerekse yerel gündemde yer alan ve aralarında Balıkesir ilinin de bulunduğu bazı illerin büyükşehir belediyesine dönüştürülmesi yönündeki kanun teklifi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, il merkezine uzaklığı ile gündeme gelen Avşa ve Marmara adalarının ilçe statüsünde kalması gerektiğini söyledi. Öztaylan açıklamasında, "Büyük şehir kanunu ile nüfusu 10 binin altında kalan ilçelerin büyük ilçelere bağlanacak ancak bugün Marmara adası saraylar beldesinde bulunan mermer ocakları sayesinde 1 milyar dolar ihracatı var. Avşa adasının yazın 200 binin üzerinde nüfusu oluyor dolayısı ile bende bu ilçelerin Erdek'e bağlanmasına karşıyım ve bu şekilde değerlendirilmesini istiyorum. Balıkesir'in büyük şehir olması ile birlikte Bandırma Belediyesi'nin iller bankasından aldığı pay yüzde 67 artarak 4 milyon lira olacak" dedi.

Bandırma'da yapılan büyükşehir olma konusundaki toplantılara kendisinin davet edilmediğini, oysa bu konu hakkında kendisinin daha donanımlı olduğunu vurgulayan Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, "Eğer çağırsalardı doğru bilgiyi kendilerine aktarırdım" dedi.

21.05.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'Bir Lira Yolsuzluğumu Bulsunlar İstifa Ederim'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi