Şifrem?
251 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Atatürk Devlet Hastanesine Çocuk Kardiyolojisi
Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne çocuk kardiyoloji cihazı alındı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Cihaz ile çocukların özellikle kalp rahatsızlıklarıyla ilgili şikayet ve problemleri yerinde tetkik ediliyor. Böylece, bugüne kadar teşhis için başka illere sevk edilen çocukların teşhis ve tedavileri artık Balıkesir'de yapılabilecek. Yetkililer, Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki poliklinikte aylık ortalama 500 çocuk hastanın imkan olmadığı için yakın illere gönderilmek zorunda kaldığını, herkesi üzen bu durumun artık sona erdiğini söyledi.

AYDA 500 HASTA İL DIŞINA GİTMEKTEN KURTULDU
Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Şevket Ballı, kendilerine iyi bir çalışma imkanı ve ortamı sağlayan Başhekim Servet Kocaöz'e teşekkür etti. Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nden kısa bir süre önce Balıkesir'e gelen Şevket Ballı, Atatürk Devlet Hastanesi'nde göreve başladı. Ballı aynı zamanda Balıkesir'deki ilk çocuk kardiyoloji uzmanı oldu. Hastanedeki yoğun çocuk hasta trafiğinde kalp rahatsızlıklarıyla ilgili şüphe üzerine birçok hastayı il dışına, Bursa, İzmir veya başka bir ile göndermek zorunda kaldıklarını, bunun kendilerini son derece üzdüğünü anlatan Şevket Ballı, başhekimlik tarafından ilk defa kullanılan renkli dopler pediatrik eko kardiyoloji cihazı ile son derece önemli bir hizmet verdiklerini anlattı. Yaklaşık iki hafta öncesine kadar muayene edilip, film vb çektirilerek teşhis konmaya çalışılan, kesin tetkik için başka illere gönderilen çocuklar artık Balıkesir'de muayene ediliyor. Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Servet Kocaöz, yaklaşık 160 bin TL'ye kendi imkanlarıyla aldıkları renkli dopler pediatrik eko kardiyoloji cihazı ile önemli bir hizmet verdiklerini, Balıkesir'in ilk çocuk kardiyolojisi uzmanına sahip olmaktan da mutluluk duyduklarını söyledi. Yeni cihaz öncesi ve cihazdan sonraki poliklinik çalışmasından söz eden Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Şevket Ballı, "Bu cihaz bu hastanemize ilk defa alındı. Daha önceki yıllarda bu tip rahatsızlığı olan çocuklar başka yakın şehirlere gitmek zorunda kalıyordu. Bu ayda 500 civarı çocuk hasta demek. Bu hastaların tamamına burada rahatlıkla bakıp, tanısını koyup, gerekli yönlendirmeyi yapıyoruz. Ayrıca cihazın artı bir avantajı daha var. Anne karnındayken bazı çocukların doğumsal kalp hastalıklarının tanısını koyup eğer ciddi bir rahatsızlığı varsa doğum sonrasında bir problemle karşılaşmaması için önemli bir merkezde doğumunun yapılmasını sağlayıp böylece çocuğu nakil sırasındaki olumsuzluklardan ve aileleri de zaman kaybından kurtarmış oluyoruz. Hem aileler memnun, hem de insanlar başka yerlere gitmek zorunda kalmadıkları için rahat ediyorlar. 5-15 yaş çocuklarda kalp romatizması oldukça yaygın görülüyor. Aslında çocukların tamamen sağlıklı bile olsa rutin olarak bu açıdan da kontrol edilmesi gerekiyor. Zamanlama çok önemli, hastalığın tanısını koymak çok önemli, ama uygun zamanda çocuğun yönlendirilmesi çok daha büyük önem arz ediyor. Çünkü kısa sürede doğru bir şekilde yönlendirilip tedavi edilmezse geç kalınmaya bağlı olarak tedavisi tamamen imkansız hale gelebiliyor. Cihaz sayesinde kalpten çıkan damarları da değerlendirebiliyoruz. Bu cihaz olmasaydı çocuk hastaları en yakın il Bursa, İzmir yada başka illere göndermek zorunda kalacaktık. Ama şimdi kendimiz bu cihazda gerekli tetkikleri yapabiliyoruz" diye konuştu.

Başhekim Servit Kocaöz, Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Polikliniğinde ekokardiyografi (EKO), fetal ekokardiyografi, elektrokardiyografi (EKG), telekardiyografi (kalp röntgeni), egzersiz testi, 24 saatlik ritim ve tansiyon Holter analizlerini yapabildiklerini söyledi.

21.05.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesine Çocuk Kardiyolojisi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi