Şifrem?
79 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Devletin Şefkat Yuvası:'Sevgi Evleri'
Balıkesir'de hayırseverlerin katkısıyla yaptırılan "Sevgi Evleri", ailesinden uzak olan yalnız gençleri topluma kazandırıyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

"KIZ ÇOCUKLARINI EVDE YALNIZ BIRAKMAYIN"
Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, vatandaşları, özellikle küçük yaştaki kız çocuklarını evde yalnız bırakmamaları konusunda uyardı. Ayten-Burhan Erdayı Sevgi Evlerinde basın toplantısı yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, "Biz yetişkiniz kendimizi kontrol edebiliriz. Ama çocuk öyle değil. Çocuk izlediği diziden, izlediği filmden, internet ortamındaki çirkin görüntülerden etkilenip birebir uygulayan değişken bir obje. Çocuklar uygular, ne yaptığının da farkında olmaz. Aileler lütfen çocuklarına sahip çıksın. Bir kızımız, sevip kaçmış, 16-17 yaşında. Çocuk suistimal etmiş, ailesi de çocuğumuzu dışlamış. Çocuk bana şunu söylüyor, kızımız şu anda iş buldu, psikolojisi çok iyi, 'müdürüm ailem gözümde tütüyor' diyor. Dışlamış ailesi. Her ne olursa olsun çocuklarımıza sahip çıkalım, yurda yuvaya göndermeyelim. Bu çok önemli bir görev. Çocuklarımızı gördükçe benim içim kan ağlıyor. Biz yetişkin olarak hata yapmıyor muyuz, günah işlemiyor muyuz? İstanbul'dan, Ankara'dan çocuklar geliyor, biz gönderiyoruz. Bazen madde bağımlısı bir çocuk gelebiliyor, biz sahip çıkmak zorundayız. Madde kullanan, psikolojisi tamamen bozuk bir çocuk dışarıda ne yaptığını bilemez. Bu çocuğu bir fuhuş olayında görebiliriz, madde kullanırken, parkta yatarken de görebiliriz. Ama bu oradaki 40 tane çocuğu temsil etmiyor. Gazetelerde olumsuz manşet çıktığında yurtta kalan çocuklar olumsuz etkileniyor. 'Biz hep böyle miyiz?' diyorlar. Yaşanmış bir olay, bir çocuğumuz parkta yatarken haber olmuş, diğer çocuklar onun üzerinde baskı kurup 'neden böyle yapıyorsun?' diye kızmışlar. Haberlere daha insani ve ahlaki yönden dikkat etmek gerekir. Bir haber yapınca iş bitmiyor, çocuklar koruma altındalar ve hakları var. Bir başka konu, küçük yaştaki çocuklarımız evlerinde yalnız bırakılmasın. Ailelerimizden rica ediyorum, köylerde, aileler çalışmaya gidiyor, özellikle ilköğretim okulundaki çocuklarımız evde yalnız bırakılmasın. Karşılaştığımız olaylar var, bunu somut olarak söylüyorum. Farklı şekilde suistimal edilebiliyor, buna dikkat edilsin. Çocukların arkadaşlarının takibini yapalım. Başına birşey geldiği zaman geriye dönüşü zor" diye konuştu.

Sevgi Evini tanıtan Ömer Yalım, Balıkesir merkezde mevcut sevgi evlerinin yetersiz olduğunu, yeni Sevgi Evi projeleri olduğu gibi istedikleri şartlara uyan 3 oda, 1 salon şeklinde depreme dayanıklı sıfır daireleri de kiralayabileceklerini açıkladı. Bir süre önce vefat eden hayırsever Ayten Erdayı'nın sağlığında bağışladığı ve kendi adı verilen Sevgi Evinde 12-18 yaş aralığında 56 çocuk barınıyor. Sevgi Evinin kendi aileleri gibi olduğunu söyleyen çocuklar, burada yaşamaktan mutlu olduklarını belirttiler. Bu arada, Sevgi Evleri yönetimi, binanın bir odasını burayı yaptıran hayırsever Ayten Erdayı müzesine çevirdi. Mini müzede hayırsever Ayten annenin fotoğraf ve biyografisi ile Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğünün altın madalyası, çeşitli fotoğrafları ve tablolar yer alıyor.

15.05.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Devletin Şefkat Yuvası:'Sevgi Evleri'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi