Şifrem?
85 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Meclis Toplantısı Hareketli Geçti
Edremit Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nı 19 ana gündem maddesiyle gerçekleştirirken, toplantıya başkan Tuncay Kılıç’ın konuşmaları damga vurdu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Dün akşam saatlerinde yapılan meclis toplantısında 19 ana gündem ve 7 ek gündem maddesi görülürken, satış kararları da geri çekildi. Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na vatandaşlar da yoğun ilgi gösterirken, toplantı salonuna ilave sandalyeler konuldu. Her ay olduğu gibi bu ayki meclis toplantısı da radyo aracılığıyla halka canlı olarak aktarılırken, toptancı halinin satışı ve Ed-Bel’in sermaye artırımı maddeleri tartışmalara neden oldu.

Yapılan eleştiriler ve konuşmalara karşılık veren Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Tuncay Kılıç,“Biz geçen dönemin çok kötü olmasından dolayı bu göreve seçilmiş değiliz. Biz çok iyi olduğumuz için bu görevlere seçildik. Borçsuz olarak 2004 yılında bu belediyeyi teslim ettim. İktidar partisinden bir belediye başkanı olarak, 634 dönüm yer satarak 54 trilyon TL borç bırakarak gitmesi sonucunda zaruret olduğu için, hala daha belediyenin borçlarının 36 trilyon olması sebebi ile ve Final Temizlik Şirekti’nin bu adı geçen yere haciz koydurduğundan, içimizde hukukçu olan arkadaşların dediğine göre birinci arttırmada yüzde 75, ikinci arttırmada yüzde 40 ile gidecektir. Yani bu yerin değeri 10 trilyon etse, birinci artırımda kimse girmezse 7 buçuk Trilyon TL’ye, ikinci artırımda 4 trilyona gidecektir. Ve yüzde 60 gibi bir zarar olacaktır” dedi.

“DUYARLI OLUP HİÇ BİR YERİ SATTIRMASALARDI”
Sözlerine devam eden başkan Tuncay Kılıç, “Keşke geçtiğimiz dönem AKP’li CHP’li meclis üyesi arkadaşlar da bu kadar duyarlı olsalardı da hiçbir yer sattırmasalardı. Ben her iki grup kararını saygı ile karşılıyor, oylamaya geçmiyor önergemi geri çekiyorum. Keşke sizden önceki meclis üyeleri de sizin kadar hassas olsaydı da borçsuz olarak bıraktığım ve 5 aracı bulunan Ed-Bel bu halde olmasaydı. 600 milyara sattıkları OSB’nin oradaki gayrimenkulü 200 milyara satılmış olarak gösterdiler. Adamın 20 milyar borcu var diye belediyeye çağırdığımızda ‘Ben 600 milyar ödedim ne 20 milyarı ne 200 milyarı’ dedi. Bu konuda da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Biz zorunluluktan dolayı Ed-Bel’e ayni sermaye artırımı istedik. Bu sonbaharda temizlik ihalesi var. Bu ihaleye Ed-Bel’in girebilmesi için borçsuz olması gerekiyor. Edremit’in başına ne geldi ise temizlikten geldi. Hastanenin yanında 110 dönüm arazi Albayraklar’a verildi hala borç bitmedi. 2.5 trilyon biz ödedik. Biz 1999-2004 arasında Edremit ve Akçay’ın temizliğini 53 kişi yapıyorduk. Albayraklar bize AK Parti’nin kara başkanının mirasıdır. Sadece Albayraklar temizlik değil park bahçeler de aynıdır. Su tahsilat, su okuma. Ülkütepe’de 1400 fidan kurudu. Kuruyan fidanlar da Ladin. En değerli kaliteli fidanlar. Bir de bu fidanları suladık diye bizden 2-3 trilyon para aldılar. Biz Park Bahçeler Şirketi ile sayaç okuyan şirket ile devam etseydik memurlarımızın maaşını bile ödeyemezdi. Ed-Bel’de bir önceki dönem insanlar çalışmak için gıpta ile bakıyordu. Ama bu dönem göreve geldiğim üç yıldan beri insanlar bana gelip maaş alamadıklarını Ed-Bel’den çıkmak istediklerini söylüyorlar. Ed-Bel ne istemiş o yere düğün salonu yapıp kiraya verecekmiş. Bu belediyeyi ya biz yöneteceğiz ya dışarıdan birileri yönetecek. Belediye yönetebilmemiz için hepimizin her konuda bilgili olması lazım. Bu şehrin ilçe başkanlarının meclise gelmesini işte bu yüzden istiyorum. Aksi halde ne olur dedikodu siyaseti olur. Radyodan yayınlanmasını bu yüzden istiyorum. Eskiden Ed-Bel’de bir satış yapıldığında haberiniz var mıydı? Yoktu. Belediyede satılanlardan haberiniz yoktu. Ben bu şehirde belediye başkanı ve bir avukat olarak 2004-2009 arası yapılan hiçbir satıştan haberim olmadı. Bir tek jeotermalin satışında belediye meclisine katıldım. Yapmayın, yazıktır dedim. Söz istedim, belediye başkanı kimseye söz vermediklerini söyledi” dedi.

“SANKİ PARTİLER MECLİS ÜYELERİNE BASKI YAPIYOR GİBİ”
İlçedeki siyasi partilerin yeni başkanlarının meclis üyelerine baskı yaptıklarını sandığını söyleyen başkan Tuncay Kılıç, “Siyaset yapmak özveri işidir. Sayın ilçe başkanları maaş alıyor mu? Hayır almıyor. Bu kadar fedakarlık yapıp siyaset yapan kardeşlerimizin bu şehrin gerçeklerinden haberdar olması lazım. Hatta o dönemki ilçe başkanı Ahmet Özkoca dava açtı jeotermalin satışı ile ilgili. Siz böyle bir dava açamazsınız dedi İdare Mahkemesi. Sonra bir karmaşa oldu bizim jeotermal şirketi satıldı gitti. Geldiğimizde birçok sıkıntı vardı jeotermalde. O sıkıntıların hepsini çözmeye uğraştık çözdük de. Ed-Bel’in bu talepleri yersiz talepler değildir. Biz üç yıldır bu görevdeyiz Akçay’daki belediyemizin arsaları bize ne getirdi? Öylece dursun o zaman orada. Hangi belediye meclis üyemiz bugüne dek Ed-Bel’e gidip de borcunuz ne durumda sorup da cevap alamadı? Siz CHP’nin veya MHP’nin veya AKP’nin değil halkın meclis üyelerisiniz. Bir siyasi partinin ilçe yönetim kurulu üyesi 200 delegenin oyu ile seçiliyor siz on binlerce insanın oyu ile halkın iradesi ile meclis üyesi seçiliyorsunuz. Halkın seçtiği insana delegenin seçtiği insana hesap sorması hakkaniyet sayılmaz. Üç siyasi partinin ilçe yönetim kurulu üyeleri burada mı? Ama siz hepiniz buradasınız. Edremit halkının suyu bulanık aktığında hesabını ilçe yönetim kurulu üyelerine değil meclis üyelerine soruyor. Bu taleplerin haklılığını kaynağında araştıracağız. Görüyorum ki yeni seçilen siyasi parti ilçe başkanları meclis üyelerine siyasi baskı yapıyorlar. Siz satılmasına karşıysanız ben daha çok karşıyım. Ben 1999-2004 arası beş santim yer sattırmadım. 36 tane park yapan Yunus Bozbey’in arazilerini ben sağladım. 450 dönüm Vakıflardan yer aldım. 36 tane park yapan Yunus Bey’in o park topraklarını ben sağladım. Ben Fethullah Gülen’i seviyorum. Süleyman Hilmi’yi de seviyorum. Nakşibendi Hazretlerini de seviyorum. Uşaki Hazretlerini de İslam Alemine hizmet eden bütün İslam büyüklerini çok seviyorum. 2 trilyon 300 milyarlık mucuru ne yaptın diye soracaksın. Duydun mu bugüne kadar şu cemaat polis ile çatıştı, şu cemaat esnafın dükkanlarının camını kırdı diye. Duyamazsın, Allah’tan korkan insan bir başka Müslüman kardeşinin malına zarar vermez. Kul hakkı yemez, mülkiyet düşmanı olmaz” diye konuştu.

Edremit Belediyesi tarafından yaptırılan milattan sonra yapılan Avrupa’nın en büyük amfi tiyatronun ismi konusunda verilen isim teklifi önergesi de geri çekildi. Amfi tiyatronun ismi, “Edremit Belediyesi Amfi Tiyatrosu” olarak yazılacak.

09.05.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Meclis Toplantısı Hareketli Geçti

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi