Şifrem?
90 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Belediye Başkanı Ok'tan 'Yüzde 5' Açıklaması
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, müteahhit ve mühendislerle bir araya gelip, "yüzde 5" konusunda açıklamalarda bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Başkan Ok, özellikle iki yerel gazete tarafından kendisinin hedef alınarak sipariş manşetlerle yıpratılmak istendiğini, ancak asılsız haber ve iddialarla ilgili gerekli yasal işlemleri başlattıklarını bildirdi.

Salih Tozan Toplantı ve Gösteri Merkezi'nde halka açık bir toplantı düzenleyen Belediye Başkanı İsmail Ok, son günlerde gelişen imar konuları ile ilgili müteahhitler, mühendisler ve vatandaşlarla buluştu. Başkan Ok'un, son günlerde kamuoyuna yansıyan haberler ve imar konularında gelişen olaylar ile ilgili düzenlediği toplantıya Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk, konu ile ilgili bir çok oda temsilcisi ile müteahhit ve vatandaşlar katıldı. Salondaki ilgiye teşekkür ederek sözlerine başlayan Belediye Başkanı İsmail Ok, "İmar ile ilgili gelişmeler dolayısıyla sizleri buraya davet ettik. İlginize teşekkür ediyorum. Özellikle konuya geçmeden önce başka bir konuya değinmek istiyorum. Aynı işi yapan kuvvetle muhtemel dünya görüşleri farklı olan ama tek gayeleri bu yolda kazançlarını temin etmek isteyen hemşerilerimiz var. Bu kişilerin dünya görüşleri beni kesinlikle ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren sadece yasalar çerçevesinde sizlerin ve Balıkesirli hemşerilerimizin işlerini zamanında, hızlı bir şekilde yapılmasını sağlamak. Sorunlarla karşılaşıldığında yine mevzuata uygun bir şekilde gerekirse risklerde alarak problemleri ortadan kaldırmak" dedi.

Görev sürelerinin 3 yılını geride bıraktıklarını ifade eden Başkan Ok, bugüne kadar din, dil, ırk ve mezhep ile siyasi görüşlerinden dolayı belediyecilik işleri engellenen vatandaşları dinlemek istediğini belirtti. Başkan Ok, "Kamuoyunun önündeyim, buyurun bu kürsü size de açık, söyleyin. Ben herkesin işini kolaylaştırarak çalıştığımıza inanıyorum. Elbette hatalar vardır. Ama görev süremde ayrımcılık yada kötü muamale yapılmadığı konusunda iddialıyım. Bu konunun altını önemle çiziyorum" dedi.

"YÜZDE 5'E NASIL GELİNDİ"
Toplantıya geçtiğimiz günlerde kamuoyunu meşgul eden gazete manşetleri ile devam eden Başkan Ok, ilk olarak slayt ile 8 Mart 2012 tarihindeki Gazete Balıkesir'in manşetini, ardından da bir gün önce 07 Mart 2012 günü yayın yapan Ayna Gazetesi'nin manşetlerini gösterdi. Başkan Ok, konunun Gazete Balıkesir manşetinden, "Hayaldi Gerçek Oldu" başlığıyla Balıkesir'in gündemine girdiğini belirterek, "Buradan şu anlaşılıyor. Bir yerde imar izni 3 kat iken 6 kata çıkarıldığında ne anlarsınız? O müteahhitin 10 daire elde edecekken 20 daire elde edeceği anlaşılmaz mı? Diğer gazeteye baktığımızda Ayna) yine aynı, "Meclis Üyesine Ballı Kıyak" başlığını görüyorsunuz. Faruk Demiraslan sizlerin aynı iş kolunda çalıştığınız, bizimde Meclis Üyesi arkadaşımız. Faruk Demiraslan'dan önce de iki müteahhitimize de aynı uygulama yapılmış. Daha önceki müteahhitler MHP'li olmadığı için basında yer almadı. Bu gazetelerde manşet olmadı. Bunu siyaset yapmak adına söylemiyorum. Belediye Başkanı olarak Balıkesir'e hizmet ederken asla siyaset yapmıyorum. Bazı gerçekler için bunu da söylemem gerekiyor ve bu sebeple sizinle paylaşıyorum. Ama diğer vatandaşlara yapılan bu uygulama Faruk Demiraslan olunca o da bir partinin üyesi olması dolayısıyla işte ucuz siyaset yapmak adına fırsat doğdu. Bu gazetelerdeki manşetleri yapanların kimler olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Kimlerle bağlantılı olduğunu sizler daha iyi biliyorsunuz. Geçmişte de Göçmen Konutları'nın orada yada başka yerlerde gazetelerin buna benzer haberlerinde anında savcılık soruşturması başlıyordu. Ondan sonra ikinci manşet geliyordu. 'İşte gördünüz demek ki manşetimiz doğru ki savcılık soruşturma başlattı.' Bu manşetleri attırmama adına bizler artık bu haberlerden sonra hemen kendimiz müracaat eder hale geldik. Usulsüzlük varsa incelenmesini talep ettik" diye konuştu.

Soruşturma başladıktan sonra soruşturmaya gerek olmadığı kararlarının hiçbir gazete de yer almadığına değinen Başkan Ok, 'çamur at izi kalır' düşüncesiyle hareket edildiğini, manşetlerin belirli sayıda özellikle art niyetli insanlar tarafından dalga dalga dolaştırılmaya çalışıldığını söyledi. Başkan Ok, "İşte bu haberlerin üzerine biz Valiliğe yazımızı yazarak Faruk Demiraslan'a kıyak var mı, incelenmesini istedik. Ve şuan ekranda da gördüğünüz gibi kendi imzam ile yazılan yazıyı göndererek incelemenin yapılmasını istedik. Bu gazete manşetlerinden iki sonuca varılıyor. Sanki imara aykırıymış gibi yani dere yatağı daha önceden imara açılmamışta bizim zamanımızda ilk defa imara açılarak burada Faruk Demiraslan'a inşaat izni verilmiş gibi ve az önce de söyledim, sanki 10 daire elde edecekken biz 20 daire elde edilmesine izin vermişiz gibi. Biz de bunların araştırılmasını istiyoruz. Ne yüzde 5'ten nede haberdeki ayrıntılardan bahsediyoruz. Çünkü Faruk Demiraslan'a haksız bir kazançtan bahsediyor. Biz müracat etmesekte savcılık zaten bir soruşturma başlatacak demiştik. Nitekim bizim istediğimiz idari soruşturma idi. Savcılığa müracat etmememize rağmen savcılık iki tane soruşturma başlattı. Bunları da şuan ekranda görüyorsunuz. İsteyene bilgi edinme kanunu kapsamında bunların örneklerini verebiliriz" dedi.

"MANİA PLANINI UYGULAMADIM DİYE SORUŞTURMA GEÇİRİYORUM"
Toplantıda katılımcılara Mania Planı'ndan da söz eden Belediye Başkanı İsmail Ok, bu planı uygulamadığı gerekçesiyle soruşturma geçirdiğini, bunun hakkında yapılan ucuz politika sonucu olduğunu söyledi. Başkan Ok, "Ucuz politika uğruna mania planını uygulamadım diye soruşturma geçiriyorum. Niçin? Belediye Başkanı ile müteahhitleri ve Balıkesir halkını karşı karşıya getirecekler. Benim mania planını uygulamamla sizlerin bir takım ekonomik kayıpları olacak. Ve bizim halk nezdinde siyasi puanımız aşağıya düşecek. Balıkesir'de uygulanan bu ucuz politikaların sonucu işte geldiğimiz nokta burası. Allah'a şükürler olsun ki başka bir şey söyleyemiyorlar. Bizi vatandaşla karşı karşıya getirmek için bunu yapıyorlar. Ama burada işini layıkıyla yapıp evine ekmek götüren kendi partilerinden insanlar da var. Böylelikle, herkesi kaynar kazana atmış oluyorlar. Son günlerde konuşulan şu, sanki biz yüzde 5'i inceleyin diye Valiliğe müracat etmişiz gibi yansıtılıyor. Size valiliğe yazdığımız yazıyı okudum yüzde 5'ten bahsediyor muyuz? Kararı siz verin" şeklinde konuştu.

"VİCDANEN HUZURLUYUM VE EMRİNİZDEYİM"
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, gazetelerde yazılanların önemli kısmının meclisteki konuşmalarda geçtiğini söyledi. Hem vicdanen hem yasaların önünde rahat ve huzurlu olduğunu belirten Belediye Başkanı İsmail Ok şöyle devam etti;
"Ucuz siyaset uğruna mecliste buna karşı çıkan arkadaşlarımız gazetelere bunları anlatıyorlar. Sonuç işte bu içinde bulunduğumuz durum. Ben Belediye Başkanı olduğum sürece bu yüzde 5'ten Balıkesir'de herkes yararlanacak. Mecliste bunu kaldırmayacağım ve bu durumun her türlü hesabını vermeye hazırım. Hepinize söylüyorum ada bazında böyle bir projeniz varsa ben Belediye Başkanı olduğum sürece bu projenizi uygulamaya hazırım. Benim savunduğum şehircilik planında dikeye gitsin işte birçok mahallede arabalar sağlı sollu parkediliyor. Böylelikle geçiş sağlanamıyor. Ama bu sitelerde ne olacak? Araba sitenin içerisinde park edecek. Çocuk oyun parkları ve yeşil alanlar olacak, benim savunduğum bu. Bu işler ister MHP'li olun, ister CHP'li, isterse AKP'li olun beni orası ilgilendirmiyor. Faruk Bey'e özel bir durum değil. Ada bazında müracaat edecek bütün Balıkesir'li arkadaşlarımın emrindeyim." Başkanın konuşması müteahhit ve mühendisler tarafından ayakta alkışlandı.

Toplantının sonunda salonda bulunanlara söz vermek isteyen Belediye Başkanı İsmail Ok, "Ben siyasi görüşümden dolayı, mezhebimden dolayı haksızlığa uğradım diyen varsa buyurun. Söz şimdi sizde, dinliyorum" dedi. Başkan Ok bu sözleriyle de uzun süre alkışlandı. Belediye Başkanı İsmail Ok, toplantıya gösterilen ilgiden dolayı tüm katılımcılara tekrar teşekkür etti.

04.05.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Belediye Başkanı Ok'tan 'Yüzde 5' Açıklaması

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi