Şifrem?
133 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Süt İçen 10 Öğrenci Hastanelik Oldu
Burhaniye'de sabah saatlerinden itibaren çeşitli okullarda okuyan 10 öğrenci, süt içtikten sonra mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile hastaneye götürüldü.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü “Okul Sütü Akıl Küpü” projesi kapsamında Burhaniye’de Çarşamba günü dağıtılan sütler, Perşembe günü öğrencileri hastanelik etti. İlçede, ''Okul Sütü Akıl Küpü' kapsamında dağıtılan sütlerden içen ilköğretim okulu öğrencilerinden yaklaşık 10 tanesi mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile Burhaniye Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu.

Bahçelievler ve 8 Eylül İlköğretim Okulları’nda sabah saatlerinde süt dağıtıldı. Okul öğrencilerinden yaklaşık 10’unda, süt içtikten sonra mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti baş gösterdi. Öğrenciler, ambulansla Burhaniye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Aynı sınıflardaki diğer öğrencilerde de karın ağrısı şikayetinin baş gösterdiği, fakat durumlarının ciddi olmaması sebebiyle hastaneye kaldırılmadıkları kaydedildi. Okullara öğrencilere dağıtılması için götürülen sütlerin soğuk hava deposu bulunmadığı için ortam sıcaklığı 27- 28 dereceyi bulan idareci odaları ve sınıflarda muhafaza edildiği gözlendi.

Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, herhangi bir zehirlenmenin söz konusu olmadığını ve olayın psikolojik nedenle kaynaklandığını ifade ederek, “Öğrencilerimizde ciddi bir durum söz konusu değil. Genel durumları iyi. Doktorlar olayın psikolojik olduğunu söyledi. Ben olayın takipçisiyim. Şu an endişelenecek bir durum yok” diye konuştu.

Öğrencilerin sütleri içtikten sonra mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile hastaneye götürülmesi üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Burhaniye İlçe Müdürlüğü’nden gelen gıda mühendisleri sütlerden numuneler alarak tahlile gönderdi.

EĞİTİM İŞ: “SÜTLER BOZUK ÇIKTI”
Eğitim-İŞ Sendikası Burhaniye Temsilciliği’nden yapılan yazılı basın açıklamasında, AK Parti’nin eğitimde uyguladığı popülist politikaların yeni bir örneği olan anasınıfı ve ilköğretim birinci kademe öğrencilerine süt dağıtma projesi ilk günden çocukların sağlığını tehlikeye atacak boyutlara ulaştığını bildirdi. Eğitim İş basın açıklamasında, “Altyapı ve düzenlemeler yapılmadan dağıtılmaya kalkışılan sütlerle bu gün yüzlerce öğrencinin süt zehirlenmesi haberleri arka arkaya geldi. Öyle görünüyor ki, sorunlar her gün artarak devam edecektir. Hiç kuşkusuz geleceğimiz olan öğrencilerimize, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerinde devletin katkı sağlaması son derece doğru bir karardır. Sütün çocuk gelişiminde ve insan sağlığındaki katkıları düşünüldüğünde kararın doğruluğu tartışılmaz. Ancak bu tür uygulamalara geçmeden önce gerekli düzenlemelerin ve altyapının hazırlanması gerekirdi. Okullara sütlerin saklanabileceği bir oda ve bozulmayı engelleyecek boyutta soğutucu dolaplar yerleştirilmeliydi. Bu alt yapıyı oluşturmayan Milli Eğitim Bakanlığı, birçok uygulamada olduğu gibi birilerine rant sağlama hevesiyle konunun uzmanlarına danışmadan projeyi hayata geçirmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı süt zehirlenmeleri de dahil çıkabilecek her tür sağlık sorununa karşı velilere imzalatılan formlarla sorumluluktan kurtulmayı hedeflemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı süt dağıtma projesi ile öğretmenin sırtına yeni bir angarya yüklemiştir. Dağıtılacak olan sütün takibinden ve raporlarının hazırlanmasından, boş süt kutularının poşetlenmesine kadar tüm sorumluluk öğretmenlere bırakılmıştır. Yine bozuk sütlerden dolayı çocuklarını hastanelere götürmek zorunda kalan bazı veliler öğretmenlerimizle çatışma noktasına gelebileceklerdir. Böylece öğretmene yönelen şiddet daha da artacaktır. Eğitim-İş olarak projenin sosyal yönünün doğru olduğu inancındayız. Yalnız yetkililerden sütlerin poşetlenmesi, korunması ve öğrencilerimize dağıtılmasına kadar geçen her aşamasının ciddi bir denetime tabi tutulmasını istiyoruz” denildi.

03.05.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Süt İçen 10 Öğrenci Hastanelik Oldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi