Şifrem?
131 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Cazibe Merkezi Oluyor
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, İvrindi'de baraj temeli attı, fidan dikti, ORKÖY kredisi kullanan köylülere sertifika verdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun katıldığı İvrindi ilçe merkezindeki tören, DSİ genel müdür vekili Güven Karaçuha'nın konuşmasıyla başladı. DSİ'nin projelerini anlatan Karaçuha, Madra çayı üzerinde inşa edilecek olan Ardıçtepe Barajı ile toplam 36 bin 480 dekar tarım arazisinin sulanmasının hedeflendiğini söyledi. Kozderesi üzerinde inşa edilecek İvrindi Büyükyenice Göleti ile de Büyükyenice Beldesine ait toplam bin 690 dekarlık tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını söyleyen Karaçuha, arazilerin tamamının borulu sistemle sulanacağı proje tamamlandığında yörede yılda dekar başına 1 milyon 352 bin TL'lik ilave katkı elde edileceğini açıkladı. Bunların dışında Sındırgı Yaylabayır Beldesi Köyiçi Deresi ile Havran Barajı Yukarı Havza Islahı Erozyon ve Rüsubat Kontrolü Tesislerinin de temelinin atılacağını söyleyen DSİ genel müdür vekili Güven Karaçuha, Sındırgı Çaygören Barajı yukarı havza ağaçlandırması ve erozyon kontrolü ile Manyas Barajı yukarı havza ağaçlandırması ve erozyon kontrolü çalışması başlatılacağını kaydetti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur ise, İvrindi'nin tarihi günlerinden birini yaşadığını söyledi. İvrindi için 50 yıllık rüyanın gerçeğe dönüştüğünü ifade eden Uğur, "İvrindi topraklarına bereket gelecek. Ülkemizde siyasi ve ekonomik istikrarın olması, bu şekilde yatırımları ayağınıza getiriyor. Öncelikle yeni Türkiye'nin mimarı, istikrarın sağlanmasını sağlayan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan övgüyle bahseden Edip Uğur, İstanbul Belediyesi'nin geçmiş dönemdeki halini örnek vererek, "Suları akmayan, çöpleri toplanmayan bir İstanbul vardı. 1994 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. İski Müdürü ise Veysel Eroğlu. Eroğlu o dönemde akmayan suları akıttı. Şimdi de bütün Türkiye'nin sularını akıtıyor" dedi.

UĞUR: "BALIKESİR CAZİBE MERKEZİ OLUYOR"
Balıkesir'de güzel şeylerin olduğunu ifade eden milletvekili Uğur, "Eğitimde, sağlıkta, hava alanlarında büyük gelişmeler oluyor. Balıkesir bir cazibe haline geliyor. Yapılan bu barajlarla, sulamalarla Balıkesir toprakları bereketleniyor. Yapılan karayollarıyla Balıkesir ulaşılması kolay bir yer haline geliyor" dedi.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan da bu ilde görev yaptığı süre içerisinde gerçekleştirdiği ilçe programlarında, şimdiye kadar böyle bir kalabalık görmediğini söyleyerek halkın gösterdiği ilgiden dolayı İvrindililere teşekkür etti. Balıkesir olarak iddialı bir il olduklarını vurgulayan Vali Arslan, "Hep şunu savunduk. Balıkesir tarımın başkentidir. Balıkesir Türkiye'yi doyuran ildir. Biz bu konularda iddiamızı daha da geliştirmek, Türkiye'yi doyurmanın yanında Avrupa'yı da doyuran il olmak istiyoruz. Türkiye'nin tarımda iki büyük sorunu var. Birincisi arazilerin parçalanmış olması, ikincisi de arazilerin sulanamıyor olmasıydı. Şu anda sulamayla ilgili sorun ciddi anlamda çözümlenmek üzere. Devam eden yatırımlar tamamlandığında Balıkesir çiftçisinin yüzü daha fazla gülecek. Balıkesir Türkiye'de adını daha da duyaracaktır" dedi.

BAKAN EROĞLU: "BALIKESİR'DE TEMELİ ATILMAYAN, BİTMEYEN YATIRIMLARI TAMAMLADIK"
Törende son olarak kürsüye çıkan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İvrindi ilçesine 20 yıl aradan sonra ilk defa geldiğini belirterek bunun mutluluğunu yaşadığını ifade etti. İvrindililere yol müjdesi de veren Bakan Eroğlu, "20 yıl sonra buraya gelen bir Bakanım. Ama artık yollar yapılıyor, İvrindi'yi Türkiye'nin her yerine yaklaştıracağız, o zaman daha da çok buraya geleceğiz" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Balıkesir'e karşı ayrı bir sevgisi olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Başbakanımızla Bakanlar Kurulunda bir araya geldiğimizde İvrindi'de temeli atacağız dediğim zaman çok mutlu oldu. Oradaki tüm kardeşlerimize en kalbi sıcak selam ve sevgilerimi ilet dedi. Ben de bunu sizleri iletmenin bahtiyarlığını yaşıyorum. Bugün burada 3 tane dev tesisin temelini atacağız. Bu tesislerin bedeli takriben 50 milyon TL. Geçmişte bir takım temeller atılırdı. Havran Barajı önüme geldiği zaman 18 yıldır temel atılmış ama 1 TL bedelle yıllardır bekliyor. Bu 1 TL'lik bedelin altına da iz bedel demişler, ne demekse? Biz Balıkesir'de temel atılmayan, bitmeyen yatırımları tamamladık" diye konuştu.

"BİZ BÜYÜK BİR MİLLETİZ"
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Zamanında IMF'ye bir borcumuz vardı. IMF'nin memuru geldiği zaman devlet başkanı gibi karşılanırdı. Şimdi İMF diye bir şey duyuyor musunuz? Hayır. Çünkü Başbakanımız gereken cevabı verdi. Şu anda vadesi gelmeyen 2 milyar dolarcık borcumuz kaldı. Ama şu an Merkez Bankası'nın kasasında 90 milyar dolar döviz var. İşte büyük Türkiye bu. Kişi başına milli gelir artarak 10 bin 444 dolara ulaştı. Dünyada 26 sıradaydık, bugün 16. sıraya yükseldik. Biz büyük bir milletiz, şanlı bir tarihimiz var. Başbakanımız bize bir hedef gösterdi. Hedef 2023, dünyada ilk 10 büyük ülke arasına gireceğiz. Balıkesir iline içme suyu ve sulama suyu temini maksadıyla İkizcetepeler Barajı ve Balıkesir Ana Besleme İsale Hattını tamamladık ve şehrin 2030 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşıladık. Ayrıca Pamukçu ve Aslıhantepecik Ovaları Sulamaları, Balıkesir Ovası Sağ Sahil (Kepsut Ovası) Sulaması, Havran Barajı ile Gönen Ovası Sulaması olmak üzere 4 adet sulama projesi ve 9 adet taşkın koruma tesisini tamamlayarak 230 bin 260 dekar tarım arazisini suya kavuşturduk. 14 adet yerleşim yerini taşkınlardan koruduk. Ağaçlandırma çalışmalarında ise son 9 yılda 873 bin 50 dekar alanda çalışma yaptık ve 33 milyon 806 bin fidan diktik. Bunlarla beraber 1 adet kent ormanı, 5 adet bal ormanını ve 22 adet mesire yerini de Balıkesirli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Balıkesir'e 2003-2011 arasında toplam 857 milyon 512 bin TL yatırım yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Birçok projenin yapımı ise bütün hızıyla sürüyor ve yenilerine başlıyoruz. 46 milyon 341 bin TL'ye mal olacak bu tesislerin temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Konuşmalardan sonra ORKÖY kredisi verilecek köylülere sertifika dağıtımı yapıldı. Daha sonra Ardıçtepe Barajının temelinin atımında platforma tüm milletvekillerini de çağıran Bakan Eroğlu, müteahhit firma yetkilisini yanına alıp pazarlık yaptı. Bakan Eroğlu'nun ısrarlı pazarlığı sornucu müteahhit firma 2015 olan barajın bitiş süresini 2013 Aralık ayına alıp attığı imza ile de kendini bağladı. İvrindililerin büyük ilgi gösterdiği törende Bakan Eroğlu son olarak İvrindi Hükümet bahçesine ağaç diktikten sonra Balıkesir'e döndü. Balıkesir'de AK Parti İl Teşkilatını çziyaret eden Bakan Eroğlu, partililerle bir süre görüştükten sonra Balıkesir Koordinasyon Kuruluna katıldı. DSİ 25. Bölge Müdürlüğünün Çayırhisar'daki tesislerinde düzenlenen kurul toplantısı basına kapalı olarak devam ediyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yoğun geçen Balıkesir programının ardından akşam Bursa'ya geçecek.

21.04.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Cazibe Merkezi Oluyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi