Şifrem?
89 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bakan'dan 42 Yeni Gölet Müjdesi
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Balıkesir Valiliğini ziyaretinde bir basın toplantısı düzenleyerek Balıkesir'e yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 9 yıllık iktidar döneminde Türkiye'deki su yatırımlarında da cumhuriyet tarihi rekorlarının kırıldığını söyledi. Bakan Eroğlu, Valilik tarafından "Dünya Balıkesirliler Günü" ilan edilen 10.10.2010 tarihinde toplam maliyeti 2 trilyon 338 milyon 232 bin 202 TL olan 110 tesisi, bundan yaklaşık 1 yıl sonra da 11.11.2011 tarihinde ise toplam maliyeti 8 trilyon 365 milyon TL olan 111 tesisi toplu olarak açıp hizmete verdiklerini, 9 yılda ise toplam bin 128 tesisin tamamlanıp milletimizin hizmetine sunulduğunu, bu tesislerle 11 milyon dekar arazinin suya kavuşturulduğunu kaydetti. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "GÖL-SU projesi ile 'bin günde bin gölet' inşa ederek 3 milyon dekar araziyi daha sulu tarıma açacağız" dedi.

Bakan Veysel Eroğlu, 2008 yılında cumhuriyet tarihinin en büyük ağaçlandırma seferberliğinin başlatıldığını hatırlattığı konuşmasında, hedeflerin 4 yıl gibi kısa sürede aşıldığını, bugünkü Türkiye'nin dünyada orman varlığını artıran nadir ülkeler arasında yer aldığını söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sadece Balıkesir'de son 9 yılda sulamadan içme suyuna, taşkın koruma, ağaçlandırma ve erozyon kontrolünden milli parklara kadar çeşitli alanlarda 857 milyon 512 bin TL yatırım yapıldığını belirtti. Artan içme suyu ihtiyacının karşılanması için Balıkesir İkizcetepeler Barajı ile isale hattının hızla tamamlandığını söyleyen Veysel Eroğlu, böylece şehrin 2030 yılına kadar içme suyu ihtiyacının karşılanacağını anlattı.

"SUYA HASRET OVALARA SU SAĞLIYORUZ"
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'de suya hasret topraklara su getirmek için Havran Barajı, Pamukçu ve Aslıhantepecik Ovaları Sulamaları, Balıkesir Ovası Sağ Sahil (Kepsut Ovası) Sulaması ile Gönen Ovası Sulaması'nın tamamlandığını, bu tesislerle 230 bin 260 dekar arazinin sulamaya açıldığı söyledi. Tahirova Sulaması, Gönen Ovası Pompaj Sulaması, Altınova Dikiliova Sulaması, Manyas Ovası Sağ Sahil Sulaması, Ergili Pompaj Sulaması, Havran Ovası Sulaması için çalışmalara devam edildiğini belirten Bakan Eroğlu, bugün temeli atılacak olan İvrindi ilçesindeki Ardıçtepe Barajı'nın 2015 yılında tamamlanacağını, ancak müteahhit firma ile daha önce bitirilmesi için gerekli pazarlığı yapacaklarını, bu baraj tamamlandığında 36 bin 480 dekar arazinin daha suyla hayat bulacağını söyledi. İnşaatı devam eden Manyas Barajı ve HES ile yıllık 46,5 GWh enerji sağlanacağını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Havran Barajı ve Yarasa Habitat Oluşum Mağarası projesinden de bahsederek yarasa habitatını koruyacak proje ile hem yarasalar için yeni bir habitat oluşturulduğunu hem de yöre çiftçisinin baraj sayesinde taşkın zararlarından korunarak ihtiyaç duydukları mevsimde sulama suyuna kavuştuğunu söyledi.

BAKAN'DAN BALIKESİR'E 42 YENİ GÖLET MÜJDESİ
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlığın, "GÖL-SU" projeleri kapsamında Balıkesir iline 42 yeni gölet yapacaklarının müjdesini verdi. Bakan Eroğlu, bu göletler tamamlandığında ise 26 bin 910 dekar alanın daha sulu tarıma açılacağını bildirdi. Taşkın koruma çalışmaları hakkında da bilgi veren Veysel Eroğlu, 9 adet taşkın koruma ve dere ıslahı tesisinin tamamlandığını, 9 tane daha tesisin de inşaatının devam ettiğini bildirdi. Vatandaşların rahat nefes alabilmeleri için 1 adet kent ormanı, 5 adet bal ormanı ile 22 adet mesire yerinin tesis edildiğini açıklayan Bakan Eroğlu, ayrıca 3 adet Tabiat Parkı ile 2 adet Sulak Alan ilan edildiğini söyledi. Balıkesir'in daha yeşil hale getirilmesi için yapılan ağaçlandırma çalışmaları hakkında da bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son 9 yılda 873 bin 50 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yapıldığını, 33 milyon 806 adet fidan dikildiğini belirtti.

ORMAN KÖYLÜSÜNE DESTEK
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir ilinde 2003 ila 2011 yılları arasında orman köylülerine önemli ölçüde destek verildiğini açıkladı. Bakan Eroğlu, bu 8 yılda süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besicilik, meyvecilik ve güneş enerjisi sistemi konularında 12 milyon 393 bin 846 TL kredi desteği verildiğini söyledi. Meteoroloji konusunda da kısa bilgi veren Bakan Veysel Eroğlu, meteoroloji genel müdürlüğüne yapılan yatırımlar sonucunda tahminlerdeki tutarlılık oranını yüzde 90 seviyelerine çıkardıklarını, bunun önemli bir oran olduğunu kaydetti. Balıkesir'de 9 yılda 12 ayrı Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) kurulduğunu belirten Bakan Eroğlu, 2012 yılında ise 1 adet OMGİ ile 6 adet Deniz Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurulmasının planlandığını söyledi. Meteorolojik karakterli tabii afetler öncesinde, erken uyarı ve tahminlerin tutarlılığını artırmak maksadıyla 2003 yılında Balya- Akçaldede mevkiine 1 adet Meteoroloji Radarı kurulduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu yıl içerisinde Balıkesir ve Bandırma Havaalanlarına 2 adet Uydu Yer Alıcı Sistemi kurulacağını açıkladı.
Bakan Eroğlu'nun Balıkesir Valiliğini ziyaretinde Vali Yılmaz Arslan, AK Parti Genel Başkanı Balıkesir milletvekili A. Edip Uğur, milletvekilleri Tülay Babuşçu, Cemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, vali yardımcımları ile ilgili daire müdürleri hazır bulundular.

20.04.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bakan'dan 42 Yeni Gölet Müjdesi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi