Şifrem?
162 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Başbakan Yardımcısı, Balıkesir İl Kongresine Katıldı
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 12 Mart muhtırasında dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'in, şapkasını alıp gittiğini söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

AK Parti Balıkesir İl Kongresi, Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi salonunda yapıldı. Kongreye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir milletvekili A. Edip Uğur ve diğer milletvekilleri ile çok sayıda partili katıldı. Kongrede partililere hitap eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bir konuşma yaptı. Beşir Atalay, "Biz asla aldatmayız, hiç aldatmadık. Bunlar bizim temel ilkelerimiz, 10 yıldır iktidar isek ve her seçimde daha güçlü çıkıyorsak sebebi budur. Bunlar Türk siyasetinde birer ilktir. Şu anda siyaset kurumuna güven var. Önceki dönemlerde bu güven yoktu, Siyasetçiye güveni azaltan özel mekanizmalar vardı, psikolojik olarak bunu yayan mekanizmalar vardı. Siyaseti belli bir vesayet altında tutarak vatandaşın gözünde güvensiz duruma düşürmek. Bugün bu güven yükselmiştir. Siyaset kurumuna ve basına güven bugün en yüksek seviyeye gelmiştir. Bu demokrasi için çok önemli. Siyaset kurumuna güven yoksa demokrasi zayıftır. Siyaset kurumu zayıf olursa demokrasi zayıf olur,
halbuki demokrasi çok değerlidir. Demokrasinin olmazsa olmazı millet iradesinin tam olarak tecellisidir. Başka mekanizmalar siyaset kurumunu bir kenara itebiliyorsa orada demokrasi olmaz.10 yıldır süren demokrasi çabasını mutfağında çalışan birisi olarak çok iyi biliyorum. İşte AK Parti millet iradesini yerli yerine koydu. Biz bütün bunları yaparken daima dürüstlüğü ön plana aldık" dedi.

"DEMİREL MUHTIRADA ŞAPKASINI ALIP GİTTİ"
Türkiye'nin 60 yıllık Avrupa Birliği hayalinde 2002 yılı sonu itibariyle yani AK Parti iktidarı ile birlikte büyük ivme kazandığını söyleyen Beşir Atalay, "Adeta Avrupa Birliği seferberliği başlattık. Bunun bir boyutu yine demokratikleşmeyle ilgiliydi. Çünkü, o zaman için biz istediğimiz demokrasi sürecinin adımlarını iç mekanizmalarla istediğimiz zamanlama içinde yapamayabiliriz. Birçok engeller çıkar, AB rüzgarını arkamıza almamız lazım. Onun için AB seferberliğine azami önem verdik. Oradaki mücadelemiz yine sürüyor. Müzakerenin sonu Avrupa ülkelerinin kendi bilecekleri iş, biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Millet iradesiyle siyaseti gerçek manada buluşturma AK Parti iktidarları döneminin en önemli icraatı ve sonucudur" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şimdi tartışılıyor, 12 Eylül yargılanıyor, 28 Şubat yargılanıyor. Meclis şu anda bunları araştırıyor. 12 Mart 1971 muhtırası vardır, askeri müdahale. 27 Mayıs'tan sonra akla 12 Mart muhtırası gelir. 12 Mart muhtırası ile hükümet istifa ettirilmiş yerine geçici hükümet kurulmuş. O zamanın başbakanı Sayın Demirel. Hani o şapkasını alıp gitmeler var ya? İşte o şapkasını alıp gittiği muhtıra meclis kürsüsünde okunmuş. Kimileri muhtıra, kimileri darbe olarak yorumladı. 27 Nisan 2007'de bir e-bildiri var. Aynı 12 Mart muhtırasına benzer. Ama orada AK Parti hükümetinin tutumu ne olmuştur? Cevabı 28 Nisan 2007 sabahı herkes o farkı görmüştü. Tarihimizde ilk defa bir darbe yargılanıyorsa bunlar AK Parti'nin sağladığı demokrasi kazanımlarıdır. Bunlar hep 2010'daki Anayasa değişikliyle sağlandı. Muhalefetin çelişkilerini insanlarımıza gösterin. AK Parti emin adımlarla yoluna devam ediyor. Yine bu dönemde ilk defa cumhurbaşkanını yine halk seçecek. Bunu ilk defa yine AK Parti sağladı. Geçmişte iktidar üzerindeki vesayet mekanizmalarından biri de cumhurbaşkanlığı olmuştur. Orası daima farklı bir odak olabilmiştir. Artık orayı da millet belirleyecek, millet kimi isterse onu getirir. AK Parti Türkiye'de birlik, bütünlük ve kardeşliğin çimentosudur. Türkiye'nin her bölgesinden oy alan, her iline, ilçesine, köyüne giden partiyiz. Biz bütün Türkiye'nin partisiyiz, milletin partisiyiz. Biz büyük, geniş şemsiyeyiz. Bunu daima açık ve geniş tutmak lazım. Bizim yolumuz sevgi, kardeşlik. Bizim gecemiz, gündüzümüz yok, özel hayat diye bir şeyimiz yok. Genel başkanımızdan başlayarak hepimiz işimizi iyi yaparız. 10 yıldır iktidardayız ve alnımız ak, başımız dik. Hamdolsun. Türkiye'de bir dönem bakanlık yapanlar sokağa çıkamıyordu. Biz 10 yıldır iktidardayız, bu ekip iyi çalışıyor. 10 yıl sonra toplumun içinde daha güçlüyüz, hamdolsun alnımız ak, başımız dik. Biz milletimizden aldığımız emaneti hakkıyla kullanmaya çalışıyoruz. O emaneti birilerine ezdirmiyoruz, ezdirmeyiz. Canımız pahasına o emaneti koruruz. Bundan da emin olun.

Bugün Türkiye daha güçlü bir ülke. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak bugün gerçekten bir ayrıcalık. Yurt dışına gittiğimizde o olumsuz günleri çok gördük, pasaportlarımızın itibarsız olduğu günleri çok yaşadık. Bugün nereye gitseniz el üstündesiniz. Başbakanımız büyük bir dünya lideri. Gittiği ülkelerden ses getirir, uluslararası arenada önemli bir aktör, Türkiye önemli bir rol sahibi. Bugün dünyanın 16. büyük ekonomisiyiz. G 20 içinde dünyanın ekonomi politikalarında söz sahibiyiz. 2023 hedefimiz Türkiye ilk 10 ekonomiden biri olacak. Türkiye dünyanın ikinci en çok büyüyen ülkesi. Canlılık ve dinamizm var, Türkiye'ye özgüven geldi, insanımıza, herkese özgüven geldi. Bugün herkes ben de yaparım yor. Özgüven çok önemli. Bunun değerini bilmek durumundayız. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, öncelik insandır. İnsanların önündeki tüm engelleri kaldırdık. AİHM'e işkence davaları açılıyordu bugün bir tane bile işkence davası yok. 2 yıldır bir tane dava açılmadı çünkü kaldırdık onları. İşkence ve kötü muamelenin cezası, ceza kanununda o kadar artırdık ki kimse cesaret edemez. Tecil edilmiyor, paraya çevrilemiyor. Hiç bir güvenlik görevlisi kötü davranamaz. Sadece İzmir Karabağlardaki karakolda yaşanan bir olay oldu, o da karakoldaki kamera sistemi ile ortaya çıktı. Bütün karakollar, polis merkezleri bugün kameralıdır. Bakanlığım döneminde hepsini değiştirdik, 40 bin polisi eğittik."

ATALAY KONUŞURKEN, ELEKTRİKLER KESİLDİ
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay sahnede kürsüdeki konuşması sırasında elektrikler kesildi. Dışarıdaki fırtına ve sağanak yağmur nedeniyle TEDAŞ hatlarında arıza meydana geldiği öğrenildi. Ancak konuşmasını da tamamlamak isteyen Beşir Atalay kürsüde beklemeye devam etti. 5 dakika sonra jeneratörün devreye girmesiyle elektrikler tekrar geldi ve Atalay, Anayasa konusuna değindi. Türkiye'nin mutlaka yeni sivil bir Anayasaya ihtiyacı olduğunu ve bu Anayasanın bu dönemde mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Atalay, "Şu anda mecliste Uzlaşma Komisyonu Anayasa ile ilgili çalışmaları sürdürüyor. Bu çok önemli, AK Parti olarak ve hükümet olarak yeni Anayasanın yapılmasını bu dönemin en önemli işi olarak görüyoruz. Hepimiz seçim meydanlarında yeni Anayasa taahhüdünde bulunduk. Türkiye'de ilk defa yeni, sivil bir Anayasa yapılması zeminini yakaladı bugün. Biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Sayımızla ilgili kontenjan kullanmadık. Her partiden 3'er kişi var komisyonda. Bu Anayasa bu dönem yapılmalıdır. Herkes partileri sıkıştırsın. Anayasa değişti, 12 Eylül darbesi yargılanıyor. Ama 12 Eylül darbesinin yaptığı Anayasayı uyguluyoruz, çelişki. O Anayasayı değiştir esas 12 Eylül'ü o zaman rafa kaldırmış olacağız. Onun için bu Anayasa mutlaka gerçekleşmelidir" diye konuştu.

"BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ"
2014 yılında yapılacak yerel seçimlere Balıkesir'in Büyükşehir Belediyesi olarak gireceğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Balıkesir'in teşvik desteğinde 3. Grup'ta yer almasının büyük bir avantaj olduğunu söyledi. Balıkesir'i bölgenin yatırım için en avantajlı ili olduğunu söyleyen Atalay, "Balıkesir büyük şehir olacak. Büyükşehir önemli bir kazanım. Bunun tasarısı hazırlanıyor. Balıkesir'e teşvik paketinde önemli bir yer verildi. Artık bu bölgenin en avantajlı yatırım ili oldu şu anda.

Üçüncü grupta ama 4. grubun avantajlarını kullanacak, organize sanayi bölgesiyle. Özellikli yatırımlarda 5. bölgenin avantajlarını kullanacak. Teşvikte en önemli husus şu, çevre illerde sizden daha avantajlı bir il olursa siz orada zarar edersiniz. Şu anda Balıkesir kendi bölgesinde en önemli il durumunda, teşvik paketinde. İnşallah bu büyük yatırımları çeker, bunun için çalışmalısınız. Ticaret Odası aktif olmalı. Büyük şehir olmak böyle çok ilçesi, güzel yerleşimiyle Balıkesir'e büyük avantajlar getirecek.

Ama yerel seçimler geliyor, Balıkesir yerel seçimlerde kendisine düşen görevi de biliyor" şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a plaket takdim etti. Başbakan yardımcısı Beşir Atalay tek adaylı il kongresinde ekibiyle birlikte sahneye çıkıp partilileri selamlayan AK Parti İl Başkanı Avukat Mahmut Poyrazlı ve ekibini kutladı. Beşir Atalay ve Edip Uğur da yeni il yönetim kurulunun arasına katılıp hep birlikte partilileri selamladı. AK Parti'nin 50 kişilik yeni il yönetiminde 9 bayan üyenin yer aldığı belirtildi. Beşir Atalay, kongreden sonra yemek yiyip
Balıkesir'den ayrıldı.

16.04.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Başbakan Yardımcısı, Balıkesir İl Kongresine Katıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi