Şifrem?
296 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'Nadire, Kimliği Olmadığı İçin Polise Bile Sığınamadı'
CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Edremit'e bağlı Güre beldesinde yerel medya mensuplarıyla buluşarak açıklamalarda bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

ABD Dışişleri Bakanlığının "2012 Uluslararası Cesur Kadınlar" ödülünün sahibi İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, efsanevi Kaz Dağları eteklerinde, Güre Belde Belediyesi'nin düzenlediği "İnsan Hakları" konulu panele katılıp kitabını imzaladı. Güre Afrodit Termal Otel Tesisleri salonunda gerçekleşen panelin sunuculuğunu gazeteci Burhan Murat Ayaşoğlu yaptı. Milletvekili Şafak Pavey, panel öncesinde yerel medya mensuplarıyla bir araya geldi.

Güre Belediye Başkanı Kamil Saka ve Kuzey Ege Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serhat Şenkökçü'nün de katıldığı buluşmada konuşan Şafak Pavey, ilk olarak "Nereye Gidersem Gökyüzü Benimdir" isimli son kitabı ile ilgili yorumlar yaptı. Pavey, "Kitap ile herkesi mutlu etmek gibi bir şey yok. İdeolojik eleştiriler gelmedi. Kitap çok samimi ve kendi kendime anılarımdan oluşan, gidip şahitlik yaptığım İran'ı anlattığım bir kitap. Dolayısıyla gerçeğe kimse itiraz edemez diye düşünüyorum. Herkesin anıları farklı yazılabilir. Bu benim bakış açımdır. Vicdanım çok huzurlu. İranlıları çok severek ayrıldım ben o ülkeden. Herhangi bir saldırı amacı taşımayan bir kitap" dedi.

"İRAN VE AFGANİSTAN'DAN CANI PAHASINA ÜLKEMİZE KAÇANLAR VAR"
Afganistan ve İran'dan Türkiye'ye kaçan mülteciler olduğunu belirten Şafak Pavey, "Sosyal haklar bakımından İranlıların nefes alabildikleri tek ülke burası. O yüzden sosyal özgürlüklerimize sımsıkı sarılmamız gerekiyor ve bizim İranlıları daha iyi tanımamız gerekiyor. Kitabım ona bir katkıda bulunduysa ne mutlu. İran kültürü derin sarsıntılar geçirmiş. Bir tane minyatür ustası bulamıyorsunuz artık. İran ile aynı gökyüzüne bakan insanlar olarak, aynı atlası paylaşan, komşumuz olan İran'da artık minyatür ustalarının kalmadığını acaba biliyor muyuz? O minyatür ustaları artık böyle sahillerimizde, Güre'de de belki vardır ve sığınmacı olarak yaşıyorlar. Şimdi böyle bir şey hakkaniyete sığıyor mu? İran kültürünün en özel donelerinden bir tanesi minyatür ve ustasız kalmış İran'da. İran'ı yeterince bildiğimizi zannetmiyorum. İşte onları anlamamız gerekiyor. Avrupa Birliği normlarına uyum sürecinde Göç ve İrtica Kanunu revizyonları yapıldı. Ve bu anlamda daha az yapılan bir uygulama. Ancak çok titizlikle bir tane bile insanın geri döneceği hayatta onu neyin beklediğini tam anlamıyla bilmeden asla göndermememiz ve bu sorumluluğu daha iyi taşımamız gerekiyor. Evet ülkemize İran'dan, Afganistan'dan bir transit ülkesi olarak oldukça hayatlarını kurtarmak için canı pahasına kaçan insanlar, sığınmacılar var. Bu sığınmacıların mülteci statüsü almasını, sosyal yardımlardan hayatlarını tekrar kurana kadar yararlanabilmesini sağlamak için çeşitli çalışmalarımız var. Sığınmacıların korumasız hayatları bazen ölümlerle de sonuçlanabiliyor. Cinayetleri olabiliyor. Daha yeni Ermeni bir genç kadının öldürülmesini izledik. Nadire polise sığınacak bir kimliği bile olmadığı için çaresizlik yaşadı. Böyle çok var ülkemizde. O yüzden sivil vatandaşlara da düşen bir görev bu. Kimliksiz, sığınmacı, korkarak hayatlarını kurtarmaya çalışan bu insanlara bence kültürümüzün iyi taraflarını değerlendirip kucağımızı açabilmemiz gerekiyor. Kültürümüzün iyi taraflarından bir tanesi de misafirperverliktir. Bize de çok büyük sorumluluk düşüyor. Sadece kanun tasarılarıyla olacak bir şey değil" diye konuştu.

Suriyeli mülteciler ve insani yardımlar konusunda da çalışmalar yaptıklarını söyleyen Pavey, "Suriyeli mülteciler ve giderek artan sığınmacılar ile ilgili de konuşacağım. Türkiye'ye yapılacak uluslararası insani yardımları CHP olarak çok dikkatli bir denetleme ile takip edeceğiz. Ve bu insani yardımın nasıl kullanıldığı ve hangi programlar yapıldığı, o kamplarda neler yaşandığı, sığınmacıların durumları konusunda da daha detaylı bilgi almak için titiz bir çalışma takip ediyoruz şu anda. Zaten o konu
gündemimizde" dedi.

"BİR BACAK VE KOLUMUN OLMAMASI YETERSİZ KALIYOR"
Engellilik durumunun parlamentoda hiçe sayıldığını iddia eden milletvekili Şafak Pavey, "Ben parlamentoya girdiğimden itibaren engelliler ile ilgili bu konuda bir uzlaşma için inanılmaz derecede, her gün çalıştım diyebilirim. Bunun için 4 kere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı sayın Fatma Şahin ile görüştüm ve sözler aldım. İktidar partisinden bir çok milletvekili ile ve kendisi engellilik durumu yaşayan birçok milletvekili ile görüştüm. Onları ikna etmeye çalıştım çözüm bulmak için. Muhalefet partisi yetkilileri ile görüştüm ve görüşmelerim olumlu çıktı. 'İktidar partisi elini uzatırsa bu konuya biz de varız' dediler. Biz 3 tane muhalefet partisi, ana muhalefet olarak, CHP olarak bekliyoruz. İktidar partisi AK Parti'nin bu konuda gaflete düşmüş olduğunu düşünüyoruz. Düşünüyorum. Şu rapor rezaletini önce temizleyelim. Rapor rezaleti sizin dediğiniz şey. 2002 yılında 8 buçuk milyon olarak envanteri çıkarılan engelli insanın, şimdi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanından sayı istediğinizde 1 buçuk milyon gibi bir sayı verilmesi inanılmaz bir durumdur. Çünkü ülkemizde her türlü şiddet var. Trafik kazalarında dünya ikincisiyiz. Engelliliğe yol açabilecek akraba evlilikleri var hala. Ülkemizde tıptan doğan, aşılardan olan hala engellilik durumları var ise bu sayının azalması, hem de makasla kesilmiş gibi azalması değil, izi zannetmiyorum. İşte onla çoğalması beklenir nüfusun artışı ile beraber. Ama maalesef hükümet bütçede engellilerin haklarından kesintiler yapıyor. Kim bilir o bütçe kesintisi ile hangi yere
para akıtıyorlar? Beton tutkularına mı? Nereye olduğunu bilemediğim bir para kesintisi var. Ben de Türkiye'de parlamentoya giren ilk engelli kadın parlamenter olmama rağmen engelsiz sayılıyorum kendi ülkemde. Yani bir bacak ve kolumun olmaması yetersiz kalıyor hükümet için. Ortaçağ metotları uyguluyorlar şu anda. Dolayısıyla en azından 4 parti bir araya gelip 24. dönemde bu rezaleti, bu ayıbı temizleyebiliriz. Ve 24. dönemden yüzümüzün akıyla çıkabiliriz diye iktidar partisi yöneticilerine ve bakanlarına da bunu ilettim ancak henüz olumlu bir yanıt alamadık. Çünkü iktidar partisinin engellilerle hiç ilgilenmediğini, bunu çözümsüz bir güç olarak elinde tuttuğunu düşünüyorum. Umarım uzlaşma kültürünü geliştirebiliriz. Umarım istediğimiz gibi bir araştırma komisyonu kurulur. Umarım bildiğimiz bütün çözümleri kendilerine verir ve engelliler konusunda an azından istihdam, rapor rezaleti ve özellikle eğitimdeki erişilebilirliği temizlemeyi becerebiliriz" ifadelerini kullandı.

09.04.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'Nadire, Kimliği Olmadığı İçin Polise Bile Sığınamadı'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi