Şifrem?
90 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kütüphane Haftasında Sokakta Kitap Okudular
Balıkesirliler Kütüphane Haftası'nı sokakta kitap okuyarak kutladı. Kitap okuma farkındalığı oluşturmak amacıyla yapılan etkinlik ilgi gördü.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kitap okuma etkinliğini sosyal paylaşım ağı üzerinden öğrenen kitapseverler valilik binası önündeki parkta buluştu. Önce Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi (SYAL) Türkçe Matematik bölümünde öğernim gören eşit ağırlık öğrencileri öğretmenleriyle birlikte parka gelip kitap okudular. İyi bir okur olduğunu belirten SYAL Edebiyat Öğretmeni Öznur Koçer, "Sosyal paylaşım sitesinde ilanı gördüm ve katılmak istedim. İdareden izin alıp öğrencilerimi de getirdim. Öğrencilerim Türkçe Matematik sınıfı olarak kitap okumayı seven öğrenci grubu. Zaten okulumuz da da kitap okumayı çok teşvik ediyoruz, hafta içinde kitap okuma saatlerimiz var. Bu etkinliğe okulca katılmak bizim için güzel bir şey. Okulca duyarlılığımıza göstermiş oluyoruz. Kütüphanecilik haftasıyla ilgili bir farkındalık. Ülkemizdeki okuma oranı fazla sayılmaz ama bizim öğrencilerimiz, gençler okuyor. Bence oldukça iyi durumdalar. Biz burada bu şekilde kitaplarımızı açıp okuyarak bu konuya ne kadar duyarlı olduğumuzu vatandaşlarımıza göstermiş olacağız" dedi.

Okulda ders arası öğretmenleriyle birlikte öğle tatilini kitap okuma etkinliğine ayıran öğrencilerden Seval Çarık, "İnsanlara kitap okumanın önemini göstermek için buradayız. Kitap okunmadığını vurgulamak için buradayız. Sınıfça eşit ağırlık bölümüyüz, bunun için kitap okumayı seven insanlar burada. Ben haftada iki kitap bitiriyorum. Sınavlarımdan dolayı çok vakit bulamıyorum ama mümkün olduğunca okumaya çalışıyorum" dedi.

Alperen Orak isimli öğrenci ise tarih ve politik kitapların ilgisini çektiğini vurguladı. Orak, "Normal zamanlarımda da kitap okurum, özellikle tarih ve politik kitapları tercih ederim. Bu kitapları bütün insanlara, herkese tavsiye ederim. Çünkü tarihini bilmeyen millet kendi geleceğini de çizemez" diyerek okumanın ve eğitimin önemine dikkat çekti. Öğretmenleriyle birlikte bodur bir çam ağacının altında gölgede bir arada kitap okuyan liseli öğrenciler çevredeki vatandaşların da ilgisini çekti. Vakit ilerledikçe etkinliğe başkaları da katıldı. Balıkesir İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ercan Tığ, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden görevliler de etkinliğe katılarak vatandaşlara da ücretsiz kitap dağıttılar. Kısa sürede birçok vatandaş valilik binası karşısındaki dinlenme parkında öğle tatilini kitap okuyarak geçirdi. Kütüphane Haftası nedeniyle tertip edilen etkinlikte öğrencileri ilginç bakışlarla izleyen çevredekiler daha sonra kendileri de kitap sayfalarına bakmaya başlayınca ilginç ve renkli görüntüler yaşandı. Çok sayıda sivil polisin güvenlik önlemi aldığı kitap okuma etkinliği saat 13.00'te sona erdi. Kütüphane Haftası'nın ilk gününde farkındalık oluşturmak amacıyla, "Kitabını alan gelsin, şehir meydanında okuyoruz" temasıyla düzenlenen etkinlik, 81 ilde aynı saatte, "Kitap Okuyoruz" sloganıyla amacına ulaşmış oldu. Kitap okuma etkinliğini destekleyen kurumlar arasında Okul Kütüphanecileri Derneği, Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği, Edebiyatçılar Derneği, BUĞDAY Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Bir Dolap Kitap, Çizgi Roman Okurları Platformu, Koza Çocuk Kitaplığı ve Oyuncak Atölyesi, Türkiye'deki üniversitelerde okuyan Toplum Gönüllüsü Gençlerin bulunduğu bildirildi.

26.03.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kütüphane Haftasında Sokakta Kitap Okudular

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi