Şifrem?
95 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı Kutlandı
Balıkesir'de baharın müjdesi Nevruz ile birlikte Dünya Ormancılık ve Günü ve Ağaç Bayramı da törenle kutlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Merkeze bağlı Cinge köyündeki törende Orman bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan hatıra ormanına yüzlerce fidan dikilerek can suyu verildi.

AĞAÇLANDIRMAYA SON 5 YILDA 15.3 MİLYON TL HARCANDI
Ağaç bayramına Vali Yılmaz Arslan, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk, Belediye Başkan Vekili Yusuf Özenç, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Gürcan Sercan, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, diğer daire müdürleri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Orman Bölge Müdürü Recep Ateş'in günün anlam ve önemini belirten açılış konuşması yaptı. Balıkesir'de son 5 yılda ağaçlandırma çalışmalarına toplam 19.5 milyon TL harcandığını açıklayan Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, ağaç dikmenin önemini anlattı, ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Merkez ve tüm il genelindeki bozuk orman alanlarının belli bir plan dahilinde ağaçlandırıldığını kaydeden Recep Ateş, "İlimizde 1970'li yıllarda başlatılan ağaçlandırma çalışmaları ile 850 bin dekar saha, son 5 yılda ise 618 bin 500 dekar bozuk orman alanı rehabilite edilmiş ve ağaçlandırılmıştır. Bu kapsamda 19 milyon 370 bin çeşitli türlerde fidan dikilerek 15 milyon 300 bin TL harcama yapılmıştır. Bu çalışmaların devamı niteliğindeki içinde bulunduğumuz saha Cinge Köyü sınırlarında bulunan bin 50 dekar bozuk ormandır. Bu bozuk ormanı iyileştirmek için 105 bin adet Kızılçam, 8 bin adet Fıstıkçamı, 500 adet Ihlamur, bin adet Yalancı Selvi, 2 bin adet Akasya fidanı dikimi yapılacak. Ağaçlandırmanın sonunda elde edilecek orman çok değil 10 - 15 yıl sonra 5 kat daha fazla karbon yutarak sera gazı miktarını azaltacak ve küresel iklim değişikliğine bir sette Balıkesir'den sizlerin sayesinde çekilmiş olacaktır. Aynı zamanda bu orman, 2 bin 124 kiºinin bir yılda tükettiği oksijeni karşılayacaktır" dedi.

VALİ ARSLAN TERÖRÜ KINADI
Orman Bölge Müdürünün ardından kürsüye gelen Vali Yılmaz Arslan da Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı'nı kutladı. Nevruz ve Ağaç Bayramının birlikte kutlandığına işaret eden Vali Arslan, Nevruz gibi bayram kutlamalarını kötü niyetlerine alet eden bölücü, kışkırtıcı bütün unsurları şiddetle kınadığını bildirdi. Balıkesir'in ormanlık bölge olarak zengin bir coğrafya olduğunu kaydeden Vali Yılmaz Arslan, Balıkesir'in toplam arazi yüzölçümünün yüzde 48'i civarında orman varlığına sahip olduğunu açıkladı. Daha ağaçlandırılacak alanların bulunduğunu belirten Yılmaz Arslan, buraların yeniden tasarımlanarak verimli hale getirilmesi gerektiğini, bu yönde çalışmaların yapılacağını ifade etti. Vali Arslan, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında bir bölgenin de Şehit ve Gazilerle ilgili orman olarak tesis edilmesi için bölge müdürüne talimat verdi. Orman Bölge Müdürlüğü'nün çalışmalarının memnuniyet vericiği olduğunu ifade eden Vali Yılmaz Arslan, orman teşkilatındaki gerek yangınla mücadele, gerek ağaçlandırma ve gerekse ülke ekonomisine katkı sağlama yönüyle her gün daha iyiye gittiğini belirterek bütün görevlileri kutladı, başarılarının devamını diledi.

Konuşmaların ardından Balıkesir Üniversitesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi beğeniyle izlendi. Davetlilere ikramda bulunulan törende TEMA öğrenci grubu tarafından protokole yeşil yaprak rozetleri takıldı. Program Vali Yılmaz Arslan ve beraberindekilerin toprakla buluşturdukları fidanlara can suyu vermesiyle sona erdi.

22.03.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı Kutlandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi