Şifrem?
103 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Üniversitesi'nde Tıp Bayramı
Balıkesir Üniversitesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düz enlenen programda Tıp Fakültesi'nde eğitim gören Dönem 1 öğrencileri beyaz önlük giydi. Protokolün katıldığı törende fakülte hastanesine kazandırılan 3 yeni bölüm de yine törenle hizmete açıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

BAÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki ilk törende yeni bölümlerin hizmete açılışı için düzenlendi. Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Engin Ulusal'ın açılış konuşmasını yaptığı törende BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, hastanenin ihtiyaçlarını mümkün olan en kısa sürede temin edip, personele daha donanımlı birimler kazandırıp, hastalara da daha kaliteli hizmet vermek için çalıştıklarını kaydetti. Bu çabalarının meyvelerini vermeye başladığını söyleyen Rektör Alkan, "Bugün de göz poliklinikleri, radyoloji bölümü ve Anjiyografi ünitesinin açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Bölgenin sağlık hizmetleri ihtiyaçlarına cevap verecek olan ve inşaatı hızla devam eden yeni binamızın da 2013 yılı sonunda tamamlanması ile Üniversite Hastanemiz, tüm branşlarda tam donanımlı poliklinik, laboratuar, ameliyathane gibi birimlerle hizmet verecektir. Bugünkü koşullarda bile, Hastanemizin mevcut kapasitesini en verimli şekilde kullanarak, 2011 yılında ürettiği hizmeti bir önceki yıla kıyasla ikiye, hatta üçe katladığını aktarmak isterim" dedi.

BALIKESİR ÇOK ŞANSLI
Törene katılan Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Tıp Fakültesi için Balıkesir'de uzun yıllar mücadele verildiğini, açılış aşamasında yaşanan zorlukları iyi bildiğini, bugün işin doğasından kaynaklanan bazı sıkıntı ve aksaklıkların olabileceğini, ancak Tıp Fakültesi'nin Balıkesir'e başarı ve iyi hizmetlerin gelmesi adına güzel bir örnek olduğunu söyledi. Tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutlayan Başkan Ok, "Ben Balıkesir'in çok şanslı olduğuna inanıyorum" dedi.

Vali Yılmaz Arslan da akademik ve diğer yardımcı sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramını kutladı. Yılmaz Arslan, üniversitenin Balıkesir için çok büyük önem taşıdığını ifade etti. BAÜ'nün bugünkü rektörü Mahir Alkan'dan, çaba ve çalışmalarından övgüyle söz eden Vali Arslan, "93 yılından bu yana üniversitenin bu noktaya gelmesinde pek çok insanın katkıları oldu. Eleştirmek kolay bir iştir ve bu Balıkesir'de sıkça yapılan bir şeydir. Ancak eleştirmenin yanında yapılan güzel işleri takdir etmek, yapanları teşvik etmek, desteklemek, moral vermek de gerekmektedir. İşte bu tür açılışlar vesilesiyle de biz elimizden geldiğince bu misyonu yerine getirme çabasındayız. İnşallah yeni üniversite hastanesi bu yıl sonuna kadar tamamlanmasıyla, yine Balıkesir'e Mayıs ayı içerisinde ihalesini yapacağımız büyük bir devlet hastanesinin hayata geçmesiyle Balıkesir sağlık alanında mevcut durumunu çok daha ilerilere taşıyacak potansiyele kavuşmuş olacaktır. Bizim bir an önce Tıp Fakültesinin gerek akademik personel, gerek yardımcı sağlık personeli açısından eksikliklerimizi hızla tamamlamamız, bizden önce bu yola çıkmış üniversite ve fakültelerle yürüttüğümüz yarışta arayı kapatmamız gerekiyor. Görebildiğim kadarıyla gidişat iyi, vatandaş memnuniyeti iyi. Her geçen gün üniversite hastanemizden sağlık hizmeti alan insan sayısı artmaktadır. Bizim amacımız da şu, Balıkesir'den çevre illere, Bursa, İzmir, Manisa, İstanbul ve Ankara'ya ne kadar az hasta gönderebilirsek bu bizim bu kadar başarılı olduğumuz anlamına gelecek. İnşallah önümüzdeki süreçte bunun olumlu neticelerini göreceğiz diye düşünüyorum. Buradaki yeni bölümlerin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri kutluyorum. Bize düşen bu çabaya olabildiğince katkı sağlamaktır. Valiliğiyle, belediyesiyle, kamu kurum ve kuruluşlarıyla biz hepimiz bu üniversite için gereken her şeyi yapmaya hazırız, elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Açılış töreninde hastaneye katkıda bulunan hayırseverlere Vali Arslan ve Başkan Ok tarafından plaket verildi. Daha sonra, Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki yeni bölümler Vali, Belediye Başkanı, Rektör, Tıp Fakültesi Dekanı ve Başhekim tarafından açılışı yapılarak hizmete girdi. Vali Yılmaz Arslan Vali ve beraberindekiler yeni bölümleri gezerek yetkili akademisyenlerden bilgi aldı. Göz bölümünde bir cihazda kendini test eden Vali Yılmaz Arslan, bir süre önce gözlerini çizdirdiğini hatırlatan gazeteciye, "Gözlüksüz hayat çok güzel, çok memnunum. Ben gözümü çizdirdim, ama bu işin profesörleri neden çizdirmek yerine hala gözlük kullanıyor anlamış değilim" dedi.

Göz bölümünden sonra ultrasonlar, radyoloji, ve anjiyografi bölümlerini de gezen Vali Arslan'a bilgi veren bayan akademisyen heyecandan valiye sürekli, "Hocam" diyerek hitap etti.

DOKTOR ADAYLARI BEYAZ ÖNLÜK GİYDİ
Öte yandan, BAÜ Tıp Fakültesi'nde eğitim gören Dönem 1 öğrencileri için beyaz önlük giyme töreni düz enlendi. Amfideki törende 63 öğrenciden 61'i beyaz önlüklerini giydi. Heyecarnlı oldukları gözlenen öğrenciler öğretmenlerinin elinden önlüklerini giymenin sevinç ve mutluluğunu yaşadılar. BAÜ Tıp Fakültesi'ni birincilikle kazanan Fatih Atik isimli dönem 1 öğrencisi, bir Balıkesirli olarak üniversite hastanesi olmayışının büyük sıkıntısını çektiklerini, bugün ise bu şehrin Tıp Fakültesinde eğitim gören, doktorluk mesleğinin yeni adayları olarak yönetici ve hocalarının azim ve gayretni boşa çıkarmamak için çalışacaklarını söyledi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Samet Ermiş, beyaz önlük giyme töreninin BAÜ'nün önemli bir geleneği olarak devam edeceğini vurguladı. Fakülte dekanı Samet Ermiş, "İlk defa 2009-2010 yılında aldığımız 41 öğrenci ile tıp eğitimine başlayan fakültemizde hala 1, 2 ve 3. sınıflarda toplam 159 tane öğrencimiz var. Çok yakın bir gelecekte Türkiye'nin en parlak tıp eğitimi kurumları arasında seçkin bir yer alacağına ınandığımız BAÜ Tıp Fakültesi'nin hala kuruluş süreci yaşanıyor. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyoruz. Fakültemiz, ülkemizde hızla gelişen ve büyüyen bir tıp eğitim kurumu olarak bilime ve insanlığa hizmet yolunda heyecanla ve emin adamlarla ilerleme yolundadır" diye konuştu.

BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan da Tıp Fakültesi ile ilgili tüm imkanlarını seferber ettiklerini kaydetti. Hastanenin hem bölgenin sağlık hizmetlerine cevap vereceğini, hem de öğrencilere araştırma ve uygulama imkanı sunacağını belirten Rektör Alkan, "Hastanemizin Balıkesir Üniversitesi'ne yakışan, başarılı çalışmaları ve hizmetleriyle adından sıklıkla söz ettiren bir merkez konumuna gelmesi için üniversite yönetimi olarak tüm gelişmeleri yakından takip etmekte, maddi ve manevi her türlü desteği vermekteyiz. Beyaz önlüklerini giyerek, mesleklerine ilk adımlarını atacak öğrencilerimize eğitim-öğretim hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Sağlık Müdür Vekili Mustafa Mallı, Rektör Mahir Alkan, Fakülte Dekanı Sıtkı Samet Ermiş, konuk başhekimler ile Tıp Fakültesi öğretim üyeleri 61 öğrenciye beyaz önlüklerini giydirerek kutlayıp başarı diledi. Törenin ardından Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencileri beyaz önlükleriyle Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde 14 Mart Tıp Bayramı anısına toplu halde hatıra fotoğrafı çekildi.

15.03.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Üniversitesi'nde Tıp Bayramı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi