Şifrem?
145 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Sıralarında Çiçekleri Kaldı
Savaştepe'de aşırı hızın yol açtığı trafik kazasında hayatlarını kaybeden 3 öğrencinin taşımalı eğitim gördükleri okullarındaki sınıflarında boş kalan sıralarına çiçek ve bazı eşyaları konuldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Arkadaşlarını kaybeden öğrenciler ile öğrencilerini kaybeden öğretmenleri büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Savaştepe'nin Sarıbeyler beldesi yakınlarında hafta başı meydana gelen trafik kazasında Ali İnancı isimli sürücünün kullandığı servis midibüsü Madenmezarı köyünden aldığı öğrencileri Sarıbeyler İlköğretim Okulu'na yetiştirmek isterken keskin virajı alamayarak devrilmiş, sonrasında 57 metrelik dik uçurumdan yuvarlanması sonucu araçtaki 21 öğrenciden 3'ü olay yerinde hayatını kaybederken 18'i öğrenci toplam 19 kişi de yaralanmıştı. Yara almadan kurtulan sürücü jandarma tarafından gözaltına alınırken, sevk edildiği adli makamlarca ilk sorgusunun ardından tutuklanıp cezaevine gönderildi. Jandarma ve savcılıktaki ifadelerinde aracın freninin boşaldığını söyleyen sürücünün bu savunması araçta yapılan teknik incelemede yerini bulmadı. Kazaya yapan aracın frenlerinin sağlam olduğu, kazaya sürücünün çocukları okula yetiştirmek için hız limitinin üzerinde seyretmesinin yol açtığı, aşırı hız ile girdiği virajı alamayan aracın uçuruma düştüğü bildirildi.

OKULDA HÜZÜN
Kazanın ardından Sarıbeyler İlköğretim Okulu'na giden Madenmezarı köyünde ikamet eden kazazede öğrenciler yetkililerin müdahalesiyle okula gönderilmedi. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ın talimatıyla harekete geçen ilgili kurumlar Madenmezarı köyüne uzman eğitici ve psikolog gönderdi. Çocuklara terapi eğitimi verilerek kazanın izlerinin silinmesine çalışıldığı, önümüzdeki haftadan itibaren çocukların yine okullarına devam edebilecekleri kaydedildi. Köyde aileleri ziyaret eden Savaştepe Kaymakamı Ahmet Karakaya ise ailelerle yakından ilgilendi. Köylü vatandaşları bir an bile yalnız bırakmayan Kaymakam Karakaya vatandaşların acılarına ortak oldu. Yaralı öğrencileri de ziyaret edip tekrar geçmiş olsun diyen Kaymakam Ahmet Karakaya, üzüntülerinin büyük olduğunu belirterek acılarını paylaşan herkese teşekkür etti. Bu arada, Sarıbeyler İlköğretim Okulu'nda eğitim-öğretim devam ediyor. Kazada hayatlarını kaybeden çocukların sınıflarında boş kalan sıralarına onların anısına çiçekle donatıldı. Henüz 8 yaşındaki Zedife Sapan'ın sırasında çiçekle beraber ondan geriye kalan şapkasıyla kalem kutusu, defter ve kitapları sırasına konuldu. Minik Zedife'nin yaptığı resim boyama ile bir şiiri sınıftaki panoda asılı tutuluyor. 9 yaşındaki Hakan Çet'in sırasına ise çiçekle beraber ondan geriye kalan ders kitapları konuldu. Yine kazada ölen 7. sınıf öğrencisi Nazmiye Karaca'nın sırasında da anısına çiçek bırakıldı. Sıra arkadaşı olan aynı zamanda amca kızı Zeynep Karaca daha önce okula aynı serviste gidip geldiklerini, ancak kendisinin sonra servis değiştirdiğini, kaza sabahı da başka serviste olduğunu ve kazayı sonra duyduklarını söyledi. Tamg ün eğitimin yapıldığı Sarıbeyler İlköğretim Okulu'na değişik köylerden taşımalı öğrenciler geliyor. Kazada okul yerine mezara giden çocukların ölümü kamuoyunda büyük üzüntüye yol açarken Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından her sene Eylül ayında yani okullar açılmadan önce servis taşıyıcı ihalelilerinin sıkı bir şekilde göz den geçirilmesi, öğrenci servislerinin şartnamelere riayet edip etmediklerinin kontrol ve denetimlerle de güvence altına alınması için çalışma yapıldığı kaydedildi.

08.03.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Sıralarında Çiçekleri Kaldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi