Şifrem?
79 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Belediye Meclisinde İsrail Tartışması
Edremit Belediyesi’nin Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, Edremit Belediye Başkanlığı ile İsrail’in Tibberias/Tveriya şehrinin kardeş kent olması maddesi meclis üyelerini ikiye böldü.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ın katılamadığı Edremit Belediyesi’nin Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na, İsrail’in Tibberias/Tveriya şehri ile Edremit Belediye Başkanlığı’nın kardeş şehir olmasına dair gündem maddesi damgasını vurdu. 20 ana gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısına Belediye Başkan Verili Muharrem Terzioğlu başkanlık etti. Toplantıda ilk olarak, mevcut itfaiye binasının bulunduğu yere kat karşılığı ihale ile yapılacak olan binanın yüzde 50 paylaşımında belediyenin alacağı bağımsız bölümler belirlendi. Ardından, belediyenin norm kadro cetvelinde yer alan 5 dereceli mimar kadro iptali ile tekniker kadro ihdası konusu görüşürken, Edremit – Akçay hattında çalışan Özel Halk Otobüsleri’nde 2012 mali yılında uygulanacak olan Edrokart akıllı biletine esas tam kart, öğrenci kart ve kredi ve kart satış bedelleri belirlendi. Daha sonda, Edremit Kent Konseyi Başkanlığı’nın talebi değerlendirdi ve Kent Konseyi Kültür ve Sanat Grubu Başkanı Fatma Dilara Kaya’nın talebi üzerine, Edremit’te kurulum aşamasında olan Kadın Sığınma Evi’nin ismi Mağdur İnsan Evi olarak değiştirildi.

AK PARTİ GRUBU ÜYELERİ AYRI GÖRÜŞLER SAVUNDU
Gündem maddeleri arasında en çok üzerinde durulan konu ise, , İsrail’in Tibberias/Tveriya şehri ile Edremit Belediye Başkanlığı’nın kardeş şehir olması konusu oldu. “Edremit Belediye Başkanlığı ile İsrail’in Tibberias /Tveriya şehri ile Kardeş Kent olunmasının tetkiki” konulu madde okunduktan sonra meclis başkanı Muharrem Terzioğlu, meclis üyelerine görüş beyan edip etmeyeceklerini sordu. Söz alan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kaynak, Mavi Marmara baskını ve İsrail hükümetinin Türkiye ve diğer ülkelerle sergilediği tutumlardan örnekler verdikten sonra Edremit’in İsrail’in Tibberias/Tveriya şehri ile kardeş kent olmaması yönünde oy kullanacağını açıkladı. Ardından söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ali Yılmaz Diker ise, İsrail Hükümeti’nin tutumu ile İsrail halkının ayırt edilmesi gerektiğine dikkat çekti ve İsrail Hükümeti’nin ters düştüğü Türkiye ve diğer pek çok ülkenin İsrail’den ticaret malları (Tohumlar, Kedi ve Köpek mamaları vb.) aldığını söyledi. Diker, İsrail halkının yanında olduğunu ifade ederken, İsrail’in Tibberias/Tveriya şehrinin tarihteki önemini anlatıp, bu şehir ile kardeş şehir olunması durumunda Edremit’in karlı çıkacağını söyledi. Yılmaz Diker ayrıca, İsrail’in arıtma tesisleri konusunda dünyada söz sahibi ülkeler arasında olduğunu da ifade ederek, Edremit’in arıtma konusuna faydalar sağlanabileceğini hatırlattı.

Diker’in konuşmasını tamamlamasıyla birlikte söz isteyen AK Partili diğer bir Belediye Meclis Üyesi Şaban Çandır ise, arıtma ile ilgili bir çalışma yapılacak ise, iki şehrin kardeş şehir olması konusuna olumlu baktığını açıkladı. Çandır, belediye meclis kararının olumlu olmasının ardından konunun İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanması gerektiğine de dikkat çekti.

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kaynak, yeniden söz aldı ve konunun arıtmaya getirilmesi konusuna yanlış baktığını söyleyerek, arıtma konusunda başka alternatif başka ülkelerin de olduğunu hatırlattı.
Karşılıklı görüşlerin belirtilmesinin ardından, meclis başkanı Muharrem Terzioğlu, bahse konu maddenin Edremit Belediye Meclisi Kültür ve Sanat Komisyonu’na havalesi teklifini sundu. Teklif, itirazlara rağmen onay buldu ve konu incelenmek üzere komisyona gönderildi. Kardeş şehir polemiğinin önümüzdeki meclis toplantılarında yeniden gündeme taşındığında tartışmalara neden olacağı şimdiden görülmüş oldu. Belediye Meclis Toplantısı, diğer gündem maddelerin görüşülüp karara bağlanmasının ardından son buldu.

06.03.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Belediye Meclisinde İsrail Tartışması

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi