Şifrem?
90 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Emniyet'ten 'Beyaz Lale' Projesi
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü, aile içi şiddetle mücadele konusunda farkındalık ve duyarlılık oluşturmak amacıyla, "Beyaz Lale" projesi hazırladı. Uygulamaya konulan proje Vali Yılmaz Arslan'ın da katıldığı bir tören ile kamuoyuna tanıtıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Eğitim ve Spor Komleksi Toplantı Salonunda düz enlenen tanıtım toplantısına, Vali Yılmaz Arslan ile İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. İbrahim Şenöz, İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, mahalle muhtarları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. İl Emniyet Müdürlüğünün Valilik ile koordineli olarak yürüttüğü, "Beyaz Lale" projesini anlatan Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın, bu proje ile ülkede son zamanlarda sıkça yaşanan kadına şiddet olaylarını önlemeyi amaçladıklarını söyledi. Beyaz Lale uygulamasındaki temel hedefin, aile içi şiddet konusunda suç mağduru olması muhtemel vatandaşların bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve her türlü koruyucu tedbirlerin geliştirilmesi olduğu bildirildi. Aile içi şiddetin sadece kolluk kuvvetlerinin çabası ile çözülebilecek bir problem olmadığını belirten İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, "Aile içi şiddet psikolojik, sosyolojik ve çok tabanlı bir olgu olup, birçok kurum ve kuruluş ile birlikte tüm topluma sorumluluklar yüklemektedir. Meselenin çözümünde toplumun tüm kesimleri üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmekle yükümlüdür. Dolayısıyla dayanışma içerisinde yürütülecek proje faaliyetleri hem sorunun algılanmasını ve çözümüne katkı sağlayacak, hem de bu zeminde yapılacak proje faaliyetleri için örnek teşkil edecektir" dedi. Beyaz Lale projesinin üç temel ayağı olduğunu anlatan Ömer Aydın, "İlk olarak, bu alanda görevli kamu personelinin eğitimi gerçekleştirilmiştir. İkinci aşama olarak konferans, panel, mahalle ve kahvehane toplantıları ile aile bireyleri bilgilendirilerek caydırıcı ve önleyici bir amaç hedeflendi. Üçüncü aşamada ise suç mağdurlarının izlenerek onlara güvenlik, koruma, sosyal ve psikolojik destek sağlama temel hedef olarak ortaya konulmuştur" diye konuştu.

VALİ ARSLAN: "KADINA KARŞI ŞİDDET KADINLARIN ACI GERÇEĞİ HALİNE GELDİ"
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, polis teşkilatının yeni hazırlamış olduğu ve uygulamaya koyduğu Beyaz Lale isimli sosyal sorumluluk projesinden övgüyle bahsetti. Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ı ve teşkilatını kutlayan Vali Yılmaz Arslan, toplantıda yaptığı konuşmada, günümüzde kadınların yaşadığı en ciddi sorunun kendilerine karşı uygulanan şiddet olduğunu söyledi. Yıllardır konumu ve pozisyonu ne olursa olsun şiddetin kadınların acı bir gerçeği haline geldiğini söyleyen Vali Arslan, şöyle konuştu;

"İçinde bulunduğumuz çağda hayatın hemen her alanında yaşanan gelişme ve ilerlemeye insan hakları, eşitlik ve demokrasi alanlarında sağlanan çok önemli kazanımlara rağmen kadının ekonomik, sosyal ve siyasal statüsüne ilişkin sorunlar global ölçekte hala yaşanmaktadır. Kadının statüsüne ilişkin sorunların en çarpıcı ve ciddi boyutta yaşandığı konu ise hiç şüphesiz 'kadına yönelik şiddet'tir. Dünyanın hemen her bölgesinde, sınır, milliyet, din ve sosyo-ekonomik düzey farkı gözetmeksizin yaşanan ve son bulması için çaba sarf edilen kadına yönelik şiddet, her yaştan, her öğrenim düzeyinden, her gelir düzeyinden, bekar, boşanmış, evli kadınların acı bir gerçeği haline gelmiştir. Kadına yönelik şiddet, kadının fiziksel ve ruhsal bütünlüğüne ağır zarar vermekte, kadının toplumsal yaşama katılımının önüne geçerek sosyal ve ekonomik kalkınma önünde engel teşkil etmekte, kadın-erkek eşitsizliğinin devamına neden olmakta ve ailede şiddet kültürünün yeniden üretilmesine neden olarak özellikle çocukların şiddete meyilli birer kişilik haline gelmesine ve şiddeti içselleştirmesine neden olmaktadır. Ülkemizde özellikle son yıllarda kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında başta yasal düzenlemeler olmak üzere çok önemli adımlar atılmış, kurumlararası önemli işbirlikleri hayata geçirilmiş, hepsinden de önemlisi özellikle medyanın konu üzerinde hassasiyetle durması ve şiddet olaylarını sıkça gündeme getirmesi kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal farkındalığın önemli oranda artmasını sağlamıştır. Çok boyutlu bir sorun olan şiddeti önlemede yasal düzenlemeler kadar, bu düzenlemelerin hayata geçirilmesi ve şiddet konusunda zihniyet değişimi sağlayabilmek de büyük önem taşımaktadır."

PROJE SEVGİLİLER GÜNÜNDE TANITILDI
Vali Yılmaz Arslan, emniyetin "Beyaz Lale" projesinin hayata geçirilmesiyle aile içi şiddetle mücadele kapsamında hem toplumsal farkındalık oluşturmayı, hem şiddete maruz kalan kadınlara yönelik hizmet veren emniyet personelinin bilgilendirmesinin kurumlararası işbirliğinin de güzel örneklerinden birisi olduğunu kaydetti. Yılmaz Arslan, şiddet kültürünün aile içinde ve toplumun tüm alanlarında yok olduğu bir dünya dileğinde bulundu. Tanıtım toplantısının sonunda İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde eğitilen polislere belgeleri verildi. Valilik koordinesinde gerçekleştirilen projeye destek veren kuruluşlar arasında İl Emniyet Müdürlüğü ile beraber BAÜ Rektörlüğü, Balıkesir Barosu, Balıkesir Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Balıkesir Muhtarlar Derneği, Türk Anneler Derneği ve Balıkesir İş Kadınları Derneği'nin (BAİKAD) bulunduğu bildirildi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü tarafından tanıtımı 14 Şubat Sevgililer Günü'ne denk getirilen, "Beyaz Lale" projesinin amacı, "Aile içerisinde bireyler arasında meydana gelen/gelebilecek fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddet içerikli tüm eylem, davranış ve düşüncelerin önüne geçerek şiddete maruz kalan veya kalabilecek bireylerin korunmasına yardımcı olunarak, şiddetin olumsuz sonuçlarını ortaya koyarak aile olma bilinç ve farkındalığını artırarak suçun oluşumunu engellemek."

Proje kapsamında, Çocuk Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Yıldırım Ekipler Büro Amirliği, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Anafartalar, Kuva-yı Milliye ve Bahçelievler Polis Merkezlerinde görevli amir ve memurlardan oluşan toplam 426 personel, "Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Semineri" kapsamında BAÜ, Baro, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü eğitim uzmanları tarafından, 16 Ocak - 3 Şubat 2012 tarihleri arasında, aile içi şiddetin önlenmesinde polisin rolü, aile içi şiddet olaylarında mağdurla iletişim, aile içi şiddet olaylarında şüpheli ile iletişim, aile içi şiddet olaylarına hukuki bakış, aile içi şiddetin dinamikleri konularında bilgilendirildi. İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, "Projeye aktif katılım sağlayan tüm kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum. Başta yerel basınımız olmak üzere tüm kamuoyuna projenin işleyişi, duyurulması, vatandaşımızın bilinçlendirilmesi noktasında aktif destek vereceklerine yürekten inanıyor, projede görev alan herkese başarılar diliyorum" dedi.

15.02.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Emniyet'ten 'Beyaz Lale' Projesi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi