Şifrem?
205 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Yetiştirme Yurdundan Gelin Olarak Çıktı
Balıkesir'de, yıllar önce yetim kaldıktan sonra erkek kardeşiyle birlikte yetiştirme yurduna yerleştirilen genç kız, evlenip yuvadan uçtu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Hayatını Mevlüt Dağdemir ile birleştiren Ayşe Efe (Dağdemir), yurttan gelin olarak çıktı. Belediye başkanının kıydığı nikahta genç çifte vali ve garnizon komutanı şahitlik etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Balıkesir İl Müdürlüğüne bağlı Fatma Aliye Kasapoğlu Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan Ayşe Efe'ye (20), komşu köyden bir aile talip oldu. Genç kız, gelenek ve göreneklere uygun olarak yetiştirme yurdundaki idarecilerden istendikten sonra başlayan evlilik hazırlıkları, Otel Basri'de yapılan düğünle mutlu sonla tamamlandı. Nikahtan önce otel odasında heyecanla bekleyen genç çift, çok mutlu olduklarını söyledi.

Ayşe Efe, 13 yaşında girdiği Balıkesir'deki yetiştirme yurdunda tam 7 yıldır kaldığını, yuvadan gelin olup ayrılmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadığını anlattı. Konuşamayacak kadar heyecanlı olduğunu ifade eden güzel gelin, "Ben 7 yıldır yurttayım. Şu anda çok mutluyum. Hiçbir şey hissetmiyorum, biraz heyecan var. Yurtta kına gecem vardı, kına yakıldı, oyun oynadık. Testi kırdım. Arkadaşlarımla vedalaştık. Heyecan var, mutluluk var, kendimi ifade edemiyorum" diye konuştu.

Bursa'da bir mobilya fabrikasında çalışan damat Mevlüt Dağdemir de çok mutlu olduğunu söyledi. 29 yaşındaki damat, evliliklerine yengesinin aracı olduğunu belirterek, "Yengem aracı oldu, Ayşe zaten beni daha önceden görmüştü, beni seviyor. Ben de onu çok seviyorum. Eşimi çok seviyorum, hep seveceğim. Şu anda çok heyecanlıyım" diye konuştu.

Protokolün gelmesiyle birlikte odalarından çıkan genç çift salonun kapısında göründüklerinde büyük bir alkış yağmuru koptu. Salonda kısa bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili H. Ömer Yalım, çok özel bir an yaşadıklarını söyledi. Yalım, "Bazı günler vardır ki çok özeldir. Bugün de bizim için öyle. Pırıl pırıl iki gencimizin en mutlu günü. Burada kız evi olarak bulunmaktayız. Kızımızı telli, duvaklı gelin etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dilerim bu diğer çocuklarımıza da örnek olur. Şu anda üniversitede okuyan çocuklarımız var, sanatla, tiyatroyla uğraşan çocuklarımız var. Kızımızı oğlumuz Mevlüt ve ailesine emanet ediyoruz. Bundan sonra da inşallah hep beraber mutluluk haberlerini alırız" dedi.

"İŞTE DEVLET BU"
Genç çiftin nikahını Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok kıydı. Gelinin şahitleri Vali Yılmaz Arslan ve Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk olurken, yetiştirme yurdunu yaptıran hayırsever de damada şahitlik etti. Belediye Başkanı İsmail Ok, "Bugün gerçekten içerisinde bulunduğumuz şu atmosferi ifade etmekten acizim. Birçok nikah kıydık, birçok güzellikler yaşadık. Ama bu akşamın özelliği, güzelliği bambaşka. Bu pırıl pırıl çiftimizin evlilik merasimine şahitlik etmenin onurunu, gururunu yaşıyoruz. İşte devlet bu. Kendi yetiştirdiği evladının yine bu güzel gününde devletin en üst seviyede temsilcileri, Balıkesir halkı bu mürüvvetini gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunuyorlar. İşte Türk milletini millet yapan değerlerin en güzellerini bu akşam burada yaşıyoruz" dedi.

Kimlik doğrulamasının ardından nikah kıyıldı. Evliliğe evet diyen çiftten damadın sesi salonu inletince Başkan Ok, "Evde böyle çıkmasın sesin yalnız. İlk ve son olsun bu, tamam mı damat? Yani bak gelinin arkasında koskoca devlet ve Balıkesir var, ona göre" diye espri yaparak protokolü ve bütün salonu güldürdü.

İmzalar atıldıktan sonra aile cüzdanını geline veren Vali Yılmaz Arslan da gençleri tebrik ederek, "Başkanımız söylemek istediklerimizi çok güzel ifade etti. Gerçekten güzel bir akşam. Balıkesir'de ikibuçuk yıllık valilik görevimde çok sayıda nikaha katıldım. Ancak bu duygulandığım, çok mutlu olduğum bir akşam oldu. Tabi damadımızın gözünü korkutmak istemiyoruz, ancak gelinimize, kızımıza sahip çıkmasını istiyoruz, çıkacağına da inanıyoruz. Bu güzel çifte iki cihan saadeti ve sağlıklı çocuklar diliyorum" diyerek gençleri kutladı.

Vali Yılmaz Arslan aile cüzdanını geline teslim ederken, "Kimseye verme" diye tembihledi. Her nikahta gelin ve damada verilen Kuran-ı kerim ile bayrak hediyesini Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk verdi. Vali, geline bilezik takarken, Başkan Ok da damada tam altın hediye etti. Nikahın ardından çift ilk danslarını yaparak, arkadaşlarıyla birlikte oynayıp eğlendi. Düğün için hazırlanan pastayı birlikte kesip yine birbirlerine pasta yediren genç çift büyük mutluluk yaşadı. Damat pastayı getiren görevlilere dolarla bahşiş verdi.

Unutulmaz gecede, yuvada yıllarca beraber kaldıkları Ayşe'nin düğününde yurt arkadaşlarının sunduğu folklor gösterisi büyük ilgi gördü. Gelin olup kendi yuvasına uçan Ayşe Efe (Dağdemir), son defa birlikte olduğu arkadaşlarıyla geç saatlere gönüllerince eğlendi.

21.01.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Yetiştirme Yurdundan Gelin Olarak Çıktı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi