Şifrem?
210 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

OYAK Matematik Yarışmasının Şampiyonu Belli Oldu
OYAK Liselerarası Matematik Yarışması'nın Balıkesir şampiyonu Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi (SYAL) oldu. 2011 yılının birincisi de SYAL olmuştu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

OYAK Grubu şirketlerinin faaliyet gösterdiği 15 ilde TÜBİTAK işbirliği ile 10 yıldan bu yana düzenlenen OYAK Liselerarası Matematik Yarışması'nın Balıkesir şampiyonu bugün düzenlenen görkemli bir tören ile açıklandı. Balıkesir'deki organizasyonu TUKAŞ'ın üstlendiği yarışmanın il birincisi Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi (SYAL) oldu. İl genelinde 48 Anadolu Lisesinin katıldığı yarışmanın il birinciliği sınavı, 19 Kasım 2011 günü 15 ilde eş zamanlı düzenlendi. Yarışmanın Balıkesir sonuçlarının açıklandığı ödül töreninde SYAL il birincisi olurken, ikinci Bandırma Anadolu Öğretmen Lisesi ve üçüncü ise geçen yılın da üçüncüsü olan Burhaniye Celal Toraman Anadolu Lisesi oldu.
Asya Pamukçu Termal Otel'de düzenlenen törene Vali Yardımcısı Selda dural, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Zeki Çabuk, Tukaş Genel Müdür Yardımcısı Semih Karadeniz, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Hasan Metin, Tukaş Reklam ve Halkla İlişkiler Yöneticisi Dilek Eker, yarışmaya katılan okulların müdür, öğretmen ve yarışmacı öğrenciler katıldı. Yarışmaya katılan okullara sınavda elde ettikleri başarı sıralamasına göre, Balıkesir'de ilk 24'e giren okullara 2 bin TL, ikinci 24'te yer alan (25-48 arası) okullara ise bin TL nakit para ödülleri Tukaş tarafından verildi. İlk üç okula verilen çeşitli hediyelerle birlikte il birincisi olan SYAL öğrencileri, öğretmen ve okul müdürü ise birer Cumhuriyet Altını ile ödüllendirildi. İlk üçe giren okulların matematik öğretmenleri ise 15-20 Ocak 2012 tarihlerinde Ankara'da ODTÜ'de düzenlenecek OYAK Matematik Kampı'na katılmaya hak kazandılar. İl şampiyonu olan SYAL'in öğrenci, öğretmen ve okul müdürü ise Nisan 2011'de İstanbul'da yapılacak final sınavında Balıkesir'i temsil edecek. Final sınavında İstanbul'da misafir edilecek ekip ve ailelerinin hem İstanbul'un tarihi ve kültürel mekanlarını gezeceği, hem de seçkin üniversiteleri ziyaret edip mezunları ile bir araya gelecekleri, Nisan 2012'deki final sınavını kazanacak okul ve ekip üyelerine ise yarışmasının anısına çeşitli hediyelerin verileceği bildirildi.

HAYAT MATEMATİKTİR 10. YILINI 10 NUMARALI İLDE KUTLADI
İlk defa 2002 yılında 5 il ve 107 okulda, "Hayat Matematiktir" sloganı ile düzenlenen OYAK Liselerarası Matematik Yarışması, 5 yıldan bu yana Tukaş'ın ev sahipliğinde Balıkesir'de düzenleniyor. Törende yapılan konuşmalarda OYAK Liselerarası Matematik Yarışması'nın akademik kalitesi, ödülleri ve her geçen yıl artan uygulama alanı ile önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğu vurgulandı. Tukaş Genel Müdür Yardımcısı Semih Karadeniz, matematik yarışmasındaki amaçlarının öğrencilerin gündemine analitik düşünme ve çözümleme pratiğinin yerleştirilmesi ve matematik sevgisinin aşılanması olduğunu kaydetti. OYAK Grubu ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen OYAK Liselerarası Matematik Yarışması 10. yılında bir rekora da imza attı. Son 10 yılda 3 bin 449 okuldan 13 bin 796 öğrencinin katıldığı yarışmanın 19 Kasım 2011 tarihinde düzenlenen 1. aşama sınavında 15 ilden toplam 483 okul ve bin 932 öğrencinin yarıştığı bildirildi. Sponsorluğunu OYAK Grubu'nun 11 iştirakin üstlendiği ve 15 ilde yapılan yarışma bu yıl Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde düzenlendi. Bu illerde organizasyona Tukaş, Adana Çimento, Mardin Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Aslan Çimento, OYAK Beton, Renault MAIS, Erdemir, İsdemir ve Ermaden ev sahipliği yaptı.

ANALİTİK SAAT VE KİTAP HEDİYE EDİLDİ
Yarışmanın Balıkesir'deki organizasyonunu Tukaş'ın üstlendiği törende 48 okulun öğrencilerine anı olarak güzel bir hediye verildi. OYAK tarafından hazırlanan içindeki saati gösteren rakamlarının analitik işlemlerden oluşan duvar saati ve kitap takdim edildi. Nihayet ilk üç dereceye girenlerin açıklandığı anda büyük heyecan yaşanan törende, üçüncüden başlayıp açıklanan okulların öğrenci, müdür ve öğretmenleri sahneye davet edildi. Tukaş'ın çeşitli hediyeler verdiği yarışmacılardan birinci olan okula Cumhuriyet Altınlarını Vali Yardımcısı Selda Dural verirken, Belediye Başkanı İsmail Ok ve Tukaş Genel Müdür Yardımcısı Semih Karadeniz sertifika ve hediyelerini verdi. Öğretmenlere birer buket çiçek verilen törende İl Milli Eğitim Müdür Vekili Zeki Çabuk, Tukaş Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karadeniz'e yarışma ve düzenlenen organizasyondan dolayı teşekkür plaketi verdi. Balıkesir il birincisi olan SYAL ekibi törenin sonunda sahneye getirilen dev pastayı kesti. Ödül töreninde BAÜ Necatibey Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri de klasik müzik ziyafeti sundu.

11.01.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir OYAK Matematik Yarışmasının Şampiyonu Belli Oldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi