Şifrem?
109 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Engelsiz Türkiye Partisi Resmen Kuruldu
Türkiye’de sayısı 12 milyon civarında olduğu belirtilen engellilerin sorunlarını siyasi arenada çözebilmek adına engellilere yönelik sivil toplum kuruluşları ve engelliler tarafından kuruluş çalışmalarının sürdüğü Engelsiz Türkiye Partisi resmen kuruldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık'ta, uzun yıllar Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanlığı’nı yürüten, ortopedik engelli vatandaş Muharrem Parmaksız’ın öncülüğünde, partinin Kocaeli’de sürdürülen kuruluş etabında 40 ilde teşkilatlanmasını tamamlayarak, İç İşleri Bakanlığına sunulan kuruluş bildirgesinin kabul edildiği öğrenildi. Engelsiz Türkiye Partisi’nin (ETP) Genel Başkan Muharrem Parmaksız öncülüğünde, 16’sı engelli, 32 kurucusunun aylardır süren yoğun çalışmalarının ardından, partinin ilk resmi il başkanlığı da Kocaeli’de oluşturularak, Kocaeli İl Başkanlığına İrfan Gönenç getirildi.

Türkiye’nin resmen 62. siyasi partisi olmaya hak kazanan ETP’nin, yönetim kadrolarında engellilerin çoğunlukta olacağı ve partinin ülke yönetimine talip olduğu belirtildi. Engellilerin sorunlarının siyasi arenada çözümlenmesinin yanı sıra ülkede vatandaşlara uygulanan her türlü siyasi engelin önüne geçmeyi hedefleyen partinin; Kemalist çizgide hareket edeceği ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkesi kucaklamayı amaçladığı kaydedildi.

41 ilde teşkilatlanmayı tamamlayan Engelsiz Türkiye Partisinin 81 ilde örgütlenmek için çalışmalarını sürdürdüğü ve ilçe bazında da ilk örgütlenmeyi Ayvalık'ta yapılacağı kaydedildi.

İLK HEDEF YEREL SEÇİMLER
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız ETP Genel Başkanı Muharrem Parmaksız, Partinin genel merkezinin Ankara’da oluşturulması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, “Türkiye genelinde örgütlenme çalışmalarımız süratle devam ediyor. Bunun yanı sıra ilk hedefimiz 2 yıl sonraki yerel seçimlerde engellilerin çoğunlukta olduğu adaylarla oy pusulasındaki yerimizi almaktır” dedi.

Parmaksız, partisinin kurucu üyeleri ile birlikte, günümüzde kendisini cesaretli gören birçok kişiden daha cesaretli ve yürekli olduklarını vurgulayarak, “Bu ülkenin engellide olsa gerçek birer ferdi olarak kendi köşemizde oturup, ülkemizde yaşanılan sosyo-ekonomik ve jeo-politik olumsuzluklara seyirci kalamazdık. Bugün öylesi bir siyasi tablonun karşısındayız ki; Kurtuluş Savaşı mücadelesi vererek işgal güçlerini denize döküp, ülkeyi sil baştan inşa ederek yeniden kuran dedelerimizle gurur duydukları için Kemalist ve aydınlar adeta sorgulanır oldu. Böylesi bir dönemde taşın altına elimizi sokabilmek adına üzerimize düşen görevi üstlendiğimize inanıyorum” diye konuştu.

ETP’nin asla tabela partisi olarak kalmayacağını kaydeden Parmaksız, “Biz kısa zamanda örgütlenme çalışmalarımızı tamamlayarak, engelliyi iktidara getirmek için yola çıktık. Amacımız sadece engellilerin haklarını savunmak değil, ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Daha yolun başında olmamıza rağmen akademisyen arkadaşlarımızla hazırladığımız parti tüzüğümüzde, ülkemizin kurtuluş reçetesi bulunmaktadır. Her kesimden halkımızın desteğiyle ekonomik, sosyal, iç ve dış politikalarda Atatürkiye’ye yakışan çözüm önerilerimizle ülkemiz ve milletimizi aydınlık yarınlara taşıyabilmek için mücadelemizi vereceğiz. İlk hedefimiz yerel seçimlerde, yerel yönetimleri AKP, CHP, MHP ve BDP tekelinden kurtarmak olacaktır” ifadelerini kullandı.

09.01.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Engelsiz Türkiye Partisi Resmen Kuruldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi