Şifrem?
151 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

CHP Milletvekilinden Hükümete Seka Çağrısı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir'de atıl vaziyette bekleyen eski Seka Kağıt Fabrikasının yeniden işlev kazanarak bir üretim merkezi haline dönüştürülüp derhal yerli ve ulusal ekonomiye kazandırılması gerektiğini söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

CHP Milletvekili Namık Havutça beraberinde partisinin Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk ve partililer olduğu halde Bigadiç yolu üzerindeki eski seka işletmesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 2 bin dönüm arazi üzerine kurulu olan Balıkesir Seka Kağıt Fabrikası, 2003 yılında yapılan özelleştirme ihalesinde katılımcı tek firma olan Albayraklar grubuna 1.1 milyon dolara satılmıştı. Daha önce de TBMM'de Balıkesir Seka ile ilgili Başbakana soru yönelten milletvekili Namık Havutça, çalışmayan Seka Kağıt Fabrikasının önünde basın toplantısı düzenledi. Fabrika girişindeki kapıda bekleyen görevlilerle selamlaşan milletvekili Havutça, Albayraklar'ın bekçisi olduğunu söyleyen görevliye burada bir üretim, iş, tadilat vs yapılıp yapılmadığını sordu. Bekçi hiçbir şey yapılmadığını, sadece boş tesisi beklediklerini söyledi. CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, hükümetin öz elleştirme adı altında halkın değerlerinin gerçek değerinin altında peşkeş çekildiğini söyledi. Hükümetin öz elleştirme politikasının yandaşlara peşkeş çekmek demek olduğunu belirten Namık Havutça, Balıkesir seka İşletmesinin buna örnek teşkil ettiğini söyledi. Milletvekili Namık Havutça, "Türkiye'de özelleştirme adı altında tam bir talan dönemi başlatıldı. Bunun adı özelleştirme değil, bize göre halkın mallarının bir takım yandaşlarına, kendi taraftarlarına peşkeş çekilmesidir. Bunun en somut örneklerinden biri de ne yazık ki Balıkesir'de Seka'da yaşanmıştır. Balıkesir'de bizim binlerce evladımız iş arıyor, aş arıyor. Politikacıların (AKP'lilerin, CHP'lilerin) ajandaları üniversite mezunu kardeşlerimizin talepleriyle dolu. Hal böyleyken Balıkesir Seka gibi binlerce insana yıllarca iş vermiş, aş vermiş böyle devasa bir tesisin, bin 800 dönüm arazisi, 285 lojmanı olan bu büyük potansiyel ne yazık ki bugün 9 yıldan beri kapısı kilitli ve gasp edilmiş durumda duruyor. Ben bunu Sayın Başbakana TBMM kürsüsünden sordum. Balıkesir Seka 2003 yılında ihale edildi ve toplam muhammen bedeli 52 milyon dolar olan bu tesisi 1.1 milyon dolara Albayraklar satın aldı. Bizim talebimiz şu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı derhal bunun üzerindeki tedbirin kaldırılmasını isteyerek, Albayraklar'a başka bir teminat verip bunun kaldırılmasını ve bu devasa tesisin yeniden Balıkesir'e bir üretim potansiyeline dönüştürülmesini, Balıkesir'de iş ve aş arayan kardeşlerimize yeni bir üretim potansiyali oluşturulmasını istiyoruz. Bu, Seka'nın yeniden işleve girmesi olabilir, bir başka üretim şekli olabilir. Balıkesir Valisi ile görüştük. Sayın Valimiz burası Özel İdareye terk edilsin biz burayı yeniden bir üretim potansiyeli haline getiririz diyor" dedi.

DEVLET MALI GASP EDİLİYOR
CHP Milletvekili Namık Havutça, verilen yargı kararlarına rağmen Albayraklar'ın Balıkesir Seka işletmesini elinde tutarak devlet malını gasp suçu işlediğini ileri sürdü. Başbakana seslenen Havutça, "Değeri yaklaşık 52 milyon dolar olan Seka'nın ihaleye katılan tek firma olan Albayraklar'a yakınınız olduğu giçin 1.1 milyon dolara satıldığı, bu yakınlığınızdan doğan ilişkinizin bozulması nedeniyle Balıkesir Seka Kağıt Fabrikasının geri alınmasında sorunlar çıktığı ve yaşananların bu ilişkinizden ötürü olduğu iddialarına bir açıklık getirecek misiniz? Geçen zaman içinde Seka Balıkesir İşletmesinin Albayraklar'ın elinden alınmaması nedeniyle Balıkesir ekonomisinin ve ulusal ekonominin maddi kaybı hesaplanmış mıdır? Bunun halkı fakirleştirdiği ve işçileriyle beraber halkı mağdur ettiğini düşünüyor musunuz?" diye konuştu.

SEKA önündeki basın açıklamasına katılan selüloz İş Sendikası Eski Genel Başkanı Davut Bozkan, yıllar önce burada çok güzel ve çok neşeli günlerinin geçtiğini anlattı. Seka'nın bugün hurda halde bekletilmesinin acı verici olduğunu kaydeden Bozkan, çalışanların gereken birlikteliği gösteremediğini, işletmeyi yok edecek celladın elindeki baltaya ancak sap olduklarını belirtip özeleştiride bulundu. Davut Bozkan, "Buruk bir toplantı yapıyoruz. İşin en acı tarafı, kendi arkadaşlarımız gerçekten cellatlarına inanarak uğruna mücadele eden insanları ideolojik tavırlarla terk edip kendi kanallarına çalışarak siyasi partiler bazında farklı alanlara bölünerek burada kaybolan milli ve manevi değerlerin gelecek kuşaklara bırakılmamasını sağladılar. Resmen baltaya sap olarak kendi içimizdeki iç çatışmalardan sermaye ve hükümet güçleri çok iyi yararlanarak bugün buraları hurdalık yığını haline getirdi" dedi. Yapılan konuşmaları alkışlayan partililer daha sonra araçlarına binerek Seka Kağıt Fabrikasının önünden ayrıldılar.

07.01.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir CHP Milletvekilinden Hükümete Seka Çağrısı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi