Şifrem?
456 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edremit Belediyesi'nden Değerlendirme Raporu
Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, 33 aylık hizmet döneminde belediyenin yaptığı hizmetleri anlatan bir basın toplantısı yaptı ve çalışmaların kamuoyuna anlatılmasına katkı sağlayan basın mensuplarına teşekkür plaketi verdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Edremit Belediyesi bünyesinde bulunan Akçay’daki Edremit Otel’de gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, “33 ayda 15 milyon 464 bin 878,99 TL borç ödedik. 29 Mart 2009 tarihinde Edremit Belediyesi’ni 48 trilyon TL borçla aldık. 33 ayda toplam 15 milyon 464 bin 878,99 TL (2004–2009 dönemine ait) borç ödeyerek, Edremit halkımızın güvenini sağladık. 33 ayda 30 araç aldık. Elimizde bulunan araçlarımıza 30 tane daha ekleyerek, belediyemizin dışarı bağımlı olan araç kiralama işini en azamiye çekerek vatandaşlarımıza güven sağladık. 33 ayda 227 bin 034 metrekare parke ve oluk taşı döşedik. İbrahimce Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Tuzcumurat Mahallesi, Gazicelal Mahallesi, Camivasat Mahallesi, Hekimzade Mahallesi, Eski Bayramyeri ve benzeri mahallelerimize parke taşı döşedik. Böylelikle Edremit’imizde hem temiz bir görüntü sağladık, hem de yağmurlu havalarda sel felaketinin önüne geçerek, su taşkınlarını önledik.

33 ayda 397 metrekare 602 metrekare sıcak asfalt, 62 bin metrekare soğuk asfalt attık. Mahallelerimizdeki yollara gerekli yama çalışmaları yaparak, sokaklarımızdaki bozuklukları en azamiye indirdik. Sokak ve mahallelerimize 397 bin 602 metrekare sıcak asfalt dökerek ilçemizi daha modern bir hale getirdik. Kaklım Çevre Yolu’nun asfaltlama işine başlayarak halkımızı rahatsız eden büyük araçlardan kurtulması için ilk adım atıldı. 33 ayda 7 bin 179 ağaç, 92 bin 099 çiçek ve 8 bin 282 çalı bitkisi diktik. İlçemizin gerekli yerlerine toplam 7 bin 179 ağaç dikerek, şehrimize temiz hava sağlanması için çalışmalar yaptık. Şehrimizin gerekli görülen yerlerine 92 bin 099 çiçek, 8 bin 282 çalı bitkisi dikerek Edremit’imizi daha yeşil bir hale getirdik” dedi.

“6 BİN 200 KİŞİLİK AMFİ TİYATRO YAPTIK”
Belediyenin faaliyetleri hakkında sorulan soruları da yanıtlayan başkan Kılıç, “33 ayda 12 bin 825 metre alt yapı hattı döşedik. Mahallelerimizde eksik görülen alt yapıların tamamını yenileyerek, sel felaketlerinin önüne geçtik. Böylece şehrimizdeki su baskınlarını da önledik. 33 ayda 6 bin 200 kişilik amfi tiyatro yaptık. Ülkü Tepe’de milattan sonra 6 bin 200 kişilik en büyük Amfi tiyatro inşaatını tamamlayarak, şehrimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığımızı bir kez daha gösterdik. Böylece yaz aylarında yapacağımız festivaller, şölenler ve sosyal faaliyetler de halkımızın ihtiyaçlarını daha iyi bir şekilde karşılamış olacağız.

33 ayda bir adet köprü yaptık ve bir köprü inşaatımız da devam etmektedir. Balıkesir ve İzmir istikametinden gelen vatandaşlarımızın şehrimize daha rahat gelebilmeleri ve şehir içi trafiğine girmemeleri için, iki adet köprü projemizi hayata geçireceğiz. Bu köprülerin birincisi Mehmet Akif Ersoy Okulu’nun olduğu bölgede Eski Sigorta Hastanesi karşısında, ikincisi ise Ülkü Yolu ile Işık Yolu arasında olup Fahri Kent Sitesi önünden geçecek. Vatandaşlarımız için rahat bir yaşam tarzı ilkemizdir. 33 ayda Faruk Sarpil Parkımızı tamamen yeniledik.

Edremit’imizin şehir merkezinde tek oksijen kaynağı olan Edremit Faruk Serpil Parkı çevresindeki bozuk olan görüntüyü değiştirerek, parkımızın rahat bir nefes almasını sağladık. Vatandaşlarımızın park içerisine daha rahat girebilmeleri için her yönden basamaklı girişler yaptık. Parkımızın tabanına traverten taş döşeyerek vatandaşlarımızın rahat yürümesini sağladık. Parkımız içinde var olan bitki çeşitlerimize yenilerini ekleyerek, bitki türlerimizi fazlalaştırdık. Ağaçlarımızın bakımlarını düzenli şekilde yaparak, parkımızı koruma altına aldık. Işıklandırma sistemini güçlendirerek, geceleri park içerisinde rahat ve daha güvenilir bir ortam hazırladık” diye konuştu.

EDREMİT BELEDİYESİ DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIN YANINDA
Başkan Tuncay Kılıç, “Geliri olmayan vatandaşlarımıza Edremit Belediyesi olarak, giyecek ve yiyecek ihtiyaçlarını onları rencide etmeden sağladık. Bu sayede yardıma ihtiyacı olan aileleri de mağdur etmedik. 33 ayda 275 asker ailesine aylık bağladık. Yardıma ihtiyacı olan askerlik çağı gelmiş gençlerimizin ailelerine ve kendilerine 15 ay boyunca aylık bağlayarak vatani görevlerini rahatlıkla yapmaları için onlara ve devletimize yardımcı olduk. Basın yayın ve tanıtım çalışmaları aralıksız devam ediyor. 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren Edremit Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü olarak 340 belediye faaliyeti habere dönüştürüldü. Belediye çalışmaları ve etkinliklerde 20 bin 242 adet dijital fotoğraf çekilerek çalışmalar dijital ortamda kayda alındı. Belediyecilik faaliyetleri ile ilgili bin 515 ulusal gazete haberi, 4 bin 402 internet haberi ve 42 televizyon haberi okuyucu ve izleyiciler ile birimimiz aracılığı ile ulaştırıldı ve takip edildi. Birimimiz tarafından ayrıca faaliyetlerin vatandaşlara birinci elden aktarılması amacıyla hizmet gösteren Resmi İnternet Sitemiz son bir yıl içinde 46 bin 114 kişi 185 bin 555 kez ziyaret etmiştir. 69 ülkeden ulaşım sağlanan www.edremit.bel.tr internet portalı ayrıca e-belediye hizmetleriyle de dikkatleri çekmiştir. E-belediye hizmetleri çerçevesinde 2B kent sistemi, 3D kent bilgi Sistemi, E-çap gibi uygulamalar yer almaktadır. Ayrıca birimimiz tarafından çalışmaları yapılan 360 derece sanal tur ile ilçemiz ana caddeleri ve tarihi yerleri özel bir teknoloji ile gezilebilir ve görülebilir hale geldi. Birimimiz ayrıca son bir yıl içinde ilçemizin tanıtımı için toplam 9 televizyon programına destek hizmeti verildi. Ayrıca tanıtım ve belediye faaliyetleri için son bir yıl içinde 90 gigabayt video görüntü çekimi yapılarak arşivlenmiştir. Ayrıca 12 adet belediye bülteni yapılarak çalışmalar birinci elden vatandaşlara duyuruldu” dedi.

YENİ PROJELER EDREMİT’İN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK
Edremit’in yeni projelerinden de övgüyle bahseden başkan Kılıç, “3 bin 500 kişilik dört minareli 12 şerefeli camii projesi. Ülkemizin parmakla gösterilecek mimarı olan Necip Dinç Hocamızın çizimiyle İbrahimce Mahallesi’ne yapılacak olan dört minareli dev camimiz ile halkımızın ihtiyacını karşılayarak, şehrimize de büyük bir yapı kazandırmış olacağız. Hayvanat bahçesi projesi. Edremit’in gelişmesi ve Türkiye standartlarında iyi bir yere sahip olması için, ilçemizde daha önce bulunmayan hayvanat bahçesi çalışmalarımıza başladık. Halkın stres atması, piknik yapma imkanı ve çocukların eğlenceli vakit geçirmesi için gerçekleştirilen proje Ülkü Tepe’de yaklaşık 14 bin 500 metrekare alan üzerine 18 bölümden oluşturuldu. Ayrıca Hayvanat Bahçesi projemizde oluşturacağımız hara bölümünde engelli çocuklarımızın sosyal hayat içinde daha başarılı olabilmeleri için atlarla yapılan ‘Hippoterapimerkezi’nin kurulması planlanıyor. Hal projesi. Avrupa standartlarına göre yapılacak olan hal binamızın yapımına yakın zamanda başlayarak, bu proje ile Edremit esnafına yer bakımından rahatlık sağlamış olacağız. Hal binası projemizi çerisinde 48 adet dükkan tasarlanmaktadır. Düğün salonu projesi. Edremit halkımızın yıllardır isteği olan düğün salonu inşaatına başladık. Darsofa Mahallesi’nde yapımına başladığımız düğün salonu projemiz 450 metrekare kapalı alanı ve 5,5 metre yüksekliği ile Edremit halkının ihtiyacını karşılayacak. 450 kişilik oturma kapasitesi olan kapalı düğün salonumuzda gelin odası ve ofislerde yer alacak. Çevre Yolu Projesi. Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin son çalışması olan Kalkım Çevreyolu’nda ve çevre yolunun etrafındaki tali yollarda asfalt çalışmalarına başlandı. Edremit'in trafik ve görüntü anlamında yıllardır sıkıntısı olan yolların gerekli yerlerine asfalt ve yama çalışmaları devam etmektedir” diye konuştu.

Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, açıklamanın ardından basın mensuplarıyla sohbet etti. Kendisinin CHP’ye katılacağı hakkındaki iddialarla ilgili konuşan başkan Kılıç, “Ben 13-14 yaşlarında siyasete katılmış birisiyim. CHP’ye katılacağım konusunda CHP il başkanına soru yöneltiliyor. Siyasi parti başkanlarına gidilip benimle ilgili sorular yöneltilmesi abesle iştigaldir. Edremit’te MHP’nin durumunu yıllardır görüyorsunuz. Bizim parti değiştirmemiz söz konusu değildir. Üst üste 2 kez aday olmayacağımı söylemiştim ve öyle de yaptım. Fakat buna rağmen sayın Mehmet Ağar ve sayın Deniz Baykal bizzat beni arayarak partilerine davet etti ve aday gösterilmemi istedi. Ben partilerin peşinden koşan birisi değilim. Aksine partiler benim peşimden koşmuştur. Biz aile terbiyesi almış bir kişiyiz. Halkın karşısında avare bir biçimde oturan ve hareketler takınan bazı belde belediye başkanlarını da görüyoruz. Ben kendimi ülke yönetmek için yetiştirdim. Hedeflerim büyük. Ben boyumun 2 katı kitap okudum. Ben ne isem oyum. Benim mi siyasi partiye, siyasi partilerin mi bana ihtiyacı var? takdir sizin. 6 bin şahsi oyu olan bir kişiyim. Bir çok siyasi partinin bile alamadığı bir oy potansiyelidir bu. Projelerimiz büyük. 2012 yılı Edremit Belediyesi’nin ayağa kalkış yılı olacaktır” dedi.

Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, bazı Belediye Meclis Üyelerinin de katıldığı toplantının bitiminde basın mensuplarını birer birer tebrik etti. Kılıç, 2011 yılında belediye faaliyetlerinin kamuoyuna anlatılmasında katkıda bulunan basın mensuplarına teşekkür plaketleri takdim etti. Başkan Kılıç, Kuzey Ege Gazeteciler Cemiyeti başta olmak üzere tüm basın mensuplarına ve basın kuruluşlarına plaketlerini verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

02.01.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edremit Belediyesi'nden Değerlendirme Raporu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi