Şifrem?
99 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'Demir Döven Kadınlar' Ayakta Alkışlandı
Ayvalık'ta başarılı tiyatro oyunlarının yanı sıra, sosyal sorumluluk olarak gördükleri konularda yaptıkları ücretsiz tiyatro gösterimleriyle toplumsal mesajlar vermek, ücretsiz kitap dağıtmak, köylerde ücretsiz diş taramaları ve ücretsiz oyunculuk kursları düzenlemek gibi misyon olarak üstlendikleri çalışmalarıyla tanınan Şeref Çetin Tiyatrosu bu sezonun en iddialı oyunu olan ‘Demir Döven Kadınlar’ı önceki akşam izleyiciyle buluşturdu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Önceki akşam, Ayvalık Belediyesi’ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde saat 21.00’de ilk kez izleyiciyle buluşan oyunda, sahnedeki oyuncuların performanslarıyla izleyicinin gönlünde adeta taht kurdu. Oldukça kapsamlı ve pahalı bir sahne dekoruna sahip olduğu gözlenen ‘Demir Döven Kadınlar’ oyununun yaklaşık 1,5 yıllık bir emeğin ürünü olduğu kaydedilirken, Çarlık Rusya’sının son dönemlerinde yaşayan 4 kadının yollarının bir çan atölyesinde kesişmesinin ardından bir grev sürecinde gelişen olayları anlatıldığı oyunda Şeref Çetin Tiyatrosu oyuncuları Şebnem Ergelen, Lidiya İvanova; Nalan Durmaz, Ekaterina Nikalayevna; Sevgi Yami, Rufina Agarkova; Zeren Eğinli, Nadya Petrovna ve Şeref Çetin’in Nikolay Dimitriç karakterlerini canlandırdı.

Kadının, erkekler tarafından ezilmişliği ile Çarlık Rusya’sının son dönemlerinden bu yana kadınların toplum içerisinde yaşamış oldukları baskılar, haksızlıklar ve aldatılmışlıkların sentezini tiyatro severlere oldukça başarılı bir şekilde yansıtan oyuncuların, sahnede 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe de bir gönderme yaptıkları belirtildi.

Tiyatro gurubu olarak yoksunluklara rağmen ayakta kalabilme mücadelesi verdiklerini ve içinde bulundukları bu dönemde verdikleri insanüstü emeğin yanı sıra Rus Edebiyatından etkilenerek bu oyunu yazdığını belirten oyunun yazarı ve oyuncusu Şeref Çetin, “ 4 farklı ideoloji ve birbirinden farklı düşünceye sahip kadınların kendi aralarında ki fikir ayrılıklarına rağmen tek ortak noktalarının kadın olup, toplumsal baskıları birlikte yaşamalarıdır” diye konuştu.

BU KEZ İZLEYİCİ SALONA GELDİ
Oyunun provalarına bir simit kafede başlayan ve kendilerine ait bir yerleri olmadığı için kahvehanelerde ve çay bahçelerinde sürdürmelerinin nedenini bütçe olanaksızlıklarına bağlayan Çetin, “Bu yüzdende oyunlarımızla birlikte provalarımızı ilçemizde faaliyet gösteren kafelerin yetkililerinden izin alarak sürdürmek zorunda kaldık. Bu çalışmalarımızı Ayvalık Belediyesine ait İsmet İnönü Kültür Merkezi müsait oldukça devam ettirdik. Bugün de oyunumuzun prömiyeri için sizlerle birlikteyiz” diyerek kendilerine destek veren tüm sponsorlara teşekkür etti.

Oyunda; tecrübeli oyuncular Sevgi Yami ve Nalan Durmaz’ın yanı sıra ilk kez bir tiyatro oyununda rol alan Zeren Eğinli ile Şebnem Ergelen’in müthiş performansları geceye adeta damgasını vururken, şimdiye kadar bir çok oyunu halk otobüslerinde, cadde ve sokaklarla, köylerde izleyicinin ayağına götüren Şeref Çetin Tiyatro Topluluğunu bu kez İsmet İnönü Kültür Merkezini dolduran tiyatro severlerin yalnız bırakmayarak, oyun sonunda ayakta alkışladığı gözlendi.

26.12.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'Demir Döven Kadınlar' Ayakta Alkışlandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi