Şifrem?
182 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'ta 'SES' Getiren Grev
Ayvalık'ta, sağlık ve eğitim çalışanları KESK’in öncülüğünde 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık’ta değişik kurumlarda çalışan ve KESK'e bağlı sendikalara üye olan 200’e yakın çalışan, sabahın erken saatlerinden itibaren devlet hastanesi önünde toplandı. Çalışanlarca yapılan greve, CHP, İşçi Partisi, Emek Partisi gibi siyasi partilerle, ilçede faaliyet gösteren Atatürkçü Düşünce Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Zihinsel Özürlüler Derneği, sendikalarda destek verdi.

Ayvalık’ta Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES) ve Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği’nin öncülüğünde ve KESK’e bağlı diğer sendika temsilcilerinin de destek verdiği 1 günlük grev ile ilgili açıklamalar Ayvalık Devlet Hastanesi bahçesinde başladı.

İki gündür hastane girişindeki hasta bekleme salonunda greve gitme nedenlerini halka anlatabilmek için kurdukları standın yasal olup olmadığı tartışmaların arasında yaşanılan arbedelerle kamuoyunun dikkatini üzerine çeken devlet hastanesi bahçesinde bu kez korkulan olmadı.

SEYHAN, “İNSANCA HAL TALEP EDİYORUZ”
Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçdurmaz’ın bizzat katıldığı ve O’nun öncülüğünde Polis’in aldığı ciddi önlemler dikkatlerden kaçmazken, ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin de hazır bulunduğu yaklaşık 200 kişinin alkış ve sloganları arasında SES Ayvalık Temsilcisi Birsen Seyhan yaptıkları 1 günlük grev ile ilgili basın açıklamasını okudu.

Seyhan açıklamasında, AK Parti iktidarının sağlık hizmeti başta olmak üzere kamu hizmetlerini tamamen piyasalaştırmayı, ticarileştirmeyi ve sonunda özelleştirmeyi temel olarak benimsediğini kaydederek, “Sağlık alanında yapıldığı iddia edilen dönüşüm çalışmalarının hızlanmaya başladığı bu dönemlerde sağlık alanında yapıldığı iddia edilen reformun, sağlık hizmetlerinin üretimi, finansmanı ve organizasyonunu kapsayan, yani sağlık alanında yapısal değişiklikler anlamına geldiği bilinmektedir. Türkiye’deki sağlık reformları uygulanırken, Dünya Bankası ve İMF politikaları esas alınmış, sağlığın metalaştırılması politikaları uygulanmaya başlanmıştır. Sağlık artık sermaye açısından emeğin yeniden üretimi için gerekli olmanın yanında, sermaye birikimine de katkısı olacak şekilde politikaların uygulanmaya başlanmasıyla yeniden düzenlenmeye başlamıştır” ifadelerine yer verdi.

Ak Parti hükümetinin, ‘Sağlıkta Dönüşüm’ diye süslü laflarla Türkiye’de yutturulmaya çalıştığı sistemde reklam ve masal döneminin bittiğini savunan Seyhan, “Sağlık sistemi daha fazla piyasalaştırılıyor, ticarileştiriliyor. Başbakanın dediği gibi, “Ne kadar para, o kadar köfte” dönemi, yani paran kadar sağlık dönemi başlatılıyor. Eğitim ve sağlık başta olmak üzere, kanun hükmünde kararnamelerle çalışanların temel haklarının gasp ediliyor. Bizler hastaneleri kapattırmayacak bir kararlılıkla insanca bir hak talep ediyoruz ” dedi.

SES Ayvalık Temsilcisi Birsen Seyhan’ın okuduğu basın açıklamasının ardından, yoğun polis güvenliği altında sloganlar atarak, Ayvalık merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanına yürüdü.

Ayvalık Belediye Başkan Vekili ve CHP İlçe Başkanı İbrahim Fatih Ayyürek’in de destek verdiği eylemde, Cumhuriyet meydanına açtıkları döviz ve pankartlarla ulaşan kortej, burada davul-zurna eşliğinde halay çekerek hükümete sert tepki gösterdi.

MEYDANDA HALAYLI AÇIKLAMA
Sendikalar adına açıklama yapan Eğitim-Sen Ayvalık Baştemsilcisi Edibe Keleş, "Bu ülkede çok uzun süredir gecenin karanlığı hâkim. Hak ve özgürlükleri için mücadele eden tüm kesimler bu karanlığa mahkûm edilmek isteniyor. Şimdi, şu saatlerde Meclis'te onaylanması için canla başla çalıştıkları bütçe, bu karanlığı daha da zifiri hale getiriyor. Bugün Meclis'te oylanan bütçede grevli toplu sözleşme mücadelesi yürüten kamu emekçileri yine yok. Bu bütçede 659 TL’ye mahkûm edilen milyonlarca asgari ücretli yine yok. Bu bütçede kıdem tazminatı gasp edilmek istenen işçiler yine yok. Bu bütçede gübre parası bulamayan çiftçiler, köylüler yine yok. Bu bütçede vergi yükü altında ezilen küçük esnaf yine yok” diye konuştu.

Keleş yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetinin esnek ve güvencesiz çalışmayı yaygınlaştığını, AK Parti’nin sefalet zammının vergi dilimine gittiğini, Ak partinin siyasi kadrolaşmasının tüm hızıyla sürdüğünü ve Başbakan Erdoğan öncülüğündeki iktidarın ülke genelinde korku imparatorluğu oluşturmaya çalıştığını vurguladı.

Ayvalık’taki grev gün boyu sürerken, Cumhuriyet Meydanında yapılan açıklamanın ardından, topluca Adliye binasına gidilerek, bir gün önce SES tarafından devlet hastanesi poliklinik girişine stant kurmak isterken, hastanede yaşanılan arbede nedeniyle, hastane özel güvenlik çalışanları ve hastane yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

21.12.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'ta 'SES' Getiren Grev

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi