Şifrem?
100 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Laz Marks Güldürürken Düşündürdü
Ayvalık'ta, Eğitim-Sen İlçe Baştemsilciliği tarafından organize edilen ‘Laz Marks’ adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık Sanat Derneği’ne ait Sanat Fabrikasında; Yılmaz Okumuş’un ‘Laz Kapital’ adlı kitabından uyarlanan, Canşenliği oyuncuları ve Leman dergisinin desteğiyle sahnelenen ve Haldun Açıksözlü’nün oynadığı ‘Laz Marks’ oyunu salonu dolduran Ayvalık’lı tiyatroseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Karadeniz öykülerini politik bir dille kurgulayıp ‘Laz Marks’ tiplemesini canlandıran Haldun Açıksözlü’nün deyimiyle ‘Trabzonspor'un üç oligarka yaşattığı hezimetin bilinciyle, bloklar arası bağlantıyı sağlayan bir ekip, oyunu toplu hücum ve toplu müdafaa taktiğiyle’ sahneye konulan oyunun politik-stand up türünde olduğu gözlendi. Önceki akşam ASD’ye ait Sanat Fabrikasında 16.00–20.00 ve 20.00–22.00 saatleri arasında iki seans yapılan gösterimlerle tiyatro severlerle buluşan tek kişilik oyunda, Haldun Açıksözlü’nün; bütün ezilenlerin, işçilerin ve emekçilerin mücadelelerinde uyuşuk kalmaması, sürekli uyanık kalınması için onları dürtmek istediğini belirtmesi dikkat çekti.

Laz Mark Amca tiplemesiyle Ayvalık’ta Sanat Fabrikasını dolduran tiyartroseverleri birbirinden komik esprileriyle kahkahaya boğarken, bir yandan da güncel hayattaki yaşanılanları gözler önüne koyan Haldun Açıksözlü’nün, oyun sonunda muhabirimize yaptığı açıklamaları ise oldukça ilginçti.

Oyunun sahnelenmesini bir futbol maçına benzeten Açıksözlü, “Ayvalık’ta 229 ve 230. kez maça çıktık” dedi.

İnsanların televizyonda ve sinemada bulamadıklarına olanak sağlamak amacıyla bu tarz bir oyunu interaktif olarak seyirciyle buluşturmak ve bu oyunu kolay kolay unutamamalarını sağlamak istediklerini kaydeden Haldun Açıksözlü, “Oyun sırasında seyirciyle inanılmaz güzel bir iletişim kuruyoruz. Keşke zamanınız olsaydı sizlere tek tek bu 230 maçta yaşadıklarımızı tek tek anlatabilseydim. Tüm bunları gerçek bir yaşantı tadında yaşadım” dedi.

Oynadığı her oyunun bir önceki oyundan farklı ve doğaçlama olduğunu vurgulayan Açıksözlü, “Ama oyun içerisinde 5-6 hikaye var. Bunlar değişmiyor. Bunun yanı sıra seyirciyle kurduğumuz karşılıklı teatral muhabbetlerimiz oluyor. İnanılmaz haz alıyorum her oyunda. Seyircinin kahkahalarının yanı sıra onları güldürürken, düşündürmekte apayrı bir keyif… Her oyunda yepyeni dostluklar kuruyoruz adeta” ifadelerini kullandı.

LAZ MARK, SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYELERE ‘SAHNE KURUN’ ÇAĞRISI
Sosyal Demokrat yapıya sahip belediyelerde tiyatro sahnelerinin yeterli olmayışından yakınan ‘Laz Marks Emice ‘tiplemesiyle gönüllerde taht kuran Açıksözlü, “Tiyatro dünyanın her yerinde özel olarak desteklenmiş kurumlardır. Tiyatrolar hiçbir zaman gişe hâsılatlarıyla yürümez. Ben Avrupa’da da oyunlar oynuyorum. Buralarda belediyeler o tiyatro oyununu oynadığımız derneklere bu faaliyeti yaptıkları için 1000 Avro, 2 bin Avro gibi ekonomik desteklerde bulunuyor. Sosyal demokrat belediyelere sesleniyorum. Yönettiğiniz il ve ilçelere tiyatro sahneleri kurun. Çünkü bu oyunlar ve benzeri, sanatsal etkinlikler insanları uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak gibi birçok konuda faydalı olmaya çalışıyor. Ege Bölgesi tiyatronun doğduğu yerdir. Ama ne hikmetse bizler bu kadar olanağın içerisinde 20. yüzyıla yakışmayacak şekilde sanatın bu dalına gereken önemi vermiyoruz” diye konuşarak, Ayvalık Sanat Derneği’ne, Sanat Fabrikası gibi güzel bir sahneyi Ayvalık’a kazandırdığı için teşekkür etti.

16.12.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Laz Marks Güldürürken Düşündürdü

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi