Şifrem?
190 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Öğretmenler Gününde Ant İçip Mesleğe Adım Attılar
Balıkesir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü renkli görüntülere sahne oldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği kutlama töreninde atamaları yapılıp mesleğe yeni başlayacak 13 öğretmen adayı bayrak üzerine el basıp ant içti. Heyecanlı oldukları gözlenen öğretmenlere salondaki öğretmenler alkışlarla moral verdi.

Salih Tozan Toplantı ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen törene Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, İl Emniyet Müdür Vekili Esat Taner, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Zeki Çabuk, okul müdürleri ve çok sayıda eğitimci katıldı. Yeni öğretmenler adına bir öğretmenin ve tüm öğretmenler adına emekli müfettiş ve eğitimcinin konuşma yaptığı törende İl Milli Eğitim Müdür Vekili Zeki Çabuk önemli mesajlar verdi. Öğretmenler olarak meşakkatli ve uzun bir yolda olduklarını asla unutmayacaklarını belirten Zeki Çabuk, "Ülkemiz insanının eğitimi, mutluğu bizlere bağlı. Ulu Önder Atatürk, 'ülkenin kurtuluşu ancak ve ancak öğretmenlerledir' diyerek bizlerin üzerindeki sorumluluğu ve yükü çok veciz bir şekilde ifade etmiştir. Toplumumuzda her bir insanımızın hayatında bizlerin izinin olmaması düşünülemez. İnsanımızı sabır tezgahında ilmek ilmek dokumak zorundayız. Bu bakımdan bizim mesleğimiz bir meslek gurubu veya bir ekonomik düzeyle kıyaslanamayacak kadar ayrıcalığı olan bir meslektir" diye konuştu.

Daha sonra sahneye davet edilen 13 genç öğretmen adayı bayrağa ellerini koyup okunan meslek andını tekrarlayıp yemin ederek böyle anlamlı bir günde mesleklerine ilk adımı attılar. Heyecanlandıkları gözlenen genç öğretmenlere salondaki öğretmenler alkışlarıyla moral ve destek oldular. Yeminlerini eden genç öğretmenler masanın üzerindeki karanfilleri alıp protokol mensupları ile öğretmenlere dağıttılar. Törende Vali Yılmaz Arslan emekli eğitimci Metin Atmaca'ya takdir belgesi verdi. Törenin sonunda Kadriye-Kemal Gürel Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi müzik bölümü öğrencileri konser verdi. Konserde katıldığı çocuk yarışmasında tanınan Balıkesirli Berkant da şarkılarıyla davetlileri coşturdu.

3 NESİL ÖĞRETMEN BİR ARAYA GELDİ
24 Kasım Öğretmenler Günü her okulda renkli görüntülerle kutlandı. Balıkesir'in başarılı eğitim kurumlarından Altıeylül İlköğretim Okulu'nda okul idaresi daha önce bu okulda görev yapıp emekli olmuş 100 eğitimciye ulaşıp bugün için okulda buluşmak üzere davet etti. Aldıkları davetten büyük sevinç duyan 100'e yakın emekli öğretmen uzun yıllar görev yaptıkları Altıeylül İlköğretim Okulu'nda yıllar sonra biraraya gelmenin sevinç ini ve mutluluğunu yaşadılar. Misafirlerine bir velinin yaptığı nohutlu, tavuklu pilav ile ayrın ve tatlı ikram eden okul idarecileri ile mevcut görev yapan öğretmenler üçüncü nesilden bir araya geldikleri emekli öğretmenlerin elini öpüp sarıldılar. Okul korusu ise tüm öğretmenler için öğretmen marşları seslendirdi. Okul müdürü Orhan Aydın, bu anlamlı günde planladıkları davetlerine katılan tüm emekli öğretmenlere teşekkür etti. Okulun spor salonunda düzenlenen etkinlikte eğitime bir ömür verip emekliye ayrılan eski öğretmenler yeni öğretmenlerle buluştu, anılarını paylaştılar. Altıeylül İlköğretim Okulunda okuyup, buradan mezun olan ve üniversiteyi bitirip öğretmen olduktan sonra yine bu okulda 33 yıl görev yapan Müşerref Şentürk (73), 29 yıl görev yapan Güler Düzgün (70) ve 38 yıl görev yapan Sevim Dülker (70), "Boş sınıf varsa hemen görev almaya hazırız" diyerek mesleklerine olan sevgi ve bağlılıklarını ifade ettiler. Altıeylül İlköğretim Okulu Müdürü Orhan Aydın, okul idaresi olarak üç nesli bir araya getirdikleri bu etkinliğe gösterilen ilgi ve katılımın kendilerini gururlandırdığını belirtti. Öğrencilerin de öğretmenlerini çiçek yağmuruna tuttuğu bu anlamlı etkinlik toplu halde çekilen 24 Kasım hatırası ile sona erdi.

24.11.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Öğretmenler Gününde Ant İçip Mesleğe Adım Attılar

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi