Şifrem?
107 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'ta Dünyayı Konuşturan Sergi
Kültür ve sanatın başkenti olma yolunda hızla ilerleyen Ayvalık'ta, son dönemlerde yaptığı seramik-heykel çalışmalarıyla sık sık gündeme gelen Mimar –Sanatçı Dilek Mumcuoğlu Bölükbaşı'nın, ‘Dünya Konuşuyor’ adlı sergisine ev sahipliği yapıyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla, belediyeye ait Fuaye Çok Amaçlı Salonu’nda önceki gün saat 17.00’de yapılan açılış kokteyliyle sanatseverlere merhaba diyen sergide; İnsanoğlu’nun kendisine verdiği zararlar nedeniyle, Dünya’nın içinde bulunduğu sosyo-ekonomik ve doğal yapısıyla ilgili olarak insanoğluna gönderdiği mesajlar her eserde ayrı ayrı vurgulanıyor. Açılan sergide, dünyanın insanoğluna verdiği mesajın ise, “Ben Dünya, sizlere sesleniyorum. Benim doğal kaynaklarımı coğrafyamı dikkate almadan şehirleri kuranlara, şehirleri güzelleştirdiklerini zannedip harabeye çevirenlere çevresindeki gerçek güzelliklerin farkında olmayanlara sesleniyorum. Benim maddiyat ve egolarınız için bozmaktasınız. Dikkatli olun. Başınıza öyle bir dert olurum ki, benden kurtulamazsınız. Kendi geleceğiniz için korunmanız gereken öncelikle benim. Unutmayın” şeklinde olduğunun önemle altı çiziliyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ile Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz’ın yanı sıra, çok sayıda sanatseverin katıldığı serginin açılış töreni ile ilgili görüşlerini belirten son dönemin en çok konuşulan sanatçı Mimar ve Heykeltıraş Dilek Mumcuoğlu Bölükbaşı, böylesi bir dönemde mimar olduğu için üzgün olduğunu ve insan olarak dünyadan çok şeyi alıp götürmüş olmaktan duyduğu memnuniyetsizliği ifade etti.

İnsanoğlu’nun dünyadan neler alıp götürdüğünü ve bunun sonucunda dünyaya neler verebileceğini sorgulayabilmek adına sergideki çamur ile yaptığı eserleri meydana getirdiğini kaydeden Bölükbaşı, “Bu eserlerin güzel ve sanatsal yönünden çok ne anlatmaya çalıştığını algılayabilmek önemli. İnsanlara dünya ile ilgili düşünmeleri gerektiğini vurgulamak istedim. Örneğin, Ozon tabakasındaki kara deliğin oluşmasıyla birlikte dünyanın bozulması başlıyor” dedi.

SIRADIŞI SERGİ 30 KASIM’A KADAR SANATSEVERLERİN BEĞENİSİNE AÇIK
Sergisindeki eserlerinin her parçasının söz konusu bozulmayı vurguladığını kaydeden Dilek Mumcuoğlu Bölükbaşı, “Bugün Ayvalık’ta açtığım 9. kişisel sergimde, dünya konuşuyor; ‘çatırdıyorum’ diyor, ‘parselleniyorum’, ‘çirkinleşiyorum’ diyor ve git gide bozuluyor. Çünkü satın aldığımız her yerin kendimize ait olduğunu düşünüyoruz insanoğlu olarak. Her ne kadar para hırsıyla da almış olsak evler, tarlalar, arsalar bize ait değil. Onların gerçek sahibi dünyadır. Amacım bunu insanoğluna anlatabilmek. Çünkü bu gidişle dünya, insanoğlunun başına öyle bir dert olacak ki, artık düzelebilir mi desek bile kurtaramayacağız bir şeyleri. Tüm bunların yanı sıra da sergide ki sonucu da ortak bir hedefe bağlayarak, insanoğlunun doğa ile uyum sağlaması temasına bağladım. Böylelikle doğaya ne kadar uygun yapılar inşa edilirse, o kadar doğru yoldayız demektir. Şu anda dünyadan kopuk durumdayız ve artık insanoğlu olarak dünyaya geri dönmek zorunda olduğumuzun mesajını eserlerimde vermeye çalıştım” diye konuştu.

Dilek Mumcuoğlu Bölükbaşı’nın sıra dışı ‘Dünya Konuşuyor’ heykel sergisinin 30 Kasım’a kadar Ayvalıklı sanatseverlerin beğenisine açık olacağı kaydedildi.

14.11.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'ta Dünyayı Konuşturan Sergi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi