Şifrem?
142 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edremit Belediye Başkanı Açıklama Yaptı
Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, son günlerde tartışma konusu olan Hilafet konusundaki açıklamalarının ısrarla yanlış anlaşıldığını söyleyerek bir açıklamada daha bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Edremit Belediyesi’nin yeni hizmet binası açılışında yaptığı konuşmasında, daha önce yaptığı “Hilafet” açıklamalarına bir kez daha açıklık getiren başkan Kılıç, yanlış anlaşıldığını söyledi. Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, “Bin 300 yılından beri Türk ve İslam toprağı olan Edremit’te ikinci dönem Belediye Başkanı olarak görev yapmaktan son derece kıvanç duyuyorum. Mutluluk duyuyorum. Siz değerli, kadirşinas Edremitlilere hizmet etmek, Edremit için yaşamak bana sonsuz bir mutluluk veriyor. Sizlerden ayrılmayı düşünmüyorum Biz bu güne kadar sürdürdüğümüz çalışmalarda kurum ve kuruluşlar ile tam bir uyum birliği sağlayarak, halkı ile barışık, hizmette ayrım yapmayan, halkın belediyesini oluşturduğumuz düşünüyoruz. Belediye hizmet binamız 14 Temmuz 2007 tarihinde ihaleye çıkmış olup, geçici kabulü 24 Temmuz 2009, kesin kabulü 19 Ağustos 2010’da gerçekleşmiştir. 29 Mart 2009 tarihinde Edremit Belediyesi’ni 48 Trilyon lira borç ile devir aldık. 2004-2009 döneminde 10 trilyon 196 milyar 140 liraya mal olmuştur” dedi.

EDREMİT’TE YENİ KAYMAKAMLIK BİNASI MÜJDESİ
Belediye hizmet binası ile ilgili yaptığı açıklamaların sonunda, Şehit Hamdibey Meydanı’ndaki Tansaş’ın bulunduğu yeri Kaymakamlık binası olarak değiştirmek istediklerini söyleyen başkan Tuncay Kılıç, “Şunu söylemek istiyorum. Biz bir çok siyasi partili hizmet eden belediye başkanlarının düşündüğü gibi başka partinin yaptığını yarım bırakan zihniyetin insanları değiliz. Bu başlamış olan önceliği olmayan hükümet binası olmayan Edremit’te belediye sarayı lüks. Buna saray demeye şahit lazım. 2 metre yüksekliğinde tavanları var ve mimari projesi berbat. Eski binamız daha yüksekti, daha güzeldi. Değil mi ki Edremit için hizmete çıkılmış, biz buna devam ettik. 29 Mart 2009 tarihinde bu sarayın borçları ödenmeye başladı. 10 trilyon 196 milyar liraya mal olan bu sarayın, 1 trilyon 324 milyar 589 milyon 19 kuruşu tarafımızdan ödendi. AK Parti belediyesinin başlattığı hizmeti bizler devam ettirdik ve onlar başlattı biz bitirdik. Açılışı da yapmayı Allah bize nasip etti. 3 sefer ihaleye çıkardık kiralamak istedik. Hiç kimse talip olmadı. Netice itibariyle İç İşleri Bakanımıza Kaymakamlık binası olarak teklif ettik. Sayın Valim bu konuda çok yardımcı oldu. Şimdi bize düşen Edremit’in Başkanı olarak Meclis Üyeleri olarak, yöneticileri olarak, TANSAŞ’ın 2013’te kira sözleşmesi bitiyor. Oraya inşallah bir kaymakamlık konağı olarak sayın kaymakamımız ile görüşüp, oranında, o Şehit Hamdi Bey Meydanı’na bir Kaymakamlık hizmet binası olmasını düşünüyorum” diye konuştu.

“BEN ONLARA HAKKIMI HELAL EDİYORUM”
Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç “Yaptıklarımızı hepiniz görüyorsunuz. En çok gücüme giden, yaptığımız parke taş yolun üzerinde durup benim hakkımda konuşanlar var. Ben onlara hakkımı helal ediyorum. Benim yaptığım taşın üzerinde, benim aleyhime konuşanlar var. Bu olacaktır. Peygamberimizin hakkında da konuştu bu millet. Peygamberimizi taşladılar. Biz kimiz ki daha taşlanmadık Allah’ a şükür. O Talh şehrinde elleri ve ayakları kan içinde yürürken esabı dedi ki ‘Bu şehre beddua et Ya Resul Allah. Bunlar sana taş attılar. ‘, ‘Allah onları islah etsin’ dedi. ‘Bir gün olur bu şehir Müslüman olur” dedi. Talf bu gün Müslüman’dır.”dedi.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen belediye meclis toplantısında yanlış anlaşıldığının altını çizen Kılıç, “Eski binada son meclis toplantısında yaptığım konuşma yerel ve ulusal basında yanlış değerlendirildi. Ben o konuşmanın başında Mustafa Kemal’den demokrasinden, cumhuriyetten bahsettim. Ve dedim ki Hilafet Makamı yeniden oluşmalıdır dedim. Neden Mustafa Kemal’de böyle istemiş. Nutuk Kitabını açık 482-483 sayfalarında bir gün İslam devletleri gerçek liderini seçecektir diyor. Kabe’nin yapılarını Suudi Ailesi yıkmaya çalışıyor. Kabe Suudi ailesine kimden miras kaldı? Bir milyar iki yüz Müslüman’ın Kıble’ye dönüp namaz kıldığı, o Kabe işgal altındadır. Kim seçti Suudları. Hiç kimse seçmedi. Kendileri kendilerine geldiler. Batılı emperyalistler onları buraya getirtti ve oturttu. Osmanlının eserlerini yıkmayı kendilerine vazife edinmiş bu aile İslam Aleminde yapılacak bir seçimle Müslüman ülkelerde yapılacak bir seçim ile Halifesini seçerek Kabe-i Muazana’da oturarak oranın gelirleri ile dünyada Müslümanlardan başka ölen yok” dedi.

“BÜTÜN MÜSLÜMANLAR HALİFEYİ SEÇMELİ”
Konuşmasına Müslüman ülkelerde yaşananları anlatarak devam eden başkan Kılıç, “Açlıktan ölen bir Hıristiyan yok. Musevi yok. Sadece Müslümanlar açlıktan ölüyor. Müslümanlardan başka savaşan din mensubu da yok. Afganistan Pakistan, İran, Irak, Suriye. Hep Müslümanlar birbirini öldürüyor. Neden temsilci yok? Başkan, lider yok İslam Aleminde. Arap baharı dedik. Arap Baharı esti Kuzey Afrika’ da. Libya, Tunus, Mısır hepsi liderlerini devirdiler. İslam da saltanat yoktur. Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet ve demokrasiyi getirerek İslam’a hizmet etmiştir. İslam’da saltanat yoktur. Efendimiz Hz Muhammed (S.A.V.), ‘Benden sonra Hz. Ömer gelecek, Hz. Ali gelecek, Hz. Osman gelecek’ demedi. İslam’da Cumhuriyet ve demokrasi vardır. Mustafa Kemal, Cumhuriyet ve demokrasiyi getirerek İslam’a hizmet etmiştir. Bu gün ne olacak? Şimdi Kuzey Afrika’da Kaddafi gitti, demokrasi gelmeli. Bunu savunuyorum. Demokrasi gelmeli. Libya’da devlet başkanını Libya’da yaşayan Müslümanlar seçmeli. Mısır devlet başkanını Mısır’da yaşayan Müslümanlar seçmeli. Tunus devlet başkanını Tunus’ta yaşayan Müslümanlar seçmeli. Ve bütün bu Müslümanlar halifeyi seçmeli. Halife’de Kabe’de oturmalı. Mekke ve Medine’nin gelirleri bir Arap Ailesinin elinden alınmalı. Gerçek hak sahibi olan İslam Aleminin temsilcisi olan İslam Meclisine ve İslam’ın liderine teslim edilmeli. Orada hem kota uyguluyor. Hacı almıyor. Hem de Osmanlı mirası Revaklar yıkılıyor. Nasip oldu Necati Saruhan abimizle gittik. Gördük orayı. Mescidi Emevi’yi gördük. Ecdadımızın eserlerini gördük. O mübarek Peygamberimiz (S.A.V.) için yapılan eserleri gördük. Kabe-i Muazama’da orada o revakları gördük. O Revaklar ki ecdadımızın alın teriyle yapıldı. O revaklar ki İstanbul’daki Türk Hakanının gönderdiği sürre alaylarının paralarıyla yapıldı. Biz Arapları, diğer Müslümanları sömürmedik. Neden fakir insanlar sömürülmez, zenginler sömürülür? Osmanlı zamanında Araplarda petrol yoktu. Hepsi fakirdi. Sürre alayını bekliyorlardı İstanbul’dan gelsin de bize zekat getirsin diye. O Kabe-i Muazamma’nın yağmur oluklarını altından yapan bir neslin evlatlarıyız bizler. Yağmur oluklarını altından yapan. Saygıdan dolayı” diye konuştu.

“ADALETSİZLİK VAR. BU ZULÜM YIKILMALI”
Müslümanların açlıktan öldüğünü ve Müslümanların Müslümanları öldürdüğünü söyleyen başkan Kılıç, “Biz şu anda bu dünya’da Açlıktan ölen Müslümanların olmasını istemiyorsak. Biz İslam alemi arasındaki savaşların olmasını istemiyorsak. Suriye’ de kim kimi öldürüyor. Müslüman Müslüman’ı öldürüyor. Afrika’da kimler kimleri öldürüyor. Hıristiyanlar mı öldürülüyor? Açlıktan ölen bir Musevi, Hıristiyan var mı? Yok. Açlıktan ölen bir Müslüman var. Peki Kabe’yi elinde tutan Suud ailesi ne yapıyor? Sefahat içerisinde yaşıyor. Saraylar yapıyor. Sonra da Müslümanlar açlıktan ölüyor. Böyle bir adaletsizlik yok. Bu zulüm yıkılmalı. Bunun yıkılmasını da söyleyen Mustafa Kemal Atatürk. Atatürk Nutuk’un 482, 483’ üncü sayfalarında bu konuya değinmiş ‘Ve bir gün gelecek, İslam ülkeleri kendi temsilcilerini seçecek’ demiş. Biz Edremit’imize hizmet yapmaya devam ediyoruz. Fakat haberlerde gördüğümüz bu manzaralar. Her akşam Müslümanların Müslümanları öldürmesi Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan Edremit Belediye Başkanı olan ben Tuncay Kılıç’ı vicdanen rahatsız ediyor. Bu ülke bu devlet beni okuttu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdim. Bütün devlet okullarında okudum. Özel kolejlerde okumadım. 9 yaşından beri çalışarak bu günlere geldim. Avukat oldum. En iyi avukat olmaya çalıştım. Belediye başkanı oldum. En iyi belediye başkanı olmaya çalıştım. Şu anda Edremit’ten daha büyük Jeotermale ısınan bir şehir yok. Nüfusuna göre 5 bin konut ısınıyor Edremit’ te. Asırlardan beri akan hamam suyu ile Edremit’i ısıtmayı Allah bize nasip etti. Efendim Cumhuriyet varmış. Hilafete ne gerek varmış” dedi.

“BEN İSLAM ALEMİNE CUMHURİYET’İN GELMESİNİ SAVUNUYORUM”
Daha önceki açıklamalarında yanlış anlaşıldığını ve kesinlikle Türkiye’de Cumhuriyet’in kalkmasını istemediğini, aksine, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in ve demokrasisinin tüm İslam alemine yayılması gerektiğini söyleyen Kılıç, “Allah’ım cahillerden korusun bizi. Ben Cumhuriyet kalksın, hilafet gelsin demiyorum. Ben hilafetin seçimle gelmesini, İslam Alemine cumhuriyet gelmesini savunuyorum. İslam Alemine cumhuriyetin gelmesini savunuyorum. Türkiye’de ki cumhuriyet kalksın diyen yok. Mustafa Kemal’in kurduğu cumhuriyet ve demokrasiyi bütün Müslüman alemine yayılmalı diyorum. Ve bu İslam aleminde bu tam zamanıdır. Kaddafi’nin yerine bir diktatör gelmeden, Mübarek’in yerine bir diktatör gelmeden, seçim yapılmalıdır bu ülkelerde. Suriye’de bir seçim olsa akan kan duracaktır. Esad ailesi babalarından miras mı aldılar o toprakları. Onlar Osmanlı’nın eyaleti idi. Oralara babalarından miras kalmadı oraları. Devlet başkanı, saltanat ve Müslüman’ız. Hayır efendim. Saltanat ile Müslümanlık bağdaşmaz. 18 yaşından beri Kur’an-ı Kerim okuyan bir insan olarak konuşuyorum. 30 yıldan beri kafamdan tasarladığım bu fikirleri üniversitede hilafetin kaldırılması ile ilgili 1980’de öğrenci iken hocamdan edindiğim bu fikirleri 30 yıldan beri bu beynimde muhakeme ediyorum. Bu saltanatlar yıkılmalı. İslam aleminde saltanat yıkılmalı ve İslam alemine mutlaka bir lider bir başkan seçilmeli. İslam alemine demokrasi gelmeli. İslam alemine Cumhuriyet gelmeli diyorum” dedi.

BAŞKAN KILIÇ, BELEDİYENİN DEV PROJELERİNİ GURURLA ANLATTI
Başkan Kılıç, “Bu gün bizim Edremit’imize Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz 80 yılda iki köprü yapmıştır. Allah’ın izniyle biz bu dönem meclis üyesi arkadaşlarımız ve daire müdürlerimizle beş yılda iki tane köprü yapıyoruz. Türkiye’nin ve Dünya’nın Milattan sonra yapılmış en büyük açık hava tiyatrosu, 6 bin 200 kişilik. Ülkü Tepe’de bitirdik. Açılışında inşallah hep birlikte olacağız. Yine Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara gibi bir yerde çorak bir toprakta Atatürk Orman Çiftiliği’ni kurmasını örnek alarak Ülkü Tefe Botanik ve Zooloji Parkanı bitirmek üzereyiz. Bunun da açılışını hep birlikte yapacağız. Hayvanat bahçesi çok önemli. Ne den Jan Jak Kusto diyor ki, ‘İnsanlar ilkel yaşantı halindeyken mutluydu.’ İnsanlar toprağa bastığı, elmayı dalından kopardığı zaman mutluydu. Biz apartman bloklarında yunus Mevlana’dan çıkan bu millete Mevlana Celalettin Rumi gibi, Yunus gibi hoş görülü olması gerek bu millet asabi olduk. Asabi. Neden her tarafımız beton. Yollar beton, binalar beton. Artık 1946’da Faruk Serpil Bey tarafından yapılan Edremit Parkı mahalle parkı gibi kaldı. Onu da restore ediyoruz. 1946’dan bu güne kadar hiçbir belediye başkanı oraya çivi çakmamış. Ağaçları sulamamışlar. İmara açmak için her halde. Şunu söylemek istiyorum Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç olarak, şu anda yaşayan bütün belediye başkanlarına sesleniyorum. Edremit belediyesinin gayri menkullerinin yerlerini göstersinler, ben bu görevi bırakacağım. Ama ben size sınırlarını göstereyim. Ben size Edremit Belediyesi’nin yerlerinin sınırlarını göstereyim. Bu kadar iddialıyım. Belediye Başkanlığı yaparken başka bir iş düşünmüyorum. Yeşil sahaları daraltmak, yeşil sahaları imara açmak değil. Yeşil sahaları çoğaltmak istiyorum. Ve çoğaltıyoruz da her geçen gün. İşte Ciğer Tepe, orayı da imara biz açtık. Yapacaklarımızla Türkiye’de mimarlık fakültelerinde Edremit şehri ders olarak gösterilecektir. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Dünya’nın en büyük Atatürk anıtını yaptık. Beni Mustafa Kemal düşmanı olduğumu söyleyenler. Demokrasi düşmanı, Cumhuriyet düşmanı olduğumu söyleyenler. Gitsinler Ülkü Tepe’de Mustafa Kemal’in tunçtan 6 buçuk metre figürü, Kefenden çıkış hali. Tasavvufi bir düşünce ile kendi ekseni etrafından dönerek yeniden dirilişi sembolize ediliyor. Orhan İlyas heykel traş tarafından yapıldı. Biz şu anda Edremit olarak Türkiye ve Dünya’nın en büyük Atatürk anıtına sahibiz. Biz Edremit olarak çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

“SAPIK REJİMLERİ GETİRMEYE KALKMAYIN”
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili “Diktatör” söylemleri ile ilgili de açıklamada bulunarak, Atatürk’ün kesinlikle diktatör olmadığını söyleyen Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, “Bunların konuşulması lazım bu ülkede. Cumhuriyeti Mustafa Kemal bu sebep ile kurdu. Geçtiğimiz akşam televizyondaki açık oturumda bir yazar, ‘Mustafa Kemal diktatördü’ diyor. Mustafa Kemal diktatör değildi. Diktatör olsaydı bu demokrasi bu gün bu ülkede olmazdı. Demokrasiyle idare edilen dünyadaki tek Müslüman ülke Türkiye. Diğer İslam ülkelerinin sapık rejimlerini bu ülkeye getirmeye kalkmayalım. Bizim cumhuriyet ve demokrasimizi diğer İslam ülkelerine ihraç edelim. Onlarında cumhuriyet ve demokrasiye gelmesini sağlayalım ve bütün dünyadaki Müslümanlar cumhuriyet ve demokrasiyi benimseyerek kendi yöneticilerini, kendi liderlerini, kendi meclislerini, kendi başkanlarını, halifelerini seçmeli diyorum. Burası eziyethane olmamalı, hizmet makamı olmalı. Edremit Belediyesi Edremit halkının hizmetindedir. Biz şunu düşünüyoruz. Edremit halkının hakkını belediyeye, belediyenin hakkını halka yedirtmeyi düşünmüyoruz. Belediye’nin hakkı belediyede kalmalı. Halkın hakkı da halkta kalmalı. 8 yıl 10 yıl istimlak parası beklememeli vatandaş. Belediye hiç kimsenin malının ortağı değil. Netice itibariyle modern çağdaş, hakkaniyete hukuka dayalı, adaleti dayalı bir belediyecilik sergiliyoruz. Türkiye de 3 bin 200 tane belediye var. Belediye meclis toplantılarını 8 yıldır canlı yayınlıyoruz. Orada çay içilse kaşığının sesi duyuluyor. Bu böyle olmaya devam etmeli. Meclis kapısı hiç kapatılmıyor. Halkımız toplantılara gelebiliyor ve ayrıca radyosu başından dinleyebiliyor. Yerel televizyonumuz olsaydı televizyondan verilecekti. Bu meşru bu adil bir yapı” dedi.

KILIÇ, İLÇEDEKİ SİYASİ PARTİ BAŞKANLARINA SESLENDİ
Siyasi partilerin başkanlarının Edremit’te siyaseti eksik yaptıklarının iddia eden başkan Kılıç, “Son meclis toplantısındaki şikayetimi yeniliyorum. Edremit’te siyasi parti başkanlarını meclis toplantılarına katılmasını istiyorum. Siyaseti ya tam yapın ya hiç yapmayın. Siyasi partiler demokrasinin vaz geçilmez unsuru. Peki demokrasi neden siyasi partilerin vazgeçilmez bir unsuru değil. Bir tane sultan yıkıldı. Sultanlar çoğaldı. Milletvekillerini kendiniz mi seçiyorsunuz. Hayır. Milletvekillerini biz noter gibi tasdik ediyoruz. Bu ülkede artık doğrudan demokrasiye geçilmeli. Bu iletişim, bu bilgisayar çağında bütün seçmen vatandaşlar evinden internet ile şifresini girerek yasaya oy kullanmalı. Parlamentodaki vekiller kimler bizim temsilcilerimiz. Ne için onları seçiyoruz. Yasa çıkarsınlar diye. Onlar vekillerimiz. Biz halk olarak önemli yasalara evimizden internete girerek oy kullanabilmeliyiz. Bu çağda artık zor değil bu. Doğrudan demokrasi zor değil” diye konuştu.

14.11.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edremit Belediye Başkanı Açıklama Yaptı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi