Şifrem?
153 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kent Konseyi İz Bırakıcak Çalışmalara İmza Atıyor
Balıkesir Kent Konseyi yapmış olduğu çalışmalarla göz dolduruyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilek Yıldırım, kadın meclisleri olarak yaklaşık 1 yıldır Kent Konseyi altında birtakım çalışmalar yaptıklarını, bir sivil platform olarak Kent Konseyi çatısı altında da olsa Kadın Meclisleri olarak bu kent için bir şeyler yapıp, katkıda bulunabileceklerini, buna çaba gösterdiklerini söyledi. Geçen yıl Kadın Sığınma Evi'nin tefrişatını düzenlediklerini, kadına yönelik şiddetle ilgili eğitim programları düzenlediklerini anlatan Yıldırım, "Dünya Tasarruf Günü" nedeniyle Kadın Meclisinin Doğa ve Çalışma Grubu tarafından tasarruf konulu yerinde uygulamalı eğitim programı düzenlediklerini belirtti.

DOĞA KÜRESEL ISINMA İLE DÜNYADAN İNTİKAM ALIYOR
Belediye Encümeni Salonunda düzenlenen basın toplantısında bir açıklama yapan Balıkesir Kent Konseyi Kadın Meclisi Doğa ve Çevre Çalışma Grubu başkanı Neslihan Tekeli, dünyanın kendisinden intikam alan doğanın tehdidi altında olduğunu söyledi. Neslihan Tekeli, "Küresel ısınma kimseyi ayırt etmeksizin doğaya verilen zararların hesabını soruyor. Depremler, seller, toprağın verimsizleşmesi, susuzluk beraberindeki yoksulluk, açlık ve savaşlar. Neden? Çünkü bizler gezegenimizde var olan her şeyi bilinçsizce tüketiyoruz. Doğal kaynakları, havayı, suyu, enerji, gıda, giyecek ve zamanı. Bütün bunların hepsi sınırlı yaşam kaynaklarıdır. Bilinçsiz ve aşırı tüketim nedeniyle bu kaynaklar her geçen gün biraz daha azalmaktadır. Sokak, cadde hatta evimizden boşa akan sular kaç kişinin dikkatini çekiyor? Oysaki sularımız tükeniyor. Dünyada su çok, ama yüzde 3'ü içilebilir. Bizler ise bunun yüzde 1'ine ulaşabiliyoruz. Her yıl 5 milyon insan susuzluğun neden olduğu hastalıklardan ölüyor. Fazla tüketim sonunda birçok ülkede yer altı suları tükenmiş durumda. Su sıkıntımız hızla açlık sıkıntısına dönüşmeye başladı. Türkiye'de suların özelleştirilmesine karşıyız. Çünkü su yaşamsal temel haklarımızdandır. Su zengini ülkelerde yılda kişi başına düşen su miktarı 8 - 10 bin metreküp arasındayken Türkiye'de bu miktar bin 430 metreküptür. Bundan da anlaşıldığı gibi su fakiri bir ülkeyiz. Dört kişilik bir aile gerekli su tasarrufu yapar ise yılda 140 ton su tasarrufu elde edilir" dedi.

BAYANLAR TELEVİZYON ÖNÜNDE VAKİT GEÇİRİYOR
Kent Konseyi Kadın Meclisi Doğa ve Çevre Çalışma Grubu başkanı Neslihan Tekeli, günümüzde hanımların evlerinde en fazla vakti televizyonun karşısında dizi izlerken geçirdiklerini, bundan bir an önce kurtulmaları gerektiğini söyledi. TV dizileri ve bilgisayar oyunlarının bağımlılık yaptığını hatırlatan Tekeli, zaman kaybının telafisinin asla mümkün olmadığını kaydetti. Neslihan Tekeli, "En ucuz enerji tasarruf edilen enerjidir. Enerjinin dışarıdan alınması ekonomimiz için büyük bir yük. Taş kömürü, doğal gaz, petrol yenilenemeyen enerji kaynaklarıdır. Bunların yerine güneş, su, rüzgar, jeotermal, dalga gibi yenilenebilir ve çevre dostu enerji kaynaklarını kullanmamız gereklidir. Gerdeksiz enerji kaybedilen enerji demektir. Toplumun gelişmesini engelleyen en önemli israf zaman kaybıdır. Vakit nakittir sözü unutulmamalıdır. Çalışma, dinlenme, okuma, eğlenme saatlerimizi planlayarak zamanımızı daha iyi değerlendirebiliriz. Televizyon dizileri ve bilgisayar oyunları bağımlılık yapmaktadır. Bu durum zaman kaybı ve psikolojik bozuklukları ortaya çıkarmakta ve topluma zarar vermektedir. Bugünü ve geleceği ilgilendiren her konuda üzerimize düşenleri sosyal sorumluluk olarak kabul etmemiz gerekmektedir. İhtiyacın kadar kullan sloganını her zaman hatırlamalıyız. Bu bilinç ve duyarlılığı kazanarak topluma yaymak görevimizdir. Tüm Balıkesir bayanlarına televizyon önlerinden ayrılıp bizlere katılmaları için çağrıda bulunuyorum" diye konuştu.

KENT MEYDANI DÜZENLEMESİ
Basın toplantısında söz alan Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özenç kent konseyi olarak bütün çalışma guruplarının sesine kulak verdiklerini, önerilerini dinleyip Belediye Meclisinden geçenleri de titizlikle uyguladıklarını söyledi. Her şeyin daha güzel ve yaşanabilir bir Balıkesir için olduğunun altını çizen Yusuf Özenç, "Kent Konseyinde efor sarf eden bütün insanların tek hedefi bu şehirde yaşayan insanların daha iyi ve güzel şartlarda yaşamaları için değişik fikirler üretmektir. Bizim belediye yönetimi olarak görevimiz de buralardan gelen önerileri dikkate alarak belediye meclisinden geçen önerileri de uygulamaya sokmaktır. Bu önerilerden en önemlisi, Milli Kuvvetler Caddesi'nin kısmi yayalaştırılması ve Ali Hikmet Paşa Meydanı'nın yeni baştan düzenlenmesidir. Bunun projesi bitmek üzere, muhtemelen aralık ayı sonunda proje tamamlanacak ve yaz tatili sırasındada tamamen bitirilecektir. Yine kadın gruplarımızın destek vermesi neticesinde kadın sığınma evimizin eksikleri giderildi. Biz de idarecilerini atadık. Şu anda şiddete maruz kalmış kadınlarımızı kabul edecek durumdayız, o iş de bitti. Herkesin dediklerine kulak kabartıyoruz. Onları saygıdeğer buluyoruz. Onun için de kıymet verip uygulamaya çalışıyoruz. Ben Kent Konseyi başkanı olarak mümkün olduğunca çalışmalara katılıyorum. Balıkesir Kent Konseyi bu dönemki çalışmalarıyla Türkiye'de kendini üst düzeyde hissettirmektedir. Balıkesir Kent Konseyi'nin önerileri oralarda da kabul görmektedir. Bu sevinilecek bir durumdur. Bütün katkı sağlayanlara tekrar teşekkür ediyorum. Bu konuyla ilgili Adnan Menderes Mahallesinde güneş enerjisiyle aydınlatılan park yaptık. Yine Bahçelievler Mahallesinde 10 bin metrekare üzerine yaptığımız herkesin beğenisini kazanan çevre eğitim parkımız da güneş enerjisi ile aydınlanmaktadır. Belediye olarak bu enerjiye önem veriyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç'in Kent Konseyi Başkanı olarak Balıkesir'in kentsel simgelerinden biri olan tek meydanı Ali Hikmet Paşa Meydanı ile ilgili yaptığı açıklama dikkat çekti. Daha önce yine şehrin önemli yaşam alanlarının başında gelen Milli Kuvvetler Caddesi'nin kısmi yayalaştırması projesi kamuoyu ile paylaşılmış ve öneri Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edilmişti. Ali Hikmet Paşa Meydanı ile ilgili düzenleme yapılacağı açıklaması ilgi uyandırdı. Kentin simgeleşmiş olan AHP Meydanı'nda yapılacak düzenleme merakla bekleniyor. Yetkililer, 2012 Haziran ayında projesi hazırlanacak olan meydan ve cadde düzenlemelerinin yıl içerisinde tamamlanacağını ifade etti.

02.11.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kent Konseyi İz Bırakıcak Çalışmalara İmza Atıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi