Şifrem?
229 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'ta Tiyatro Coşkusu Yaşandı
Ayvalık'ta faaliyet gösteren Ayvalık Sanat Derneği’nin tiyatro topluluğu Tiyatro Objektif’in bu yılki ilk oyunu Aşk Grevi’ni, derneğin Ayvalık’a kazandırdığı ve ilk kez bu oyunla sanatseverlere kapılarını açtığı Sanat Fabrikasında sahneledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık Sanat Derneği’ne ait Sanat Fabrikası’nda ilk gösterimi yapılan oyunda, toprak derdine düşen ve bu yüzden sürekli savaşan erkeklerini dize getirmeye çalışan kadınların öyküsü, antik dönemlerden günümüze bir bakış açısı ile anlatıldı. Oyunun konusunun; savaşın getirdiği olumsuzluklara ve acılara daha fazla dayanamayacaklarını anlayan Anadolu kadınları birlikte hareket etme kararı ile erkeklerine kazan kaldırmasının ardından yaşadıkları topraklara barış gelene kadar eşlerine aşk yasağı uygulamaya karar veren kadınların; yağma ve rant kültürüne eleştirel bir bakışla, Anadolu coğrafyasının zenginliği olan farklı köken ve farklı kültüre dayalı ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara dikkati çekmeyi amaçladığı kaydedildi.

Tiyatro Objektif'in repertuarına aldığı oyunun şen şakrak bir komedi olmasının yanı sıra günümüz Türkiye’sinin sorunlarına etkileyici bir bakış açısıyla, son dönemde oluşturulmaya çalışılan ayrımcılığa karşı birlik mesajı vermek ve toplumun tiyatro aracılığıyla önyargılarından sıyrılmasına olanak sağlamak için özenle seçildiği belirtildi. Ayşe Tosunoğlu, Ayşegül Tekten, Dilek Güzel, Erkan Cılak, Hakan Urul, Sedat Pamukçu ve Sudi Pulathanelinin rol aldığı oyunda, toplumlara sunulan ve savaş seçeneğinden başka seçenek bırakmayan egemen güçlere karşı eleştirel ve komik bir yergi gözler önüne sererken, Türkiye mozaiğinin her renginin görülebilmesinin mümkün olduğu oyunu, tiyatro tarihinin ilk savaş karşıtı oyunlarından biri olarak değerlendirilen Lysistrata'nın yazarı Aristophanes'ten Savaş Aykılıç’ın günümüze uyarladığı öğrenildi.

Yaklaşık 2 bin 400 yıl önce kaleme alınmış olmasına karşın, Aristophanes'in en iyi kurulmuş, en insani komedyası olarak bilinen oyunun, dünyanın birçok ülkesinde yüzlerce tiyatro topluluğu tarafından sahnelendiği kaydedildi.

“AYVALIK HALKI SANAT FABRİKASINA SAHİP ÇIKMALIDIR”
İzleyenleri gülmekten kırıp geçiren iki perde komedi oyununun sonunda, sahnedeki sanatçıların performanslarının ayakta alkışlandığı gözlenirken, oyunun sonunda sahneye çıkan oyunun yönetmeni, TV izleyicisinin Kurtlar Vadisi-Irak filminde ki ‘Türkmenbaşı’ rolünün yanı sıra dizi filmlerden tanıdığı usta tiyatro oyuncusu, devlet sanatçısı Yavuz İmsel, Ayvalık’ın, Edremit Körfezinin hatta bölgenin bir derneğe ait ilk özel tiyatro salonu olma özelliğini taşıyan Sanat Fabrikasında ilk oyunlarının gösterime girmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, “Oldukça güç koşullarda hayata geçirmeye çalıştığımız Sanat Fabrikasında sanatsal anlamda ilk faaliyetimizi de böylelikle gerçekleştirdik. Amacımız, genç jenerasyona sanatı ve özellikle tiyatroyu sevdirebilmek ve onları bu yöne teşvik etmektir. Bu noktadan yola çıkarak Ayvalık’ımızda eski bir zeytinyağı fabrikasını Sanat Fabrikası haline getirdik. Halen daha eksikliklerimiz var. Umarım önümüzdeki günlerde bu eksikliklerimizi yavaş yavaş tamamlarız. Ancak bu konuda ben Ayvalık halkında kendilerine ait olan bu sanat fabrikasına sahip çıkmalarını istiyorum” diye konuştu.

İlk kez geçtiğimiz Pazar günü gösterime giren Aş Grevi adlı oyunun; sırasıyla 03–09–16 tarihlerinde ve 19 Kasım’da geniş katılımlı bir gala ile Ayvalıklı sanatseverlerle buluşacağı öğrenildi. Ayvalık Sanat Derneği tarafından kurulan Sanat Fabrikası’nın eksikliklerinin tamamlanması amacıyla hazırlanan oyunun davetiyelerinin Savaş Kırtasiye, Coşkun Şekerleme ve Sanat Fabrikasından temin edilebileceği belirtiliyor.

01.11.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'ta Tiyatro Coşkusu Yaşandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi