Şifrem?
104 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

MHP Lideri Bahçeli Balıkesir'i Ziyaret Etti
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin terör ile daha etkin ve net bir kararlılıkla mücadele etmesi gerektiğini belirterek, "Irak'ın kuzeyindeki terörist mevcudiyeti bitirilmeden bize rahat yüzü yoktur" dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği hizmetlerle ilgili toplu açılış ve temel atma töreni için Balıkesir'e gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurtdereli Kapalı Spor Salonu'ndaki törende bir konuşma yaptı. Türk milletini bölmeye, parçalamaya çalışanların boşa çabaladıklarını söyleyen Bahçeli, "Türk milletinin mensubu olmaktan gurur duyan, insanımız arasına ekilmeye çalışılan fitne tohumlarından rahatsızlık duyan, milli ve manevi kıymetleri yücelten herkesle birlikte olacağız. Birlikte geleceğe yürüyeceğiz. Bizde ayrılığa, küslüğe, hizbe ve kavgaya geçit yoktur. Bölünmeye, dağılmaya, bin yıllık kardeşlik hukukunu bozmaya asla onay yoktur. Bilinsin ki Türk milletiyle kimin husumeti varsa, bizim de onlarla hesabımız olacaktır. Türk milletine kimin kini varsa, bizim de onlara büyük bir öfkemiz bulunacaktır. Unutulmasın ki Milliyetçi Hareket'in var oluş ve anlam gayesi aziz milletimizdir. Bu muhterem tarihsel kudreti, paha biçilmez hazineyi, muazzam sosyolojik değeri Allah'ın izniyle tahrip ettirmeyeceğiz, yıkıma uğratmayacağız. Bunu da sizlerden aldığımız güçle yapacağız. Sizlerin desteği ve himayesiyle, her ihaneti dize getireceğiz. Çözülmemizi bekleyenler, parçalanmamızı gözleyenler boşuna uğraşmasın. Cumhuriyeti tasfiye etmek için fırsat kollayanlar, Türk milletinin alt kimlikler arasında taksim ederek kutlu varlığını sona erdirmek için ortam hazırlayanlar boşuna heveslenmesin. Asla başaramayacaklar, asla emellerine muvaffak olamayacaklardır. Çünkü biz varız ve Balıkesirli kardeşlerimle yek vücut olarak saldırıları bertaraf etmeye Allah'ın izniyle hazırız ve yeterliyiz" diye konuştu.

"DEPREM SONRASI AKSAKLIKLAR ÜZDÜ"
Son günlerde üst üste yaşanan terör saldırıları ve Van'daki depremle büyük bir sarsıntı yaşandığını belirten Devlet Bahçeli, bölücü canilerin hain saldırılarının milleti ayağa kaldırdığını, Van'daki deprem felaketinin ise bir başka vahim hadise olarak kendisini gösterdiğini kaydetti. Van depreminde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen MHP lideri Devlet Bahçeli, "Yüzlerce vatandaşımız bu afette hayatını kaybetti, binlercesi de yaralandı. Acımız büyüktür. Cenabı Allah depremde vefat eden tüm kardeşlerimden rahmetini ve mağfiretini esirgemesin. Milletimiz el ele vererek Van'daki enkazı kaldırmak ve açılan yaraları tedavi etmek için harekete geçmiştir. Kardeşlik bağlarının gücü, Van'ı umutlandırmış ve yıkıntıların tahribatını bir nebze de olsa hafifletmiştir. Türk milleti matemini, felaketini tıpkı sevinçleri gibi paylaşmış ve Van'ın ufku tekrar parlamaya başlamıştır. Bu millet ruhuyla iftihar ediyorum. Yardımlarla bölgeye verilen destekleri çok önemsiyorum. Her aile bir aileye, her anne bir anneye, her baba bir babaya, her genç bir gence, her çocuk bir çocuğa kardeşlik ruhuyla el verirse, biz hacmi ve boyutu ne olursa olsun her türlü sıkıntıyı aşarız, her güçlüğü yeneriz. Ama deprem sonrası koordinasyon bozuklukları, yeterli çadırın bulunamaması, yardım dağıtımındaki aksaklıklar, yağma ve kargaşa, maalesef talihsiz ve kötü bir tablo olarak hafızalara kazınmıştır. Oysaki deprem konusundaki tecrübemiz milletçe çok fazladır. 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 felaketlerinde büyük bir darbe yemiş ve gelmiş geçmiş en büyük yıkımlardan birisiyle karşılaşmıştık. Çok şükür ki bununla da mücadele ettik ve depremin yaralarını kısa süre içerisinde sardık. AKP hükümeti bunun üzerinden siyaset yapıp hala istismarda ısrar edeceğine, bir an önce tecrübelerden istifade etmeli ve Van'ı eski güzelliğine, sağlığına ve düzenine kavuşturmalıdır" dedi.

"TERÖRLE MÜCADELE"
MHP lideri Devlet Bahçeli, hükümetin terörle mücadelede yetersiz kaldığını, kararlık göstermediğini ileri sürdü. Çukurca'daki hain saldırının ardından bölücü örgütün cinayetlerini durmadan sürdürdüğünü, terör örgütüyle mücadele edildiği söylendiği halde hala şehit verildiğini söyleyen Devlet Bahçeli, "Çukurca'daki terör vahşetinin sonrası durmayan katiller cinayetlerine devam etmektedir. Osmaniye'de önceki gün iki polisimizi şehit verdik, aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.

Kederli ailelerine, yakınlarına, mesai arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Bölücü terörle mücadele edildiği söyleniyor, öldürülenlerle ilgili rakamsal bilgiler veriliyor, ama bombalar patlamaya, tuzaklar kurulmaya, saldırılar artmaya ve şehitler toprağa düşmeye devam ediyor. Bu rezalet karşısında milletimiz, bölücü terör belasının ne zaman ve hangi şartlar altında sona ereceğini soruyor ve merak ediyor. Şehirlerdeki hain suikastlar, gözü dönmüş canlı bombalar, şerefsizce yapılan kalleş saldırılar milletçe sabrımızı taşırmak üzeredir. Bu kanlı tezgahın son bulması ve terör maşalarının yok edilmesi veya ele geçirilmesi için aymazlığa, gaflete ve mazeretler bulmaya tahammülümüz yoktur. Terörle kapsamlı ve kararlı mücadele etmesi için hükümete yaptığımız öneriler, verdiğimiz destekler sorumsuz ve bir anlam ifade etmeyecek nafile girişimlerle heba edilmemelidir. Bu tavrımız tekrar hatırlatırım ki sonsuz ve sınırsız da değildir. Bazı gelişmeler, sınır ötesinden gelen hezeyanlar bizim fazlasıyla canımızı sıkmakta, hükümetin dengesiz, yetersiz ve çekingen vaziyeti beklentilerimizi zedelemektedir. PKK'yı terör örgütü görmediklerini cüretli bir şekilde itiraf eden Irak'ın kuzeyindeki peşmerge yönetimine hala dersi verilmemiştir. Fitnenin başı oradadır. Canileri himaye eden, koruyup üstümüze salan bataklık oradadır. Terl ele vererek Van'daki enkazı kaldör örgütünün kampları, inleri peşmerge reisinin kontrol ve gözetimindedir. AKP hükümeti bakışını ve değerlendirmelerini yeniden baştan ele almalıdır. Partimizin ısrarla söylediği Milli Güvenlik Kurulu'nca da sonunda kabul edilen, Irak'ın kuzeyindeki terörist mevcudiyeti bitirilmeden bize rahat yüzü yoktur. Bu milli irade gösterilmelidir. Bu cesaret ve hamiyet sergilenmelidir. Hükümet terörün ve bölücülüğün kökünü kazımalı, belini kırmalıdır. Milletimiz ölüm kalım mücadelesine yeterince maruz kalmıştır. Terör şebekesi arkasında duran unsurlar, siyasetteki uzantıları, canilere kol kanat geren mihraklar Türk milletinin azametiyle tanışmalıdır.

Şayet böyle bir mücadele gösterilmezse milletimizin önünde gözyaşı, kavga ve çözülmeyle yoğrulmuş kara günler durmaktadır. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan 88 yıl sonra millet ve devlet bekası telafisi olmayan tehlike ve tehditlerle karşı karşıyadır. Ülkemiz bölünmenin karanlık kuşağına adım adım sürüklenmektedir" ifadelerini kullandı.

EKONOMİ ELEŞTİRİSİ
MHP lideri Devlet Bahçeli, hükümetin ekonomide de gerekli mücadeleyi veremediğini, yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele vaatlerinin yerine getirilmediğini iddia etti. Devlet Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:
"Türkiye'nin bugün karşı karşıya bulunduğu yoksulluk, hayat pahalılığı, vergi, elektrik, doğalgaz zamları, geçim iş ve aş sorunları, teşvik edilen cepheleşmeler, çözümsüz bırakılarak kemikleşen toplumsal sorunlar, diz boyu yolsuzluk ve kanunsuzluklar milli birlik ve bütünlüğümüzü hedef alan kanlı terör, etnik bölücülük, millet olarak geleceğimizi tehdit eden başlıca sorunlar haline gelmiştir. İşçi, memur, emekli, esnaf, sanatkar, çiftçi ve köylü ekonomik sıkıntıların altında ezilmiştir. Perişanlık, sel gibi herkesi istila ve işgal etmiştir. Gelir dağılımındaki adaletsizlik vicdanları isyan ettirecek sınıra dayanmıştır. Sorun alanları genişlemiş, etnik köken, dil, din, inanç ve mezhep temelindeki kamplaşmalar iyice kuvvetlenmiştir. Ahlaki çöküntü, sosyal çözülme, şiddet, kaba güç gösterileri, acımasız cinayetler ve kültürel çürüme her alana yayılmıştır. AKP hükümeti 'yoksullukla mücadele edeceğiz' diyerek iktidara gelmiş ancak fiiliyatta yoksulluğu ve işsizliği geniş halk kitleleri için kader haline getirmiştir. Yolsuzlukla mücadele sözü vermiş ancak ne hazindir ki bütün kadrolarıyla boğazına kadar yolsuzluk çamuruna batmıştır. 'Yasaklarla mücadele edeceğiz' sloganıyla iş başına gelmiş ancak iktidar döneminde ahlaki, vicdani, hukuki ve siyasi hiçbir kayıt tanımayan uygulamalarıyla korku ve baskıyı kökleştirmiştir. 'Tek millet ve tek devlet' sloganını ağzından düşürmemiş ancak PKK açılımıyla bölücülere cesaret vermiş ve bölücülüğün taşeronu olarak tarihe geçmiştir. Türkiye bugün bir açmazdadır. Ama çaresiz, umutsuz ve kaderine terk edilmiş de değildir. Her akşamın bir sabahı, her yokuşun da bir inişi vardır. İnşallah bugünler geçecek, milletimiz güzel, neşeli ve refah dolu günlere ulaşacaktır. Milliyetçi Hareket, bunu sağlamak için vardır ve aziz milletimiz için her fedakarlığı, her çalışmayı göstermeye azimlidir. Partimizin yönetimi altında bulunan e vererek Van'daki enkazı kald belediyelerin başarısı sizlere verdiğimiz sözün bir parçası ve gereğidir. İnanıyorum ki gün gelecek sizlere daha fazlasını sunacağız. Ne mutlu Türk'üm diyene."

MHP lideri Devlet Bahçeli, konuşmasının ardından Balıkesir Belediyesi'nce yapılacak olan yeni mezarlık, asri mezarlık, Şehitler Parkı, Adnan Menderes ve 1. Sakarya mahalleleri kapalı pazar yerleri ve Engelsiz Yaşam Parkı'nın temellerini attı. Ayrıca, yapımı tamamlanan hayvan pazarı, köprü ve bulvar, çevre eğitim parkı, oyun ve dinlenme parkları ile semt spor sahalarının toplu olarak hizmete açılışlarını gerçekleştirdi.

Törende Belediye Başkanı İsmail Ok, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye el dokuması halı ile özel bir yüzük takdim etti. Yüzüğü parmağına takan Devlet Bahçeli, Belediye Başkanı İsmail Ok'u başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Daha sonra toplu açılışları yapılan hizmet alanlarını gezen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ardından karayolu ile Balıkesir'den Ankara'ya hareket etti.

31.10.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir MHP Lideri Bahçeli Balıkesir'i Ziyaret Etti

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi