Şifrem?
166 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Türk Medyası Zeytin Hasadında Buluştu
Ayvalık'ta bu yıl 7.’si düzenlenen Zeytin Hasat Günleri etkinliklerine Türkiye’nin tanınmış gazeteci ve yazarları, organizasyonun onur konuğu olarak ağırlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık’ta bu yılın ilk zeytin hasadı, Ziraat Odası’nın zeytinliğinde yapılırken, buradaki hasatta; Nazlı Ilıcak, Güngör Mengi, Durmuş Odabaşı, Can Aksın, Seda Kaya Güler, Nebil Özgentürk, Ergun Babahan, Cezmi Ersöz, Cevher Kantarcı, Ahmet Utlu, Dilek Gappi, Tarihçi Yazar İlber Ortaylı gibi izleyici ve okuyucunun televizyon ve gazetelerden tanıdığı yaklaşık 60 ünlü gazeteci-yazarın yanı sıra son günlerde rol aldığı dizi filmlerle şöhretine şöhret katan usta oyuncu Tuncel Kurtiz katıldı.

Ayvalık Belediyesi ile Ayvalık Ticaret Odası’nın ortaklaşa düzenlediği 7. Zeytin Hasat Günleri etkinlikleri kapsamında hazırlanan program dahilinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı, Ayvalık Belediyesi’ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapılan; Uluslar arası Zeytinyağı Konseyi İcra Direktörü Jean Lois Barjol, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Komitesi Başkanı Dr. Mustafa Tan, Uluslar arası Zeytinyağı Konseyi Tanıtım Şefi Ender Gündüz, Zeytinyağı Üreticisi ve İşletmeci Ahmet Sucu’nun da panelist olarak katıldığı “Zeytinyağının İç ve Dış Pazardaki Sorunları ve Hedefleri” paneline katılan kalabalık ünlü gazeteciler, konuşmacıların anlattıklarını ilgiyle dinledikleri gözlendi.
Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan 36 firmanın stantlarını da ziyaret eden gazeteci-yazarlar, etkilik programının ilk gecesinde Ayvalık’ın dünyaca ünlü Cunda Adası’ndaki restoranlarda ilçe mutfağının enfes deniz ürünleri ile mezelerinin tadına bakma imkanını buldu.

‘ZEYTİNDEN DAMLAYANLAR’ İLGİ GÖRDÜ
7. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri etkinliklerinin son gecesi zeytinyağı sektörünün lider markalarından Komili’nin konuğu olan duayen gazeteci-yazarlar Ortunç Otel’de verilen gala yemeğinde ‘Zeytinden Damlayanlar’ adlı belgeselini izledi. Ege’nin kuzeyinden güneyine, çiftçisinden mühendisine, köylerinden fabrikalarına kadar zeytine ve zeytinciliğe dair her şey kaydedilerek; yaklaşık 3 aylık sürede 50’ye yakın kişiyle 120 saatten fazla söyleşi yapılarak hazırlanan ‘Zeytinden Damlayanlar’ belgeselin, Türkiye’de zeytinyağı kültürünün gelecek kuşaklara taşınması ve toplumsal belleğin korunması amacıyla hazırlanması nedeniyle de izleyenlerden büyük beğeni ve takdir topladığı gözlendi.

Ayvalık’ta ki hasat şenliklerinin son günü olan 23 Ekim Pazar günü saat 11.00’de Cunda Adası’ndaki Pateriça Bölgesinde bulunan ‘ 1. Köy’ ismiyle anılan mevkide ‘Bıyıklı Beach’ta yine Komili tarafından verilen brunch’a katılan konuk gazeteci ve yazarlara Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ve Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın yanı sıra Ana Gıda Genel Müdürü Ümit Ersoy’un da eşlik ettiği gözlendi.

Bahardan kalma havada, klasik müzik eşliğinde zeytinyağı ile yapılan yiyeceklerden oluşan menüden oluşan brunch öncesinde Komili’ye ait zeytin tarlasında zeytin toplayan ünlü gazeteci ve yazarların topladıkları zeytinler anında makinelerle sıkılarak yapılan ham, doğal ve katkısız zeytinyağları şişelendi ve zeytin toplayan ünlü gazeteci ve yazarlara armağan edilmesi ünlü konukları oldukça mutlu etti.

“AYVALIK MUTFAĞINI TANITIYORUZ”
7. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri etkinliklerinin verilen brunch ile sona ermesinin ardından görüşlerini aldığımız Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, düzenledikleri zeytin hasat günleri etkinliklerine katılan misafirlere Ayvalık’taki zeytin yağlı mezeler ve zeytinyağlı yemeklerle ilçenin her geçen gün gurme dünyasında rakipsiz yerini almaya başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Türközen, Bu etkinlikle Ayvalık’ın zeytinyağı menşeli mutfağını ve tatlarını daha geniş kitlelere tanıtmayı amaçlıyoruz. Bunu yaparken da Türkiye’de zeytinyağı tüketiminin artmasının da katkıda bulunmaya çalışıyoruz” dedi.

Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant’da, etkinlikler süresince havanın güneşli ve bahardan kalma geçmesinden dolayı şanslı olduklarını vurgulayarak, “Ayvalık’ımızı turizm alanında dünyaya tanıtırken, ilçemizin en önemli ekonomik değerlerinden biri olan dünyanın en kaliteli zeytin ve zeytinyağının üretildiği ilçemizi bu alanda da tanıtabilmenin amaçlandığı bu etkiliklerde bulunan ülkemizin güzide basın kuruluşlarının temsilcilerinin de katkılarıyla amacımıza ulaştığımıza inanıyorum. Son günlerde Güneydoğu Bölgemizden gelen şehit haberlerinin ardından millet olarak en çok ihtiyacımız olan birlik ve beraberliğimize bu etkiliğin önemli bir katkısının da bulunduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“AYVALIK ZEYTİNYAĞLARINI DÜNYA PİYASASINA SOKMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer ise, bu yıl 7.’si düzenledikleri Ayvalık Zeytin Hasat Şenlikleri’nin bu yıl halkın da katılımıyla geliştiğine inandığını belirterek, “Bu yıl özellikle sektörün en önemli firmalarının tanıtım stantlarını kurduğu etkiliklerimiz dahilindeki Zeytin Pazarı’nın ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda kurulması çok daha farklı ve daha zengin bir katılımın oluşmasını sağladı” dedi.

Zeytin Hasat Günleri etkinlikleriyle Ayvalık Zeytin ve Zeytinyağlarını dünyaya pazarlamayı hedeflediklerini kaydeden Gençer, “Dünyanın en kaliteli zeytinyağlarının üretildiği Ayvalık Zeytinyağlarını hak ettiği değeri ile dış piyasaya ihraç etme yolunda bu etkinliklerimizde dev adımlar attığımıza inanıyorum” diye konuştu.

Etkinliklere büyük destek veren firmalardan Komili-Kırlangıç markalarının sahibi Ana Gıda’nın da bağlı olduğu Anadolu Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı ünlü işadamı Tuncay Özilhan’da Türkiye’nin ekonomisinin gelecekte ki en büyük kazanç kapılarından birinin Enerji sektörü diğerinin ise tarım olduğunu vurgulayarak, “Bu yüzden biz Anadolu Gurubu olarak tarımsal alanda önemli bir rol üstlenmeye çalışıyor ve yatırımlarımıza tarımsal alanlara da yönleniyoruz” dedi.

Özilhan, Komili-Kırlangıç olarak Ayvalık Zeytin Hasat Günleri’ne katkı vermekten mutluluk duyduğunu belirterek, Türk Zeytinyağının dünya pazarlarında hak ettiği seviyeyi yakalaması adına bu tip etkinlikleri desteklediklerinin altını çizdi.

24.10.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Türk Medyası Zeytin Hasadında Buluştu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi