Şifrem?
115 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'ta Emek Partisinden Zam Tepkisi
Ayvalık'ta, hükümetlerin halkın cebinden hazineye para aktarabilmesinin en kestirme yolunun bir çok mal ve hizmete zam yapılması olduğunu düşünen Emek Partisi İlçe Başkanı Cemil Tosunoğlu, son günlerde hükümet tarafından bazı mal ve hizmetlere yapılan zamlar için tepki gösterdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Yapılan zamların, zenginin de fakirin de aynı fiyattan kullandığı temel tüketim mallarına geldiğinde, bu zamların; yoksulların cebinden para çalıp bunu zenginlere (kredi, hibe, destek vb. adı altında) aktarma anlamına geldiğini savunan Tosunoğlu, yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Bunu en iyi hükümetler bilir. Milyonluk, milyarlık gelire sahip olanlardan vergi alamayan hükümet, her sıkıştığında zamlara başvurmakta, en temel tüketim mallarına ve hizmetlere zam yaparak zenginden alamadığını fakirden alarak bütçesini düzeltmekte, zenginlere yeni büyük miktarda krediler sağlamak için hazinesini güçlendirmektedir. Son yapılan elektriğe yüzde 10, doğalgaza yüzde 15’lik zam tipik bir zenginden alınamayan verginin yoksulun sofrasından alınmasıdır” ifadelerini kullandı.

Seçim öncesi ‘zam yok’ diyerek halktan oy isteyen AK Parti’nin; seçimin ardından ulaşıma, elektriğe ve doğalgaza üst üste zam yaptığını vurgulayan Emek Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Cemil Tosunoğlu, “İnsanca yaşayabilmemiz için gerekli eğitim, sağlık, enerji, su gibi kamu hizmetlerini piyasalaştıran, özelleştiren AKP iktidarı böylece ‘ustalık dönemi’ zamlarına başladı. AKP kurmayları her zamda halkın karşısına maliyet-kar-zarar hesabıyla çıkıyor. Bir kez daha söylüyoruz kamu hizmetlerinden kar elde edilemez, maliyet halka ödettirilemez, kamu hizmetlerinin özelleştirilerek sermayeye devredilmesi halkın zararına, patronların çıkarınadır. Elektrik ve doğalgaza yapılan zam bütün diğer hizmetleri ve ürünleri etkileyecek. Henüz zamlı elektrik ve doğalgaz faturaları evlerimize, okullarımıza, hastanelerimize ulaşmadan sadece Eylül ayında en temel besin maddelerinden yumurta yüzde 20, süt yüzde 8 zamlandı bile. Hastaneler, okullar ve öteki kamu kurumlarına yapılan sübvansiyon da bu zamlar yapılırken kaldırılmıştır. Bunun anlamı ise, bu sübvansiyonların yaratacağı masraflar da vatandaşa yıkılacağıdır. Elektriğe, doğalgaza yapılan zamlar dikkate alındığında bu zamlarla birlikte istisnasız her emekçi hanesine ayılık 20–40 liralık bir yük gelmiştir” ifadelerine yer verdi.

“İKTİDAR PARTİSİ FATURAYI HALKA KESİYOR”
AK Parti’nin yönetim biçiminin faturayı halka kesmek olduğunu kaydeden Tosunoğlu, “Kışa girerken nasıl ısınacağız, elektrik faturamızı nasıl ödeyeceğiz, nasıl besleneceğiz temel ihtiyaçlarımızı nasıl karşılayacağız? AKP bunları düşünmüyor! Tek düşündüğü halkın temel ihtiyaçları üzerinden nasıl kar edeceği, patronlara nasıl kar ettireceği! AKP, elektrik ve doğalgazda zamlara döviz artışını gerekçe gösterirken ne asgari ücrete, ne maaşlara döviz kuru üzerinden zam yapmıyor. Emekçi ailelerine yüklenen bu yükün anlamı asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılan zamların tümünün götürülmesidir. En iyi toplu sözleşmelerden bile birkaç puanı götürmüştür bu zamlar. Son yapılan doğalgaz ve elektrik zamları, işsizlik ve düşük ücretle geçim mücadelesi veren emekçilerin yüklerini biraz daha arttırdı. Yapılan zamlar yetmezmiş gibi enerji nakli hatlarındaki kayıp ve kaçak bedellerinin de tüketicilerin faturalarına yansıtılıyor, faturanın bir gün gecikmesi durumunda açma kapama bedeli olarak 18 TL alınıyor. AKP; elektrik ve doğalgaza; temel gıda maddelerine yaptığı zamları derhal geri çekmelidir. Kamu hizmetleri üzerinden kar etmekten, maliyeti halkın sırtına yüklemekten vazgeçmelidir” diyerek, iktidarın yaptığı zamlara karşı halkın sessizliğini bozmasını ve zamlara karşı örgütlü mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

13.10.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'ta Emek Partisinden Zam Tepkisi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi