Şifrem?
95 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Başkan Kılıç İddiaları Yalanladı ve Yargıya Başvurdu
Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, bölgenin bazı yayın organlarında hakkında yazılan haberlere açıklık getiren bir toplantı düzenledi ve yargı yoluna baş vurduğunu açıkladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

İlçede yayın yapan bazı yerel gazetelerde, aleyhinde aslı olmayan iddiaların yer aldığı haberler çıktığını söyleyen MHP’li Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, makam odasında ani bir basın toplantısı gerçekleştirdi ve iddiaları açıklık getirdi. MHP Edremit İlçe Başkanı Ahmet Soylu ile arasında bir husumet olmadığını ve Ahmet Soylu’nun ağzından yazılan haberin de çarpıtıldığını söyleyen başkan Kılıç, sert konuştu. Kılıç, başkan Ahmet Soylu ile haberin yayınlanmasının ardından görüştüğünü ve Soylu’nun kendisine, “Ben Bahse konu gazete yetkilisiyle görüştüm. Fakat haberde yer alan söylemlerde bulunmadım” dediğini ve bunun üzerine iddialar ile ilgili hukuk yolunu kullanarak dava açtığını söyledi.

Bölgedeki basın yayın organlarında yer alan haberlerin biraz daha ilçenin menfaatine olması gerektiğini söyleyen başkan Kılıç, “Edremit Belediyesi’nin eksikliklerini tabiî ki yayın organlarınızda haber yapacaksınız. Ben bu tarz haberlerden kesinlikle rahatsız olmam. Fakat doğrunun yazılmasından yanayım. Asılsız iddialar ve yalanlarla haber yapılmasına çok sinirleniyorum ve bu tarz tutumları da ilçenin aleyhinde görüyorum. Basın yoluyla yapılan asılsız iddialar ile ilgili artık yargı yolunu kullanacağız ve bu son haber ile ilgili gerekli hukuki girişimimizi gerçekleştirdik. İlçemizde son yıllarda kaydettiğimiz büyük değişimin ve gelişmenin farkında olmayan veya olmak istemeyen basın mensupları ve basın kuruluşları var sanırım. Biz Edremit Belediyesi olarak, ilçemizi il yapmak için gerekli olan tüm yatırımları gerçekleştirme gayreti içine girmiş bulunuyoruz. Öncelikle borçlu aldığımız belediyeyi borç batağından temizliyoruz. Benim şahsi olarak kimseye borcum yoktur. İlçemize şöyle bir bakın, şehir mezarlığımızı gezin. Bugün hava yağışlı ve isterseniz şimdi gidin bakın. Ne çamur var, ne su baskını. Cadde ve sokaklarımıza bakın. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi küçük bir yağmurda artık ilçemizi sel suları kaplamıyor. İlçemizi parke taşlar ile donattık ve halen çalışmalarımız sürüyor. Yalnızca sayılı büyük şehirde görebileceğiniz yapıda bir hayvanat bahçesini ilçemize kazandırmaya çalışıyoruz. Ülkemizin en büyük, 6 bin 200 kişilik amfi tiyatrosunu tamamlamak üzereyiz. Belediyemizin ve benim şahsi katkılarımla oluşturduğumuz Ülkü Tepemizde bulunan ağaçları hiç incelediniz mi? Ülkü Tepesi’ne çıkıldığında Kaz Dağları’na çıktığınızda görebileceğiniz tüm ağaç çeşitlerini bulabiliyorsunuz. Oraya, Amerikan Meşesi, Sakız Ağaçları, Keçi Boynuzu Ağaçları gibi çeşitli ender ağaçlardan eşsiz bir orman oluşturduk. Kaz Dağları’na çıkamayan insanlar artık Ülkü Tepe’ye çıkarak Kaz Dağları’na çıkmış gibi oluyor. İlçemizde muz bahçeleri bile oluşturduk. Türkiye’de 124 çeşit zeytin cinsinin bir arada bulunduğu tek mekan Edremit’tedir. Edremit Belediyesi bu hizmetleri zevk için veya menfaat için yapmadı. Tek kazanç, Edremit’in menfaatidir. Edremit Bunlar benim şu anda aklıma gelenler” dedi.

“İLÇEMİZDEKİ PARKIN ADI CHP’Lİ ESKİ BİR BAŞKANIN ADIDIR”
Belediye Başkanlığı görevini siyaset göz etmeden yerine getirdiğini söyleyen başkan Kılıç, Faruk Serpil Parkı’nın adının da eski bir CHP’li başkanın adı olduğunu açıkladı. Kılıç, “İncelerseniz, ülkemizde eşi görülmemiş büyük hizmetlere Edremit’te rastlamanız kuvvetle muhtemeldir. Hiçbir zaman başka bir belediyeyi kendimize rakip olarak görmedik. Edremit Belediyesi olarak sürekli yurt dışına çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz. Her yurt dışı incelememizden ilçemiz için faydalı bir getiri sağladık. Gittiğimiz tüm ülkelerin havadan görüntülerini çektik. Elimizde büyük bir fotoğraf arşivimiz oldu. Yapılan haberlerde makam araçlarım konu ediliyor. Ben şahsi olarak varlıklı bir ailenin çocuğuyum ve avukatlık mesleğim var. Yakınımdakilerin ısrarla Mercedes marka makam aracına bin demesine karşın. Ben Mercedes’e binmiyorum. Belediyemizde makam araçları arttı. Fakat, makam araçları belediyemizin hizmet müdürlüklerine alındı ve gerekliydi. Ben Belediye Başkanlığı görevimi siyaset göz etmeden yapmaya çalışmaktayım. İlçemizin en büyük parkına CHP’li eski başkanın adını verdik. Başkanların ve eski liderlerin adlarını caddelerimize koyuyoruz. Biz siyaset gözetmiyoruz. Bizden önceki dönemden Edbel Şirketi’nin 4 trilyon TL’lik bir borcu var. Kendi çalışanlarına bile maaş ödeyemiyor. Bir hedef belirledik ve 01.01.2012 gününe kadar belediyenin tüm borçlarını temizleme yarışına girdik. İlçemizin Atatürk Mahallesi’ndeki yol sorununu da Allah nasip ederse Kasım ayının 20’sine kadar çözeceğiz.

İlçemizin temsili varlıkları arasına girecek olan 4 minareli bir cami projesinin başlatıcısıyız. Dernek imkanlarıyla projelendirilen camimiz yakın zamanda ilçemizin her köşesinden görünecek ve Edremit’in sembol varlığı olacaktır. Biz ilçemiz izin bu projelerle uğraşıyoruz. Belediye Meclis Toplantılarımızı ülkemizdeki diğer belediyelerden farklı olarak radyodan canlı olarak veriyoruz. Belediye Başkanlığı Makamımızda kapı bile yok. Göreve geldiğimiz gün kapımızı çıkartmıştık ve daha da takmadık. Ülkemizin en şeffaf belediyeciliği öyle zannediyorum ki, Edremit Belediyesi’nde yapılıyor. Bu kadar hizmet kaleme alınmıyor ve küçük hesaplar peşinde koşuluyor. Ben bu duruma, ilçemiz adına üzülüyorum. Gelin, olumsuzluklarla birlikte biraz da, ilçemizde yaşanan gelişmeleri yayın organlarınızda kamuoyuna yansıtın” diye konuştu.

Basın toplantısına, ilçede görev yapan çok sayıda haber ajansı, ulusal basın organları temsilcileri ve yerel basın organları temsilcileri katıldı.

10.10.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Başkan Kılıç İddiaları Yalanladı ve Yargıya Başvurdu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi