Şifrem?
157 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

SGK Alacaklarını Unutan Vatandaşları Arıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Balıkesir İl Müdürlüğü, banka ve postane şubelerindeki alacaklarını unutan yaklaşık 11 bin kişiye ulaşmaya çalışıyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

SGK İl Müdürü Cem Dinç, 2010 - 2011 dönemine ait toplam 1 milyon 500 bin TL'ye yakın paranın hesaplarda unutulduğunu, kuruma geri dönen bu paraları sahiplerine vermek için çalıştıklarını bildirdi.

KİŞİ BAŞINA 7 BİN, 8 BİN, 9 BİN TL ALACAKLILAR VAR
SGK İl Müdürü Cem Dinç, 2010-2011 yılını kapsayan vatandaşların banka veya postane şubelerine SGK'dan gönderilen, "iş göremezlik -rapor parası-, prim iadeleri, yolluklar, medikal ödemeler" gibi iadelerini almayıp unutan vatandaşlar için çalışma başlattıklarını açıkladı. Dinç, "Biz kurum olarak bunlarla ilgili bir araştırma yaptık ve çok ciddi rakamlara ulaştık. Şu anda 10 bin 819 kişi yani yaklaşık 11 bin kişi bizden bu ödemeleri almamışlar ve sisteme iade olmuş. Bunun TL bazındaki karşılığı 1 milyon 350 bin TL, yaklaşık bir buçuk milyon TL. Biz bu paraları vatandaşlarımıza iade etmek istiyoruz, bununla ilgili çeşitli çalışmalar yaptık. Alacaklarla ilgili vatandaşlarımızın isimlerini internet sitemizde yayınladık. Valilik aracılığıyla kaymakamlık ve muhtarlıklara gönderdik. Hesaplarda unutulup bekleyen paralar 9 bin lira, 8 bin lira, 7 bin lira gibi rakamlar. 20 TL alacağı olan da var, 9 bin TL alacağı olan da" dedi.

SGK İl Müdürü Cem Dinç, okullar açılmadan önce başlattıkları çalışmada www.balikesirsgk.gov.tr internet sitesinde paralarını unutan vatandaşların (yaklaşık 11 bin kişi) isimlerini yayınladıklarını, SGK Balıkesir İl Müdürlüğü'ne kimlikleriyle gelip dilekçeyle müracaat etmeleri halinde unuttukları paralarının hemen hesaplarına yatırılacağını açıkladı. İl Müdürü Cem Dinç, "İnternet üzerinden yaptığımız çağrılar üzerine geriye ciddi dönüşümler oldu. Günlük ortalama 30 kişi geliyor, şu ana kadar 200 bin lira üzerinde ödeme yaptık. Ciddi rakamlar ödüyoruz, bu yaptığımız işin amaca ulaştığını gösteriyor. Ama biz istiyoruz ki bizdeki bütün alacakları vatandaşlarımıza iade edelim. Onların ilgisini bekliyoruz. Hala bekleyen 1 milyon TL üzerinde para var, ilginç olanı bu rakam, yani sahibini bekleyen para her geçen gün artıyor. Bu paraları vatandaşlarımız bilmiyor. Özellikle faturasını ödeyip SGK'dan alacağı olduğunu bilmediği ödemeler. Cenaze ödemeleri, iş göremezlik ödemeleri, yolluklar. Vatandaşımızı biz hastane için İzmir'e göndermişiz, günlük yolluk parası veriyoruz. Bunlarla alakalı ödemelerimizi vatandaşlarımız bilmiyor. Yaklaşık 11 bin kişi var, internet sayfamızda isimleri. İsmi olan vatandaşlarımız gelip bir tek dilekçe ile başvuracak biz aynı anda parasını hesabına aktarıyoruz. Bekleyen paralar 9 bin lira, 8,7 bin TL. 20 Tl olan da var, paralarını bizde bırakmasınlar. Eğer 5 yıl sonuç alınmaz ise bu paralar bize gelir olarak kaydedilecek. Ancak biz vatandaşlarımızın gerekli ilgiyi göstermesini bekliyoruz. Paraya ihtiyacı olanlar geliyor, olmayanlar ise hala bilmiyor. Günde 50 kişiye ödeme yaparsak amacımıza ulaşırız" diye konuştu.

SGK İl Müdürü Cem Dinç, unutulan alacakların iadesiyle ilgili duyurularında vatandaşların maaş ödeme yanılgısına düşmemelerini istedi. Böyle bir ödemenin olmadığını vurgulayan Cem Dinç, "Vatandaşlarımız maaşlarını zaten çekiyorlar. Bazıları 6 ay boyunca maaşlarını da çekmiyor o da sisteme iade oluyor. Ancak, şu anda 1 milyon TL'nin üzerinde dağıtacağımız, vatandaşa vereceğimiz bekleyen para var. Balıkesir ölçeğinde bu ciddi bir rakam. Kuruma gelip muhasebeye dilekçe vermeleri yeterli. İnternet sayfamıza girsinler balikesirsgk.gov.tr diye, güvenlik gerekçesiyle TC kimlik numaralarının bir kısmını yayınladık. Listede ismini gören hemen kurumumuza müracaat etsin" dedi.

06.10.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

murat demir / balııkesir
benim
ben unuttum, geçen ay almam gerekliydi. gideyim alıyım bari....
07.10.2011 14:21:09
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir SGK Alacaklarını Unutan Vatandaşları Arıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi