Şifrem?
152 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Melih Çakırca: 'Karaayıt Köyünün Susuzluk Sorununu Çözüyoruz'
Ayvalık'a bağlı Karaayıt ve Akçapınar köylerinin su ihtiyacını karşılayan kuyuların kuruması sonucunda köylünün yaklaşık 20 gündür susuz kalması ile ilgili AK Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı’ndan yazılı bir açıklama yapıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca tarafından yapılan açıklamada, AK Parti iktidarı sayesinde suyu olmayan köyün kalmadığı vurgulanarak, “Daha önce hiçbir hükümet köylerimizin tamamına su götüremedi. AK Parti Hükümeti’yle beraber köylerimiz kentleşti. AK Parti İktidarı köylerle ilgili çalışmalarında Türkiye’nin tüm köylerinin sularını derelerden değil çeşmelerden akıttı ve akıtmaya devam ediyor. Ayvalık köylerinde içme suyu konusunda önemli çalışmalar yaptık. Sadece Karaayıt köyümüzde geçmiş dönemlerden kalma su sıkıntısı olmuştur” denildi.

Yapılan açıklamada, “İlçemiz Akçapınar, Karaayıt, Hacıveliler ve Tıfıllar köylerinden oluşan grup içme suyu 1986 yılında faaliyete açılarak dört köyün içme ve kullanma suyu halkın istifadesine sunulmuştur. Bilahare Tıfıllar ve Hacıveliler köylerine ayrı sondaj açmak suretiyle grup, iki köye hizmet eder hale gelmiştir. Grup içme suyunun sondajı Çamoba köyü hudutları içinde olup 7 metrelik derinliktedir. Açıldığı zaman saniyede 13 litre su olup son yıllara kadar bu su seviyesini korumaktaydı.

Tıfıllar ve Hacıveliler köyleri grup içme suyundan ayrıldıktan sonra Akçapınar ve Karaayıt köyleri yönetim organizasyonu ve enerji tüketim bedellerinin ödenmemesi sonucu zaman zaman su kesintisi yaşamış olup, Karaayıt köyüne Bilfer Madencilik A.Ş. tarafından sondaj kuyusu köy adına ruhsatlandırılmış ve köylünün kullanmaması sonucu bekletilmektedir. Ancak AK Parti Hükümeti olaya el koyarak saniyede 3 – 4 litre kaynağı olan bu kuyuya projelendirerek Terfi Merkezi, Terfi Hattı, Dalgıç Pompa ve ENH Hattına 35 bin 400 TL bedelle 29.08.2011 tarihinde ihale ederek yer teslimi yapılmış ve bunun sonucunda da 20.10.2011 tarihinde Karaayıt Köyü kendi kuyusundan içme ve kullanma suyuna kavuşacaktır” ifadeleri yer aldı.

“BU YIL KURAK GEÇMESİ NEDENİYLE KUYULARDA AZALMA GÖZLENDİ”
Ayvalık AK Parti İlçe Başkanı Melih Çakırca imzasını taşıyan yazılı açıklamada, “Akçapınar Köyünde şu anda saniyede 1,5 litre verimi olan faal sondaj kuyusu mevcut olup,bu kuyu tali kuyu niteliğindedir.Akçapınar köyüne grup içme suyundan gelen su verimsiz hale geldiği 25.09.2011 Pazar günü İl Özel İdaresinden gelen Teknik elemanlarca tespit edilmiştir.

Köy muhtarı ile yapılan görüşme ve araştırmalar sonucu; Çamoba Köyü hudutları içindeki grup sondajının yakınlarına vurulacak 19 metrelik sondaj sonucunda yeterli suyun temin edilebileceği tahmin edilmektedir. Eski sondaj ile kazılacak sondaj ve Çamoba Köyü içme suyu sondajı arasındaki mesafe 30 metre çapındadır. Yapılan araştırmada 1 metresinin malzeme dâhil 100 TL bedelle sondaj açılacağı tespit edilmiştir. Yaklaşık 3 bin TL bedelle yeni su kuyusu devreye girebilecektir. Mevcut Dalgıç Pompası 15 KW’lık olup ihtiyaca cevap vermektedir. Sorun gibi gözüken su işinin aslında sorun olmadığı gözlenmiştir. Bu yıl kurak geçmesinden dolayı su kuyularında azalma gözlenmiştir.Akçapınar Köyündeki ihtiyaca da en kısa zamanda çözüm bulunacaktır.Yine ayrıca 2012 yılı yatırım programları içinde su problemleri çözüme ulaştırılacaktır.Kısa bir süre önce de Mutlu Köyünün yıllardır süren su sıkıntısını AK Parti Hükümeti olarak sona erdirdik. Allah’a şükür iktidar partisi olarak köylerimize verdiğimiz tüm sözlerimizi yaptığımız hizmetlerle yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” denildi.

05.10.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Melih Çakırca: 'Karaayıt Köyünün Susuzluk Sorununu Çözüyoruz'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi