Şifrem?
107 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Öğretmen Döven Veli'ye Tepki
Ayvalık'ta bulunan Rahim Usta Lisesi’nde bir öğrenci velisinin, öğrencisinin okuldan tasdiknamesini almak üzere geldiği okulda, işlemleri yapılırken, bir anda sinirlenerek okul müdür yardımcısına şiddet uygulamasına tepki gösteren Eğitim-Sen Ayvalık Temsilciliği, önceki gün okul bahçesinde toplanarak, şiddet mağduru öğretmene sahip çıktı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Önceki gün saat 12.00’de Rahim Usta Lisesinde toplanan bir guru Eğitim-Sen üyesi yaptıkları açıklamayla eğitim-öğretim ortamına yakışmayacak bu davranışı kınadı. Eğitim-Sen Ayvalık Temsilcisi Edibe Keleş tarafından okunan basın açıklamasında, “22.09.2011 Perşembe günü Rahim Usta Anadolu Lisesi’nde eğitim-öğretim ortamına yakışmayacak bir olay meydana gelmiştir. 9. sınıfta iki yıl üst üste başarısız olan bir öğrencinin velisi, çocuğu sınava girdiği halde, sınava girdiği gün için geriye dönük sağlık raporu almış, geçerli olmayacağını anlayınca da duruma tahammül edemeyip öfkelenmiştir. Daha sonra çocuğu için düzenlenmiş tasdikname belgesini almak üzere okula çağrılan öğrenci velisi, çocuğunun sınıfta kalmasında kasıt olduğunu iddia ederek Müdür Yardımcısı M. Şener Önder’e şiddet uygulamıştır. Olaya tanık olan öğretmenler ve diğer idareciler, veliye durumu anlatmaya ve onu sakinleştirmeye çalıştıkları halde, öğrenci velisi saldırı ve hakaretlerine devam etmiştir. Milli eğitimde memur olarak çalışan bu velinin, bir eğitim kurumunun idarecisine saldıracak, darp edecek gücü ve cesareti nereden aldığı düşündürücüdür. Oysa aynı velinin hem bu çocuğunun hem de yaşça daha büyük olan diğer çocuğunun, Rahim Usta Anadolu Lisesi’nde öğrenim gördükleri süre boyunca, eğitim-öğretim ortamına yakışır bir anlayış içinde öğrenimlerini sürdürmeleri sağlanmıştır” denildi.

Yapılan açıklamada, “Bir eğitim kurumunda, mesai saatleri içerisinde görev başındaki bir devlet memuruna fiili olarak yapılan bu saldırının, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından nasıl değerlendirileceğini merak ediyoruz. Biz Eğitim-Sen olarak, bu konunun hem idari hem de adli olarak takipçisi olacağız” ifadeleri yer aldı.

ÖĞRETMEN KAVASOĞLU’NUN SORUNU DA DİLE GETİRİLDİ
Eğitim-Sen Ayvalık Temsilcisi Edibe Keleş tarafından yapılan açıklamada, “ İlçemizde yaşanan bir başka sorun da 2010–2011 eğitim-öğretim yılı başında Atatürk İlköğretim Okuluna atamasının sehven yapıldığı söylenen ve yıl içinde de norm kadro fazlası olarak değerlendirilen üyemiz Lale Kavasoğlu’nun durumudur. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılı boyunca üyemizin normun içinde olduğunu, yaptığımız basın açıklamaları ile dile getirmiştik. Bu olay yargıya taşınmış olup, süreç devam etmektedir. Bu süreç devam ederken 13.05.2011 tarihinde Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara göndermiş olduğu ‘norm kadro fazlası öğretmenlerin ataması’ yazısı gereği okullarda norm kadro fazlası öğretmenler tespit edilip kendilerine tebliğ edilmiştir. Bu yazıya istinaden üyemiz Lale Kavasoğlu’na, Atatürk İ.Ö.O’ da norm kadro fazlası olduğuna dair bir belge imzalatılmamıştır. Dolayısıyla üyemizin norm içinde olduğu net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Okulda norm kadro fazlası olan başka bir öğretmen tespit edilmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlüğü bu sonucun gereğini yerine getirmeyerek üyemizi, tekrar başka bir okulda görevlendirerek üyemize önyargılı yaklaşımını sürdürmüştür. Buna istinaden 24.05.2011 tarihinde Atatürk ilköğretim Okulu’na, 25.05.2011 tarihinde Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, 26.05.2011 tarihinde Atatürk İ.Ö.O’na ve 08.06.2011 tarihinde yine Atatürk İ.O.’na verilen dilekçelerin tüm cevaplarında üyemiz Lale Kavasoğlu’nun tekrar norm kadro fazlası olarak değerlendirdikleri ifade edilmiştir.Yılan hikayesine döndürülen süreçte üyemiz Lale Kavasoğlu’nun, ilçemizde yeni açılan Mehmet Akif Ersoy İ.O.’na norm kadro fazlası olarak tayin isteme başvurusu ise, okul müdürlüğü tarafından “Mevcut durumunuz, ‘norm fazlası durumdayım’ beyanınıza uygun değildir” ifadesiyle reddedilmiştir. Şu an ise bu öğretmenimize yeni eğitim –öğretim yılında norm kadro içerisinde olduğu söylenerek sınıf verilmiştir. Madem doğru olan uygulama bu idi, geçen yılki hukuksuz uygulamaların dayanağı neydi? Bu durum, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bugüne kadarki tavrı ile çelişen ve herhangi bir yasal dayanağı olmayan bir tutumdur. Yasal dayanağı açıklanamayan bu tutum göstermektedir ki, bazı uygulamalar, yanlı ve belirli kişileri koruma amaçlı yapılmaktadır” denildi.

“YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SIKINTILARLA BAŞLADI”
2011–2012 öğretim yılı ile ilgili merak edilen bir başka konunun da, yeni açılan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nun normu oluşturulduktan sonra; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü deposunda ve okullarda norm kadro fazlası durumunda olan öğretmenlerin görevlendirilmesinin hangi esaslara dayanılarak gerçekleştirildiğinin sorgulandığı açıklamada, “Özetle Ayvalık’ta 2011–2012 eğitim-öğretim yılı geçtiğimiz yıldan kalan sıkıntılar çözülmeden, yeni sıkıntıların da ortaya çıkmasıyla başlamıştır. Sıkıntılar sadece Ayvalık’ta yaşananlarla sınırlı değildir. Devlet, 14 Eylül 2011 gün ve 28054 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında kanun hükmünde kararname ile kamu okullarını özel şirketlere 49 yıllığına kiralama sürecini başlatmıştır. Cinsiyet, etnik kimlik ve mezhep ayrımcılığına ilişkin uygulamalar hala devam etmektedir Ataması yapılmayan öğretmenlerin durumuna, ücretli-vekil öğretmenlik uygulamalarına hala bir çözüm bulunmamıştır. Yoğun siyasi kadrolaşma uygulamaları devam etmektedir, Öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yaşanan sorunların, hizmetli, memur ve teknik personelin sorunlarının, üniversitelerde yaşanan akademik ve idari sorunların çözümü için adım atılmamıştır.

Üzerimize yöneltilen baskı ve şiddet politikalarına ve her türlü yıpratma girişimlerine rağmen dimdik ayakta duran sendikamız Eğitim Sen, bu gidişe asla izin vermeyecektir. Sendikamız gerekli hukuksal adımları atmakla kalmayıp; kamusal, parasız ve nitelikli eğitim hakkı mücadelesini bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada azimle sürdürmeye devam edecektir” denildi.

26.09.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

ayşegül buyunduruk / k.maraş
yalan
buruda büyük yalan var bende memurum müdür yardımcısı küfür edip saldırıyo babamda salondo kendini korumaya çalışıyo hocaların hepsi saldırıyo kız kardeşimin önünde kardeşimin piskolojisi bozuldu bu kadar vijdansız olmayın allahtan korkun olayı olduğu gibi anlatmayanlar
10.09.2012 11:12:13
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Öğretmen Döven Veli'ye Tepki

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi