Şifrem?
87 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bakan Eker'in Balıkesir Ziyareti
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye-İsrail ilişkilerindeki krizin İsrail'in beklenen yaptırımları yerine getirmediği sürece devam edeceğini belirtti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bakan Eker, Türkiye'nin İsrail ile ticaretinin sürdüğünü, 30 milyon dolarlık tohum alınmasına karşılık Türkiye'nin İsrail'e 190 milyon dolarlık tohum ve gıda sattığını söyledi. İsrail ile ticari ilişkilerin kesilmesi durumunda bundan Türkiye'nin zarar göreceğini belirten Eker, "Ama biz onun hesabını o şekilde yapmıyoruz.

Bizim için milletimizin doğrularının rencide edilmesi, bir vatandaşımızın burnunun kanaması, hayatını kaybetmesi bizim için her şeyden daha önemlidir. Bunun arkasında durduk, duruyoruz, duracağız" dedi.

Balıkesir'deki temaslarına devam eden Tarım Bakanı Mehdi Eker'e AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur ile milletvekilleri Tülay Babuşçu ve Ali Aydınlıoğlu ile AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı eşlik etti. Vali Yılmaz Arslan'dan kısa bilgi alan Bakan Mehdi Eker'e, valilik makamında Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu Başkanı Mehmet Semerci tarafından zeytin ve zeytinyağı ile donatılmış sofrada ikramlarda bulunuldu. Tepsi ile getirilen peynir, zeytin ve zeytinyağından tadan Bakan Eker, zeytinin ana vatanının Türkiye toprakları olduğunu söyledi.

Valilik ziyaretinin ardından yürüyerek parti binasına geçen Bakan Eker, yolda vatandaşlarla ve esnafla selamlaştı. Bakan Mehdi Eker, Gaziantepli bir esnafın kendisi için hazırladığı kahvaltı davetini de geri çevirmedi. Kaldırım üzerindeki masaya oturan Bakan Eker, Balıkesir'e özel olan manda kaymağından tattı. Esnafla sohbet edip ikram için teşekkür eden Eker, daha sonra AK Parti binasına geçti. Burada çiçeklerle karşılanan Bakan Eker, parti binasında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin İsrail ile ticari alışverişinin devam ettiğini, ancak ülkenin tohumculukta İsrail'e asla muhtaç olmadığını, aksine Türkiye'nin İsrail'e 190 milyon dolarlık tohum ve gıda satışı yaptığını, İsrail'den ise 30 milyon dolar civarında bir alım yapıldığını söyledi. Bu konudaki söylentilerin doğru olmadığını, medyanın kamuoyunu doğru bilgilendirmesi gerektiğini vurgulayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, şöyle konuştu:
"Bizim İsrail'e sattığımız tarım ürünü ve gıdanın miktarı yaklaşık 190 milyon dolar. İsrail'den aldığımız ise 30 küsur milyon dolar; hangisi daha çok? Bizim hiçbir şekilde bağlılığımız, bağımlılığımız söz konusu değil. Muhtaç asla değiliz, ama tabii bir ülkeyle ticaret yaptığınız zaman sattığınız gibi bir miktar almanız da gerekiyor ki bunun adı ticaret olsun. Dünyada hiçbir ülke yok, her şeyi satıp da hiçbir şey almayan. Bizim İsrail'e sattığımız aldığımızın 3-4 katı daha fazla. Sattığımızın içinde de
tohum var. Çünkü bu bir piyasa. Bu yanlış bir bilgi, gerçek değil, bir efsane bu. İsrail bu konuda etkili bir propaganda yapmış ki biz bunu bir türlü silememişiz. İsrail'e hiçbir şekilde bağımlı değiliz. Biz dünyaya geçen sene 90 milyon dolarlık tohum sattık. Türkiye kendi içinde ürettiği tohumları sattı."

İsrail'in özür dilemesini isteyen Eker, "Filistin'le ilgili tutumu, Türkiye'ye karşı tutumu, uluslararası sularda bir gemiye saldırması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını katletmesi, şehit etmesiyle ilgili bizim öne sürdüğümüz şartları kabul etmediği sürece, özür dilemediği, tazminat ödemediği müddetçe, İsrail ile ilgili aldığımız kararları uygulayacağız. Vatandaşımıza da politikamızın bu olduğunu her fırsatta, her şekilde söylüyoruz. Mecbur değiliz, muhtaç değiliz, ama ticaret yapılıyor. 2010'da İsrail'e Türkiye gıda ve tarım maddesi (içinde tohum da var) sattığı 141 milyon dolar. Aldığı da 27 milyon dolardı. Şimdi 30 milyon dolar civarında bir şey alıyorsun, 190 milyon dolar satıyorsun. Burada ticareti kestiğin zaman aslında Türkiye'nin zararı olur. Ama biz onun hesabını o şekilde yapmıyoruz. Bizim için milletimizin doğrularının rencide edilmesi, bir vatandaşımızın burnunun kanaması, hayatını kaybetmesi her şeyden daha önemlidir. Bunun arkasında durduk, duruyoruz, duracağız" diye konuştu.

"MİLLETLE BİRLİKTE YÜRÜYORUZ"
Bakan Eker, bitkisel ve atık yağlarla ilgili de kısa bir açıklama yaptı. Eker, GAP, KOP ve DAP projelerinin ardından Türkiye'deki sulanabilir arazilerin artırılmasıyla birlikte bitkilerin devreye gireceğini, bu şekilde yağlı tohumların hem Türkiye'nin ihtiyacını karşılayacağını, hem de bioyakıtlara katılması düşünülen yüzde 2 veya 3'lük miktarın da daha kolay elde edilmiş olacağını söyledi. Eker, "Sayın Başbakanımız Türkiye'yi sadece kendi sorunlarıyla boğuşan bir ülke iken, bugün dünyanın sözüne itibar edilen, sözü dinlenen, dikkate alınan değerli bir bölgesi haline getirdi. Bir gün Afrika'da, bir gün Ortadoğu'da, bir gün Birleşmiş Milletlerde. Türkiye'yi layıkı vech ile en güzel şekilde temsil ediyor. Bunların hepsinde sizlerin büyük desteği, büyük emeği var. Çünkü esas milletten destek alan sizsiniz, milletle bağımızı kuran da sizsiniz. Milletimizin duası, desteği bizimle olduğu sürece de biz Türkiye'ye hizmet yolunda inşallah daha çok proje yapacağız" şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı Bakan Eker'e bir şilt verdi. Partideki ziyaretin basına kapalı bölümünde ise teşkilatla istişare edildi. Eker, daha sonra Edremit ilçesine hareket etti.

24.09.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bakan Eker'in Balıkesir Ziyareti

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi